צפיפות עצם בבחור צעיר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/11/2016 | 17:52 | מאת: שלום

שלום רב ד"ר, הנני בן 27, לאחר כריתת אדרנל דו"צ עקב פיאוכרומוציטומה. נכון לשנה האחרונה מטופל בהידרוקורטיזון 30 מ"ג/יום עם ניסיונות ירידה במינון שכשלו. סה"כ מאוזן, אך שברתי פעמיים בחודשים האחרונים אצבע בכף הרגל בעקבות חבלה מינורית ממש (שבר לא פרופורציוני לעוצמת המכה). הופניתי לבדיקות הבאות שלהלן תוצאותיהן: 1. בדיקות מעבדה- ספירת דם תקינה, תפקודי כליה תקינים, נתרן ואשלגן תקינים, CALCIUM 10.7 mg/dl PHOSPHORUS 3.75 mg/dl TSH 1.25 mIU/L VITAMIN D (25-OH) 41.3 nmol/L PTH 39.6 pg/ml 2. בבדיקת צפיפות עצם DXA: T. Score -2.0 בחוליות עמוד שדרה T. Score -1.3 במפרק ירך בחודשים האחרונים משתדל להגיע לצריכה יומית של 1200 מ"ג סידן בצורה תזונתית בלבד, וכן נוטל 2000 יחידות ויטמין D. לאור הרקע הנ"ל; גילי הצעיר והעובדה שאמשיך בטיפול הורמונלי חליפי לאורך זמן וככל הנראה לכל חיי, התוצאות הנ"ל והשברים באצבעות, אשמח לשמוע את המלצתך המקצועית וכן לשאול האם יש מקום לבירור ו/או טיפול נוספים. תודה רבה מראש ובהערכה רבה!

שלום רב, רמת הסידן בדם גבולית גבוהה, רמת ה- PTH- לא יכולה להעריך בלי לדעת נורמות במעבדה שבה בוצעו הבדיקת. יש לשלול מצב של PTH מוגבר, הגורם לעליה ברמת הסידן. במידה ותקין-ולשלול סיבות משניות לירידה בצפיפות עצם, (לצורך זה בין היתר לבדוקרמת טסטוסטרון בדם), להקפיד בצריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף יחז, להמשיך בנטילת ויט D (רמתו תקינה כעת), ולהמשיך במעקב אצל אנדוקרינולוג. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס