בעייה כרונית של חוסר b12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/11/2018 | 10:07 | מאת: רפי

שלום אני בן 61 וסובל במשך הרבה שנים מחוסר b12 אני מקבל זריקת בדודקה פעם בחודש. למרות הזריקה הערכים נשארים נמוכים בקצה התחתון של הסקאלה ואף מתחת למינימום. בבדיקה האחרונה התוצאה היתה 189. אני לא טבעוני ואין לי שום בעייה תזונתית השאלה שלי מה ניתן עוד לעשות

שלום רפי, אפשר להוסיף נטילת כדור מציצה תת לשוני של ויטמין b12 על בסיס יומי ולבדוק לאחר 3 חודשים. במקרים מסויימים נותנים 2 זריקות בחודש. האם יש חסרים נוספים כגון ברזל או חומצה פולית? האם אתה נוטל תרופות כרוניות? בברכה,דנה

25/11/2018 | 20:40 | מאת: רפי

ניסיתי גם כדורים זה לא עזר ניסיתי במשך חודש זריקה פעם בשבוע לזרוע ץבמקום בישבן שם אני מקבל זריקה פעם בחודש ודווקא אז הערכי b12 שלי ירדו ל 189 מ 220 שזה מה שיש לי בדרך כלל. הזריקת בדודקה בחודשים האחרונים הוחלפה עי מכבי מהזריקה שהייתי רגיל לקבל במשך כל השנים

שלום רפי, אין הבדל קליני בין 220 ל- 189. הזריקה מיועדת לשריר, ולכן עדיף בישבן ולא ביד. אם נטלת בנוסף לזריקות כדורים מתחת ללשון- ואני מדגישה מתחת ללשום ולא לבליעה או מציצה- אז בהחלט יש לבחון את הנושא לעומק. לא ענית לי לגבי תרופות כרוניות שאתה נוטל. בברכה,דנה

25/11/2018 | 20:48 | מאת: רפי

אני לוקח 10 מ''ג סטטין ליום.. האם יכול להיות שהבדודקה התחליפי שנותנים עכשיו במכבי יכול להשפיע? לפי מה שזכור לי לקחתי כדורים מתחת ללשון. השאלה האם יש עוד משהו לעשות. או שאני אמור להישאר ברמות האלה של סביב 200?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר