גמירת דעת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/06/2014 | 20:48 | מאת: יעקב

רופא כתב כך בן 90 משתמש כ4 חודשים ב10מג ציפרקס. עקב חרדה מתקדם יפה. משתתף ומדבר די לעיניין. יש להעלות את מינון הציפרקס ל 20מג. השאלה היא מה הכוונה מדבר די לעינין? ואם הרופא מרוצה מדוע הוא מעלה את מינון הציפרקס? על מה זה מעיד? יומיים לאחר איבחון זה נחתמה צוואה. האם מה שכתבתי לעייל פוגע או פוגם באפשרות לכשירות צוואה? האם יש בדיבור די לעינין גמירות דעת?

לקריאה נוספת והעמקה
12/06/2014 | 00:32 | מאת: ד"ר אהוד רוזיצקי

שלום יעקב. ציפרלקס הינה תרופה נוגדת-דיכאון. בד"כ העלאת מנון צפרלקס מעידה על רושם של הפרעה דיכאונית המחייבת טיפול תרופתי. דיכאון אינו פוסל כשירות להוראת צוואה. אם הכוונה בגמירות דעת לחוסר יכולת לקבלת החלטות בתחום רכוש וכספים ואי-יכולת להורות לגבי צוואה אזי יש צורך באבחון מקיף ע"י פסיכוגריאטר והוצאת תעודת רופא רשמית על מנת לקבוע כשירות לצוואה. ממליץ כי תפנה למומחה פסיכוגריאטר ליעוץ לגבי תעודת רופא להוראת צוואה. בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה