CT /מוח

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

22/08/2015 | 16:42 | מאת: נטלי

אימי בת 68 עברה הקרנות למוח ב 2014 ברמבם בשל גרורה (27 הקרנות). אשמח לשמוע ממך תשובה (מאחר ואנחנו זוכרים אותך לטובה מאשפוזה של אימי בנוירולוגיה )לפענוח האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות עבורה ? לאחר תקופה השתקמה ועד היום אין זכר לגרורה בראש או במקום אחר בגוף הרופאים ברמבם בנוירולוגיה ביקשו שאימי תמשיך מעקב בהלל יפה (משהו נוראי מאחלת לאויבים שלנו ) בגלל שיהיה לה יותר קרוב וקל. לפני כ 9 חודשים החל סוג של בלבול לא מובן נפילות פתאומיות ולא מובנות .. פנינו לנוירולוגיה בהלל יפה עשו לה סי טי קבעו שזה תקין אין זכר למחלה וכו'. שאלתי את הרופא מדוע ולמה זה המצב שלה ? טען שאין מה לעשות זה מההקרנות ויכול להיות שיחלוף. המצב הלך וירד עד כדי חוסר שליטה לגמרי על סוגרים לא מתמצאת במקום ובזמן לא זוכרת קרובים לא מתהלכת ועדיין הרופאים טענו שאין מה לעשות והסיטי תקין. (הלל יפה, כבר אמרתי?) החלטנו לגשת לרופא נוירולוג פרטי שלמנו לפרופסור 1500 שח !!! (סיפור אמיתי!!! ) הוא רק עבר על הפענוחים ולא היה מוכן להכניס את הדיסק למחשב לבדוק כי הרי לא חסר טעויות בפענוחים לא כך ? (הצטערנו ששילמנו !! ) יצאנו בתגובה שהכל תקין וזה המצב שלה ואין מה לעשות וביקש להחליף כדורים כי יש ירידת מלחים. (רופאים בארץ ישראל! ) החליפו כדורים הכל טוב ויפה רק שהמצב שלה ממשיך להחמיר. ואז החליטו לאשפז אותה (הלל יפה) מגיע כבוד הרופא הנויורלוג שטען שהכל תקין אולי 4 פעמים, ושאל מה קרה לה? איך המצב שלה החמיר ? (יופי של משחק ?!) התעקש לבצע בדיקת דיקור נוזל עמוד שדרה ואיום מצידו שאם לא אז הוא משחרר אותה מאישפוז, חוצפן! שאלנו למה דיקור ולא CT ראש טען שהדיקור יעיל יותר עבורה ..היינו בספק נוראי גם הרגשנו חוסר אמון מוחלט ברפואה בארץ! לא יודעת מה לומר ..לבסוף אחים שלי הסכימו בגלל איום מצידו של הרופא. לקחו נוזל ועדיין אין תשובות, ובכל זאת ביצעו CT . הרופא טוען שאין מה לעשות יותר וצריך להעביר אותה לאוספיס. מכעיס מאוד! גם הציקו לה גם איימו עלינו ובכל זאת תשובה של סי טי גרמה לרופאים שם לשנות דעה ללא תשובה של נוזל עמוד שדרה!! ביקשנו מהבית חולים את הסי טי הקודם של אמא העתק לפתע הם טוענים שאין להם נעלם נמחק כי בהשוואה רואים שבעצם היה נזק אבל התעלמו כי עכשיו ישנה החמרה. בבית חולים הזה חי יוצא מת! אשמח לשמוע ממך האם המצב באמת גרוע לפי התצאות? תודה CT מוח עם ח.נ. אינדיקציה ירידה קוגנטיבית בעברה טיפול קרינתי למוח השואה בדיקת CT 2.15 הממצאים: החמרה בתמונה הבאה לידי ביטוי בשינויים נרחבים יותר בחמור הלבן הפרי-וונטריקולרי ובצנטרום סמי-אובלה. חדרי המוח הלטרליים /שלישי נראים כעת מעט יותר מורחבים. כ"כ . רושם למיעוט יחסי של חריצי המוח. בספק תפיחות מסוימת של הספלניום של הקורפוס קלוזום .

שלום נטלי תודה רבה על מנת לראות נזק מקרינה הבדיקה המומלצת הינה בדיקת MRI מוח, בתשובת ה CT לא מצויין במה ההחמרה ולכן קשה לי לקבוע במה ההחמרה, אני מניח שהרופאים רצו לבצע ניקור מותני כדי לשלול חזרה של הגידול, לעיתים קיים פיזור משני של תאי הגידול בנוזל השדרה וניתן למצוא אותם לפי ניקור מותני, כמו כן עקב הגידול יתכן והינה מדוכאת חיסונית וקיים עדות לזיהום הפוגע בה, ניקור מותני יכול לשלול שני אפשרויות אלו, גם כאן בדיקת MRI מוח עוזרת לאבחנה כמו כן חשיבות לבדיקה הנוירולוגית על מנת להעריך את התפקודים הקוגנטיבים הפגועים, קיימות אפשרויות נוספות- היווצרות של נוגדנים סוג של חלבון כנגד הגידול היכול לתקוף את המוח ולגרום להתדרדרות בתפקודה. קשה לקיים הערכה בלי לבדוק אותה וללא מעבר על בדיקות הדם ובדיקות ההדמיה בברכה

22/08/2015 | 19:12 | מאת: נטלי

הרופאים טוענים שלפי המצב הקוגנטיבי שלה שהיא לא מזהה סובבים קרובים אותנו בני המשפחה היא לא מתמצאת במקום וכבר לגמרי לא שולטת על סוגרים . לא מתהלכת ובנוסף הוא טוען שה סי טי מדגים פגיעה מוחי נרחבת ולכן אין מה לעשות ומכאן המצב רק ימשיך לרדת וצריך להעביר אותה לאוספיס. קצת מוזר לי כל העניין הזה . אם כך הדבר אז אנחנו מחר נעביר אותה לבית חולים אחר כך או כך MRI בבית חולים הזה אין

23/08/2015 | 21:48 | מאת: נטלי

תוצאות בדיקת כימיה בנוזל עמוד שדרה GLUCOSE QUANTITATIVE - CSF 85.60 LACTATE - CSF 25.35 PORTEIN, TOTAL CSF 203.30H הרופא אמר שאין מה לעשות ונשאר לה חצי שנה לא יותר אבל לא נראה חזרה של המחלה. דיבר על חלבון ולא הסביר מילה MRI מסרב לשלוח. האם עד כדי כך המצב גרוע? תודה

23/08/2015 | 18:24 | מאת: מילנה

אוי הבית חולים הזה!!! זוועה עולמית!! כמה שאני עברתי עם אמא שלי!! היתה חולה שהגיעה עם שיתוק בצד השמאלי של הגוף לא מתקשרת עם הסביבה ב סי טי אמרו שלא נראה אירוע מוחי והעבירו אותה לפנימית א מיטה ליד אמא שלי . אני ואחי הבנו שזה אירוע מוחי ואמרנו לילדים של האישה שיבקשו עוד סי טי! הרופאים סירבו בטענה שלא מדובר באירוע מוחי. לאחר 4 ימים הגיע נוירולוג לבדוק אותה בפנימית והוא קבע לפי בדיקה קלינית שמדובר באירוע מוחי אבל כבר היה מאוחר להציל אותה. זה לא בית חולים, זאת סנדלריה!!! תעבירי אותה דחוף לבית חולים אחר!! שלא תחשבי שבית חולים שיבא יותר טוב.. הם גם טועים בבדיקות ההדמיה של הראש MRI ו CT . מזכיר לי מה שאמא שלי עברה בשיבא לאחר כימוטרפיה הרופאים יצאו מהחדר ואני עמדתי ליד הדלת ושמעתי אותם אומרים שהגוף שלה כנראה קרס ואין יותר מה לעשות, יצאתי ואמרתי לרופאים בצרחות איומות ששמעו אותי בכל המחלקה, הגוף שלה ימשיך לקרוס אם לא תתנו טיפול אנטיביוטי נכון כי יש לה דלק וכל האזור אדום חם ושורף !!! הם הלכו התעלמו, שיחררתי אותה מהבית חולים ולקחתי אותה לבית חולים אחר שם נתנו לה אנטיביוטיקה דרך הוריד והמצב השתפר. כנראה שזה תלוי גם בנו הילדים אנחנו חייבים להתעקש שההורים שלנו יקבלו טיפול נכון וטוב, אסור לוותר!!! הנוירולוגים חייבים לקחת אחריות ולבדוק לא סתם יש דיסק, הפענוח לא מספיק! כמה שאני מבינה לליבך. מאחלת לכם בשורות טובות עצוב שזה המצב.

23/08/2015 | 20:07 | מאת: מילנה

את הרופאה הארגנטינאית בנוירולוגיה הספקת להכיר? הנוירולוגית היחידה בארץ שמתפרצת וצועקת על כולם? אוי הבית חולים הזה!!! יום שישי אמא שלי היתה מבולבלת מהרגיל חיפשה אותי בבית למרות שהייתי לידה, היא לא זיהתה אותי ושאלה מתי הילדה שלי תחזור. כל זה קרה לאחר ששבועיים "הצקתי" לרופא משפחה שלה ואמרתי שמשהו חריג הוא טען שהבדיקות גם תקינות ומדובר בדמנציה. ביום שישי שהמצב החמיר הטסתי אותה לבית חולים לצערי הלל יפה הכי קרוב וכמה שאני מבינה אותך! הנוירולגית צעקה עלי, תקשיבי, לא מדובר באירוע מוחי זה נראה כמו ירידה קוגנטיבית נוספת , כן זאת שצועקת. ומה קרה לרופאה שהרימה עלי את הקול בהלל יפה ? קיבלה צרחות ביישתי אותה ליד כולם במיון זאת הדרך שהסנדלריה מבינה ומתחילה לפעול. הרופאה חזרה לקחה בדיקות דם וביקשתי ממנה אלקטרוליטים וחומצה פולית כי אני מכירה את הגוף של אמא. שהבדיקות הגיעו הרופאים רצו ממקום למקום חיברו אותה לעירוי מישהי שם צעקה המחסן של החומצה פולית ריקה לחלוטין! לחץ דם 77/39 אה, כן כבר כתבתי שהרופא משפחה אמר שהכל תקין? אוי כמה מעצבן אותי לשמוע את זוועות הבית חולים הזה! אל תוותרי לאף רופא, רק אנחנו מכירים את הגוף של ההורים שלנו. אגב, רמבם הנוירולוגיה רק מחמאות מגיע להם על השירות והיחס, אמא שלי ביצעה שם בדיקת EEG אין על הצוות שלהם. ובכלל, דר רוזנברג מדהים, אחותי מטופלת שלו. תעבירי את אמא שלך כמה שיותר מהר. הכל בידיים שלנו אסור לוותר!

23/08/2015 | 21:57 | מאת: נטלי

ראשית תודה ושנית זה נורא שאנחנו אמורים לבטוח ברופאים אבל כבר אין אמונה במערכת הרפואית ובכלל הלל יפה זה (אני כבר לא יודעת להגדיר במילים). חיכיתי לתוצאות של נוזל עמוד שדרה ועכשיו שיש תוצאות הרופא מסרב לשחרר אותה עד אשר נמצא לה מקום באוספיס. מוזר לי כל המצב הזה ובכלל ההתנהגות של הרופאים כאן, האיומים שלהם על המשפחות הצעקות ממש נוראי, תמיד אני אומרת לעצמי אמן והייתי מתפרצת וצועקת עליהם בחזרה אולי המצב הזה לא היה קורה. מחר אחים שלי והגיסות שלי יבואו וכבר לא תהיה להם ברירה אלה לשחרר אותה ומשם נעביר אותה לרמב"ם. שמעתי על מקרה שצעקו במיון "אין לחץ דם" הייתי בדלפק של האחיות במחלקה שהתקשרו לרופאה שתרד בדחיפות. תודה על העידוד מתוך המקום הכואב שלך. לאיזה בית חולים אתם העברתם אותה או שנשארתם כאן? את הארגנטינאית אני מכירה לשמחתי היא לא טיפלה באמא שלי אבל שמעתי אותה צועקת. אוף זה נוירולוגיה אמור להיות כאן סוג של שקט,לא?

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם