הריון ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

29/07/2018 | 16:36 | מאת: ריטה

שלום רב. אני בשבוע 5 להריון, לאחר טיפולי פוריות שכללו הרבה הורמונים ו-3 הזרעות. בגלל שההריון היה מאוד קשה להשגה אני ממש חוששת לפגוע בו. לפני ההריון הייתי מתאמנת פעמים-שלוש בשבוע באימוני TRX , עיצוב ואירובי. בחודשיים האחרונים כמעט ולא התאמנתי בגלל שנחתי הרבה בזמן הטיפולים. אני מעוניינת לחזק את הגוף ולשמור על משקל תקין כמה שאפשר אבל מצד שני חוששת להרים משקולות ולעשות כפיפות בטן כי הבנתי שלא מומלץ לאמץ בטן ולהרים דברים כבדים. האם חוץ מהליכות ופילאטיס אני יכולה להמשיך ללכת לTRX אבל לא לעשות שם תרגילים אירוביים כגון מטפס הרים? אני רוצה להתאמן אבל חוששת כולם מלחיצים שזה עלול לפגוע בעובר. תודה

ראשית שיהיה בשעה טובה. החשש שלך בהחלט מובן, גם אני בעצמי עברתי 4 וחצי שנים של טיפולים עד להריון המיוחל שלי. פעילות גופנית תורמת רבות בתקופה זו, היא מחזקת ומעצבת את הגוף ומשפרת את ההרגשה, מפחיתה תופעות לוואי והיכולת שלה לפגוע בהתפתחות תקינה של ההריון הוא נמוך! אני יותר מאמליץ לך להמשיך עם הTRX, גם אירובי ניתן להמשיך פשוט כדאי לבקש מאיש מקצוע המומחה בתחום הכושר לנשים בהריון לבנות לך תוכנית שנכונה ומתאימה למצבך הן מבחינת הכושר והן מבחינת ההריון והרגשתך. לתת דגש על ביצוע טכניקה נכונה, נשימות, דרגת מאמץ. לא בהכרח אימון אישי אלא יעוץ והכוונה. בהצלחה

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה