תזונה נכונה עם השימוטו ואוסטיאופניה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/07/2018 | 23:33 | מאת: ת

בת 60. תת פעילות בלוטת התריס ידועה מספר שנים.נוטלת 50 מקרוגרם אלטרוקסין 4 פעמים בשבוע, ושלוש פעמים בשבוע 100 מקרוגרם. השבוע הגעה תשובת צפיפות עצם, אובחהנ אוסטיאופניה. שתי שאלות: 1-מהו הטיפול המומלץ והקשר עם האוכל? 2-מהם המזונות שיש להמנע מהם בשני המקרים הנ'ל ? בברכה

שלום, הטיפול באוסטאופניה כולל בדיקת רמות ויטמין D וצירכת סידן במזון.לשם כך מומלץ לפנות לדיאטנית ליעוץ אישי.אין מזון להמנע ממנו לחלוטין. לגבי השימוטו ההמצה להמנע מברוקולי,כרוב וכרובית רק במצב הטרי. כאשר עוברים בישול אין בעיה. כל שאר המזון צריכה מתונה בהתאם. אין מגבלה לאוסטואפניה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר