ocd והיפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/01/2015 | 23:53 | מאת: אביאל

שלום אודי .אני בן 24 ומאובחן כחרדתי בעיקר ממחלות ומחשבות טורדניות על נטיה מינית והקשר הזוגי שלי. ניסיתי טיפול קוגניטיבי שלא צלח ואז עברתי לציפרלקס. כשהייתי נער חוויתי בלבול מיני שתואר כנורמלי על ידי המטפלת.הייתי מאונן על נשים וגברים וזאת כד שהכרתי את הבת זוג שלי שהיא הראשונה הרצינית וכמובן הראשונה עמה התנסיתי מינית בגיל די מאוחר 23. אני חרד מאוד מלהיות הומו ושיתעורר בי צורך לאונן על גברים. אני איני הומופוב בחיי היום יום לא בעל דעות נגדיות כלפיהם ואף היו במעגל החברתי שלי במהלך השנים הומואים וזה לא עורר או הפריע בדרך כלשהי. אני גם חש מבוייש מהעובדה שסרטי גייז לא מגעילים אותי כלומר אני לא נכנס אליהם מהעדפה אבל לא מגיב בדרמטיות. אני חש אשמה על הפעמים שאוננתי מול תמונות של גבר מה שכן זה מעולם לא היה על גברים מקיימים יחסי מין אלא רק על מודל הגבר ומטפלת הסבירה לי את זה שייתכן וזה קשור לבעיית דימוי גופני שלי והמוח מעניק לקנאה הזו אפקט מיני.קשה לי להאמין לזה משום מה. בזמן בזה מופיעות לי מחשבות מיניות על כל הסובבים אותי בייחוד אלו שנראים טוב בעיניי או לחילופין משדרים סוג אדם שהייתי רוצה להיות. תופעה ששמתי לב אליה היא שהמחשבות מופיעות לרוב מול אנשים שיש לי עימם קירבה חברית וזה גורם לי לבושה. ניסיתי להסתכל בפורנו גברים והיה מרגיש כאילו כל שניה עומד לי אבל הסתכלתי ולא עמד והסבירו לי שבמצב חרדה כזה יכולה לוותר זקפה עקב זרימת דם זה נכון? והאם יכול לוותר אפקט של נטיה מינית עקב הערצה קנאה או חברות טובה?ומה דעתך לגבי טיפול היפנוזה ? אני חושש שבהיפנוזה יתברר שאני הומו..תודה על ההתייחסות .

שלום אביאל, זו נשמעת חרדה אובססיבית. לגבי היפנוזה - לא בטוח שזה מתאים לבעיה שלך, ובכל מקרה - מה המטרה הטיפולית שהיית רוצה להשיג בעזרתה? אודי

25/01/2015 | 17:37 | מאת: אביאל

להתחבר לעצמי ולדעת מה אני רוצה באמת

הי אביאל, אם אתה מוכן לתהליך (כל "הרעיון" ב- OCD זה הספק...) - זה יכול בהחלט לסייע. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית