האם שתייה לא מספקת יכול להקשות לעלייה במשקל?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/12/2018 | 14:35 | מאת: אריק

שלום, אני בן 28, 1.91 מ' ו58 ק"ג. מדובר בתת משקל קיצוני שאני סובל ממנו עוד מימי היסודי ועד היום. הרופאים תמיד אמרו לי שעם הגיל אני אשמין, אבל אני לא רואה אפילו התחלה לכך. שמתי לב לאורך השנים שהרגלי התזונה שלי על פי התאבון מגיעים בסביבות 1700-2000 קלוריות ביום, אך נדמה שאני לא שותה מספיק. זה ככה לאורך שנים. יש ימים אני רק שותה 1 ליטר מים. השאלה שלי היא האם התייבשות היא גורם שיכול לפגוע בעלייה במשקל? האם יש לזה השפעה שלילית או שמא במצב שלי עדיף לא להפריז עם מים כי זה יכול לגרום לי לרדת במשקל עוד יותר? יש לציין כשהייתי ילד ובגיל ההתבגרות עברתי אינסוף בדיקות ודיאטות ניסיוניות ע"י דיאטניות ולצערי כלום לא עזר. מבחינת כושר גופני אני נמנע מלהתאמן מתוך פחד שאני ארזה מזה עוד יותר. כמו כן, איני סובל מאנורקסיה ואני במודעות מלאה שמצב המשקל שלי קיצוני כלפי מטה ואני מייחל לעלות במשקל, משום שזה פוגע בדימוי גוף שלי.

שלום אריק, אין קשר בין הרגלי השתיה שלך לנושא המשקל. נכון שאתה שותה מעט, אבל עדיין אין לכך קשר. אני מניהח שעברת בירורים רבים כולל מטבוליים אצל אנדוקרינולוג. אם כל שאר הפרמטרים תקינים, הייתי ממליצה בכל זאת ללכת דווקא לדיאטנית בתחום תזונת הספורט שתוכל ללמד אותך לבנות מסת שריר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר