ממצאים הדמית סיטי וus

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

13/07/2023 | 20:14 | מאת: אברהם

בהדמית סיטח ללא חומר ניגוד נמצא מוקדים היפודנסים זעירים בטחול , ללא שינוי מהדמיה קודמת לפני 4 שנים , ישמ לברר, כתוב ברור סונוגרפי אם לא בוצע, מה הכוונה us? לפני 3 חודשים נעשה us, לא צוין דבר לגבי הטחול. רק כבד הסננה שומנית, לא מוגדל. ליד מיטת המרה,מוקד היפואיקואי 1.3 סמ, מתאים לרקמה בריאה בתוך הסננה שומנית.בסיטי לכבד, רק צוין כבד שומני בדרגה קשה. לא בעניין כיס מרה כלל. יש מה לברר בעניין הטחול? אם אין שינוי מלפני 4שנים. לגבי הכבד כל הבדיקות וירוסים תקינות ץפקודי כבד עןלים יורדים לטווח רגיל כנראה אמרו nflad, יש מה לדאוג מסרטן בשני במקרים לברור? תודה רבה

31/07/2023 | 18:36 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום על פניו, אם מדובר בממצאים יציבים מזה 4 שנים איני רואה סיבה לדאגה. יש לשקול עם הרופא המטפל הפניה לMRI בטן לאפיון הממצאים בטחול ולבצע ספירת דם יחד עם בירור המטולוגי לפי הצורך

מנהל פורום טיפול בסרטן