פרפור פרוזדורים וקסטרלו

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

17/04/2018 | 14:37 | מאת: דניאל

ד"ר יקר, אנא השב לי על שאלתי תוך הנחה כי כל הנכתב בה מדוייק לחלוטין: בן 59, סוכרתי מאוזן, פעימות מוקדמות מדי פעם. ביולי אשתקד חוויתי לראשונה פ.פ שהסתיים ספונטנית לאחר שעות אחדות. קיבלתי קסטרלו. לאחריו עוד שני פרפורים שאף הם הסתיימו כמו הראשון. מזה 7 חודשים שהפרפור לא שב, למעט אפיזודות מועטות הנמשכות עד 5 שניות. הקסטרלו גורם לי לשטפי דם נרחבים בשוקיים. האם יהיה נכון להפסיק עם הקסטרו ולחזור לאספירין ובמידה ומתחיל פרפור אטול מיידית את הקסטרלו שהבנתי שמגיע לשיא השפעתו תוך 3 שעות? תודה רבה.

שלום רב, כפי שתארת את מצבך יש לך פרפור פרוזדורים התקפי- Paroxysmal Atrial Fibrillation. כדי להוריד סכנת אירוע מוחי מקובל לתת תרופות לדילול דם - Aspirin. תרופות כמו Coumadin, Xarelto, Eliquis, Pradaxa מתחילים רק עם יש התוויות (אינדיקציות) לטיפול כגון: סכרת - נקודה 1 גיל מעל 75 - 2 נקודות יתר לחץ דם - נקודה 1 אי ספיקת לב - נקודה 1 אירוע מוחי בעבר - 2 נקודות מחלת כלי דם משמעותית - נקודה 1 ברגע שלחולה יש שתי נקודות מתחילים טיפול בקסרלטו. אצלך יש רק סכרת! זאת אומרת שאין צורך בנטילת קסרלטו! בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי ממליץ לפנות לרופא משפחה שלך כדי לברר האם להמשיך טיפול

מנהל פורום פרפור פרוזדורים