עודף חומצה פולית בגוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/05/2018 | 15:42 | מאת: דפנה

אני אוכלת מאכלים עם חומצה פולית כגון אבוקדו קטניות ועוד... כשנה לקחתי ויטמין B12 משולב עם חומצה פולית 400 מק"ג והפסקתי כמו כן כשלושה חודשים לקחתי תוסף ברזל פולקס המשולב עם חומצה פולית 400 מקג עקב מחסור בברזל. בבדיקות דם לפני מספר חודשים הערך של חומצה פולית היה גבוה מ10 כמה אני לא יודעת בדיוק כך מציגים את זה במכבי. האם עודף כזה של חומצה פולית יכול להזיק ? כמו כן גם ויטמין B12 היה גבוה יותר מ1000 כרגע כבר מספר חודשים לא לוקחת .אך לוקחת גלוקומין כל יום. דבר שהבנתי שמוריד את הויטמין בגוף. האם ניגרם לי נזק עקב צריכה עודפת של ויטמין B12 וחומצה פולית לאורך זמן?

שלום דפנה, אין הוכחות או מחקרים המראים נזק מנטילה עודפת ברמה שציינת של שני הויטמינים. את פשוט צריכה להפסיק לקחת חומצה פולית ללא סיבה. את כל התוספים שציינת יש גם ללא חומצה פולית. חסר חומצה פולית הוא נדיר, והרעלה של שניהם נדירה גם כן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר