סרטן שד גרורתי לכבד ולעצמות

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

18/01/2019 | 19:02 | מאת: דנה

שלום דודה שלי סובלת מסרטן שד גרורתי שהיתפשט לכבד ולעצמות לוקחת לטרוזול באופן קבוע מזה שנה עשתה סיטי בפעם השלישית מלפני יומיים והנה התוצאות: סיטי בטן ואגן כבד עם נגעים היפודנסיים מרובים בגדלים שונים שמתאימים לפיזור משני גדלו והופיעו חדשים נצפו נגעים אוסטאו-סקלרוטיים בחוליות גביות וחוליות מותניות ועצמות האגן ללא שינוי משמעותי סיטי חזה בלוטת לימפה סובקרינרית בגודל 3.6 *2 גדלה מבדיקה קודמת קשרית לימפה בגודל כ - 22 *12 מיימ בית שחי שמאל שקטנה לעומת הבדיקה הקודמת לסיכום החמרה משמעותית בפיזור משני לכבד גרורות בשלד ללא שינוי מהותי בלוטת לימפה סובקרינרית גדלה מלאות בשד שמאל ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת קיבלה מרופא האונקולוג תרופה חדשה בשם אייברנס ועדיין מחכים לאישור מקופת החולים האם אייברנס ביחד עם לטרוזול יכולים לשפר את המצב ? היא עם תיאבון ירוד מרגישה טעם מר בפה אבל אוכלת איכשהו בנוסף מקבלת זומרה פעם בחודש לאחרונה מרגישה סחרחורת האם ההחמרה במצב של הכבד יכול לגרום לסחרחורת או שאין שום קשר ? אשמח אם אקבל תשובות לשאלות

18/01/2019 | 23:00 | מאת: פרופ וולף

איברנס בהחלט יכול לעזור ולשפר את המצב. לגבי הסחרחורת כדאי לברר מה סיבתה, בדכ לא קשור ישירות לממצאים בכבד.

26/01/2019 | 21:07 | מאת: דנה

אילו תופעות לוואי שכיחות יש לאיברנס 125 מייג האם כל אחד חש בתופעות חמורות כגון ירידה בכדוריות הדם הלבנות וחולשה של מערכת החיסון ? ברגע שמרגישים בתופעות חמורות האם מפסיקים מיד עם התרופה? או שאפשר להפחית את המינון?

27/01/2019 | 09:06 | מאת: פרופ וולף

ירידה בספירה היא אכן תופעת לוואי מוכרת. מציע שתקבלו הנחיות מדוייקות מהרופא המטפל.

03/02/2019 | 19:11 | מאת: דנה

שלום רופא המשפחה שלח בקשה לאישור התרופה אייברנס 125 מייג מקופת החולים והבקשה נדחתה לטענתו את התרופה נותנים כטיפול ראשוני לא הבנתי האמת מה הוא אמר אמר שינסה שוב לקבל אישור התרופה קיימת בסל התרופות מזה שנה ורופא האונקולוג אישר את התרופה אז למה קופת החולים לא מאשר ? היא תיקח את זה יחד עם לטרוזול שהיא לוקחת כבר מזה שנה

04/02/2019 | 09:07 | מאת: פרופ' וולף

התרופה מאושרת לקו טיפול ראשון עם לטרוזול (או תרופות דומות לו) או לקו טיפול שני עם פסלודקס. האונקולוג המטפל יוכל לסייע מול הקופה.

13/02/2019 | 19:30 | מאת: דנה

ברגע שאיברנס 125 מייג גורם לתופעות לוואי חמורות כגון חולשה עייפות תיאבון ירוד דיכאון ירידה במשקל אז מפסיקים עם התרופה ? או מפחיתים את המינון?

15/02/2019 | 07:36 | מאת: פרופ וולף

בדכ מנסים להפחית מינון. זו תרופה מצויינת וחבל לוותר עליה בקלות.

מנהל פורום טיפול בסרטן