בחירת בדיקת ברור לסרטן

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

14/07/2023 | 14:01 | מאת: מיכאל

לפני כמעט שנתיים נתגלה לי ב mri ערמונית ממצא בינוני חשוד לסרטן, ונשלחתי לביופציה. בנתיים דחו את ההליך. המתנה, עכשיו לדעתי צריך הדמיה חוזרת לחשוב האם בכל זאת צריך ביופציה. מאז התווספו דברים חדשים, מספר קישריות בראות, לא גדולות, אני חושד שזה גרורות. האם כדאי במקום ביופציה לערמוניתלעשות pet ct? זו בדיקה עם סכנות? אבל אולי עדיפה על ביופציה לא? 2 ציפורים במכה?

31/07/2023 | 18:38 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום זה תלוי בגילך, גודל הממצאים בריאות ופרטים קלינים נוספים כמו עישון בעבר. יש להמשיך לעקוב אחר PSA ולשקול יחד עם אורולוג צורך בביופסיה.

מנהל פורום טיפול בסרטן