פיענוח אקו לב במאמץ + מיפוי לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

18/12/2017 | 12:15 | מאת: nicola

בן 57 ,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , בכטרב , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ משנת 2008 עד 08/2016 תקינות . בדיקות של השנים האחרונות בממוצע: hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-65. תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ,וולטרן 100 מ"ג ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . בחודש 26 לנוב' 2017 עשיתי שוב פעם אקו לב במאמץ ובפעם הראשונה הבדיקה לא היתה תקינה בהשוואה לשנים עברו . הממצאים הם: לא הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני . הופעת אקינזה אינפרו-בזאלית ואמצעית כביטוי לאי ספיקה כלילית באיזור הדיספונציונלי במנוחה . בהחלמה - צניחות st בשיפוע יורד, שחלפו אחרי 13 דקות החלמה . אבחנה : evidence for inducible myocardial ischemia שלחו אותי לעשות מיפוי לב ססטמיבי עם דיפירידמול gated spect. תאריך בדיקה : 13 לדצ' 2017 . א.ק.ג. במנוחה : rbbb בזמן דיפירידמול : צניחות st במרבית החיבורים . פרפוזיה מיוקרדיאלית : פגם מילוי קטן הפיך בדופן פוסטרולטרלי . lcx איסכמיה קלה . ממצאי המיפוי : לציין שינויים ניכרים ב- st/t עם מתן דיפירידמול . המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בתפוצת lcx לאחר דיפירידמול . הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה . תפקוד אזורי וגלובלי של חדר שמאל תקין במנוחה ולאחר דיפירידמול . אודה על הפיענוח של הר"ל . תודה .

ניקולה שלום רב , חולה עם מחלה טרשתית מפושטת וג"ס רבים כשלך , בטוח שאין מקום ליעוץ כתוב בלבד אלא להתרשם מבדיקה מלאה ושיחה פנים אל פנים . כמו כן פענוח מסודר של מיפוי לב מצריך בדיקה מדוקדקת של המיפוי עם התמונות שצורפו לבדיקה ובנוסף מעבר על סרט צינתור אחרון והחלטה האם יש מקום לצינתור נוסף . על פניו לפי הנתונים והרקע שלך אם לא עברת צינתור מאז 2006 אני סבור שיש לשקול בחיוב צינתור לאור הנתונים כעת ,אך מדגיש כי חוות דעת זו לא באה להחליף בדיקה או יעוץ עם רופא קרדיולוג הבקיא בפרטיך ומכיר את כל הנתונים והבדיקות בהקדם בכדי להגיע להחלטה הנכונה ביותר עבורך. תודה ובהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב