פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

סרטן העור הוא הסרטן הנפוץ ביותר בעולם. כל שנה מתגלים בארץ מעל 10,000 מקרים חדשים, והשכיחות עולה בקצב של 5% בשנה. גורמי הסיכון העיקריים הם עור בהיר וחשיפה בעבר לשמש. יש סוגים שונים של סרטן עור, כל אחד מתנהג בצורה שונה, יש אלימים יותר ואלימים פחות. סרטן עור יש לאבחן באופן מדויק ולהתאים למטופל את הטיפול הנכון. מבין הטיפולים השונים, ניתוח מוז (MOHS) מהווה את השיטה המתקדמת ביותר, עם אחוזי ריפוי גבוהים, ושיעור ההישנות הנמוכה ביותר. בפורום זה נתמקד בסרטן העור, מה ניתן לעשות בכדי להימנע או לזהותו בשלב מוקדם, סוגי הטיפול השונים, ובעיקר תחום ניתוחי המוז. למעבר לפורום לחצו כאן.
136 הודעות
135 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

07/02/2016 | 14:02 | מאת: סמדר

לפני כשבוע אובחן אצלי גידול קרצינומה BCC תת עורי בשפה התחתונה בגודל 2 ס"מ. הכירורג הפלסטי אצלו אובחנתי קבע לי בו במקום ניתוח לתאריך 21/2/16, והסביר לי את התהליך הכירורגי ואת העובדה שהגידול יישלח לביופסיה. בגלל ההלם הראשוני מעצם ההבחנה וכניסתי לסטטיסטיקה לא הצלחתי לשאול על תהליך ההחלמה שלאחר הניתוח, האם תהיינה לי מגבלות באכילה ובשתייה והאם תישאר צלקת. נכון שיחסית לסרטנים אחרים הקרצינומה BCC היא לא BIG DEAL אבל זה לא גורם לי פחות חששות וחרדות.

גידול תת עורי בגודל 2 סמ הוא גידול לא קטן האם הומלץ על שיטת מוהס האם הופנית לביצוע הדמיה? אולטרהסאונד או סי טי? בהחלט לאחר הסרת גידול כזה תשאר צלקת ומגבלה בשבועות הראשונים אני ממליץ לפנות לרופא שאמור לנתח אותך בהצלחה

28/01/2016 | 08:08 | מאת: לימור

היי, אני מאוד מעוניינת לעשות קעקוע אך יחד עם זאת מאוד חוששת. לפני כחודשיים נותחתי להוצאת גידול סרטני בעור באמצעות ניתוח מוז ( הקעקוע אינו באיזור הניתוח) האם קעקוע מעלה את הסיכון לחלות בסרטן העור ? האם אני יכולה לעשות קעוקע בכללי?

שלום לך אין קשר בין קעקוע לסרטן עור את מניעה לעשות קעקוע

03/01/2016 | 11:18 | מאת: מתי

שלום, רופא עור אבחן: "בגשר האף משמאל נגע בDD בין סבוראה לנגע פיגמנטרי חשוד. מופנה לביצוע MOHS". ברצוני לשאול, 1. האם ניתן/רצוי לבצע ניתוח מוס בלי לבצע ביופסיה לפני כן? 2. במידה וצריך ביופסיה, איזה סוג של ביופסיה: במחט או Excisional Biopsy? 3. האם ניתן לבצע Excisional Biopsy בהרדמה מקומית? 4. האם באיכילוב מבצעים ניתוחי מוס גם באופן פרטי? תודה

שלום לך לדעתי נלקחה ביופסיה היום כפי שהסברתי, לא היה מקום למוהס נמתין לתשובת הביופסיה ונתקדם משם בהצלחה

03/11/2015 | 07:09 | מאת: דינה

עברתי ניתוח מוז באף לפני כ - 3 חודשים ואומנם הפצע סגור אך האיזור אדום וממש לא נראה טוב. אני עושה שימוש בקלוקוט ובלילה יריעות סיליקון אך זה עדיין אדום. כמה זמן לוקח לזה להיסתדר - האם הטיפול הנל אכן יכול לסדר את העור או שחייבים טיפול לייזר או משהו כזה? בנוסף האם מומלץ אחרי מריחת קלוקוט לשים פלסטר על האיזור גם כדי להגן עליו וגם שיהווה מעט לחץ כדי למנוע צלקת בולטת (כמו מה שעושה יריעת הסיליקון שלא ממש אפשרי לשים אותה במשך היום) או שזו טעות וזה רק מאט את ההחלמה?

שלום לך צלקת משתנה בחודשים הראשונים קלוקוט עוזר לפעמים, אני מוצא שעיסוי הצלקת עוזר יותר רק אחרי שנה יש מקום לשקול תיקון לגבי לייזר, ההמלצה היא לפנות לטיפול מוקדם ככל האפשר את יכולה ללכת לשמוע יעוץ, אך זה לא בסל הבריאות בהצלחה

09/10/2015 | 05:41 | מאת: תם

אני בחור בן 23 ולפני כ-3 שבועות יצא לי מעין "גולה נפוחה"(חתיכת בשר) (לא יודע איך לתאר את זה אחרת) באיזור פתח הישבן (זה לא חוסם את הפתח, אלא צמוד לדופן הימנית). חשוב לי לציין כי ביום יום אני לא מרגיש את "הגולה" והיא לא כואבת וזה גם לא מפריע לי בזמן היציאות, וזה מורגש רק בזמן הניגוב (סליחה על התיאורים) של היציאות והסיבון במקלחת (וגם אז זה לא כואב) האם תופעה זו מוכרת? האם זה יעלם כמו שזה בא? אשמח לקבל תשובה. אני יודע שעלי לגשת לרופא אבל בינתיים אשמח אם אוכל לקבל כיוון לדעת מזה ? והאם יש סיכוי שזה סרטן? תודה

שלום לך יש לפנות לכירורג פרוקטולוג, המתעסק בתחום זה בהצלחה

02/09/2015 | 15:40 | מאת: דן

מדוע האופציה הראשונה ששומעים עליה היא ניתוח מוז כאשר לפי מה שהנתי ניתן לבצע גם טיפול פוטודינמי למיגור הסרטן ללא ניתוח - כלומר ללא צלקות או השלכות קוסמטיות אחרות (אחוזי ההצלחה לפי מה שהבנתי היא די דומים - אולי פער של כ - 5% לטובת הניתוח)?

שלום לך PDT הוא טיפול יעיל לנגעים טרום סרטניים ונגעים סרטניים מאוד שטחיים, היות והחדירה שלו לעומק הרקמה מוגבלת צריך לראות במה מדובר ולהתאים הטיפול לסוג הגידול בהצלחה

21/08/2015 | 12:20 | מאת: 7

מה הסיכויים לחטוף סרטן משתייה דיאט

לא יודע

19/08/2015 | 08:13 | מאת: רן

ום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?) תודה

שלום לך ניתוח מוהס מוגדר כשהמנתח הוא זה הבודק את הסליידים במיקרוסקופ. אני עבדתי כמתמחה באיכילוב כשהיה פתולוג שבודק את הסליידים, ובהמשך נסעתי להולנד, השתלמתי בתחום ובשש השנים האחרונות אני בודק את הסליידים בעצמי. אני יכול להגיד לך חד משמעית, שיש הבדל משמעותי. כשאותו אדם מבצע את הניתוח ומסתכל במיקרוסקופ, הוא מקבל ראייה של אזור הגידול הן כירורגית והן מיקרוסקופית. אני יודע בצורה מדויקת היכן לצפות לראות גידול במיקרוסקופ, במקומות בהם אני לא משוכנע שהוצאתי את כל הגידול כשאני מנתח, ואני מעדיף לכרות פחות מאשר יותר. כשגם פתולוג נכנס לתמונה, זה עוד מתווך בתהליך, שלא רואה את המטופל, והוא מוסר למנתח את דיווחו, מה שמהווה מקור לטעויות. לגבי הטענה כי פתולוג יודע יותר טוב פתולוגיה מאשר מנתח מוהס, פתולוג מתעסק בתחומים שונים הכוללים סרטן עור, גידולים בכל הגוף, מחלות דלקתיות שונות. לעומתו מנתח מוהס מתמחה אך ורק בפתולוגית העור, הוא מיומן בכך, עובר השתלמות מקצועית, ולאחר 5000 מיקרי מוהס, אני יכול לומר לך בוודאות שאיני נופל מפתולוג באיבחון של סרטן עור. לגבי בתי חולים המבצעים ניתוחי מוהס עם פתולוג, וכירורגים העושים זאת בקליניקה הפרטית, וטוענים כי שיטה זו עדיפה. כמו כל מקצוע, צריך להיות מומחים במה שעושים. אדם שלא התמחה במוהס , קורא לעצמו מנתח מוהס, ועוד מצדיק את הנושא וטוען שהוא עדיף על מי שמוסמך לכך, נוהג בחוסר יושר ובחוסר מקצועיות.

05/08/2015 | 17:28 | מאת: קרן

שלום רב , לאמא שלי יש פצע על הפנים באזור הלחי . לאחר שהפצע לא עבר תקופה ממושכת היא הלכה לרופא עור שהפנה אותה לבדיקת רופא פלסטיקה עם אבחנה משוערת של basal cell carcinoma. רציתי לדעת מה התהליך שעליה לעבור כעת ? האם בבדיקת הרופא הוא יעשה לה ביופסיה רגילה ? האם נדרשת ביופסיה בניתוח מוז ? בהנחה שהיא תרצנ לעשות ניתוח פרטי , האם עליה ללכת מראש לרופא שעושה ניתוחי מוז או קודם עליה לעשות ביופסיה רגילה ? אי מאוד מבולבלת . רוצה להאיץ תהליכים כי כל התורים לוקחים זמן , ואני רוצה להבין שאני לא מחכה סתם ... המון תודה , קרן

שלום לך במידה והנגע מאובחן קלינית כ BCC ע"י רופא מיומן אז ניתן לעשות ישר ניתוח מוהס ללא ביופסיה קודם במידה והנגע לא חד משמעי אז מקובל לקחת ביופסיה קודם אני מציע לגשת למומחה לניתוחי מוהס ישירות

21/07/2015 | 08:34 | מאת: שאלה

מי יותר מיומן עם דרמוסקופ(גילוי נגעים סרטניים) רופא עור או מנתח מוס ???

שלום לך מי שעבר הכשרה מסודרת בדרמוסקופיה ויש לו ניסיון זה יכול להיות רופא עור, פלסטיקאי או כל רופא אחר

30/04/2015 | 06:52 | מאת: אבשלום

שלום בן64 ברקע cll בסביבות ינואר השנה ,החלו להתפתח נגעים ברקה השמאלית .רופא עור המליץ על טיפול במשחת אפדיקס 5%. למרות הטיפול הנגעים התפתחו. אובחן כ-bcc נשלחתי לפלסטיקאי .אשר הפנה לבית חולים איכלוב.בתחילת מאי. אמורים לבצע ביופסיה. שאלתי . הבזליומות ממשיכות לגדול. ולגלוש לקרבת העין.האם יש סכנה כי התפתחות הגידול לכיון העין .עלולה לפגוע בראיה ולסבך ניתוח ההסרה. אודה על התייחסותך אבשלום

שלום לך יש לקחת ביופסיה תחילה ואז לראות איך להתקדם בטיפול היות והמיקום קרוב לעין, ומערכת החיסון חלשה יחסית בשל CLL אין להזניח ויש לטפל ביופסיה במאי ואחכ טיפול זה פרק זמן סביר בהצלחה

24/04/2015 | 14:04 | מאת: יהושע

בן 65. ברגלי הוסר קטע עור עם נגע בקוטר 0.5 ס"מ עם התשובה squamous cell carcinoma in situ - surgical margin הכירורג אומר שזה אינו מסוכן ואין צורך להמשיך "לחפור" ועלי רק להיות במעקב. האם יכול אני להיות רגוע ?

שלום לך Scc אין סיטו הוא סוג של סרטן עור שטחי ניתן לטפל בו גם באמצעים לא ניתוחיים, עי משחות מיוחדות או הארת האזור באור מיוחד PDT גם מעקב בשלב ראשון אפשרי, אך יש להיות עירניים שהנגע לא גדל ולא הופך פצע הצלחה

02/04/2015 | 01:04 | מאת: משה

שלום! בתשובה לבדיקה פתלוגית מהקרקפת מתאריך 25-1-15 .bowens disease very close to margin 1 האים זה scc?ואים כן למה בתשובה לא כתוב בפרוש scc. ומה פרוש התשובה? 2 את הסגירה של הכריתה עשו בלייזר,וכבר עכשיו יש יציאה של פצע קטן במקום הכריתה כמובן. 3 מה לפי דעתך צריך לעשות בהמשך? 4 תוכל בבקשה להוסיף לתשובתך אים אתה ממליץ גם על איזה משחה שאפשר לרפא את המקום! רב תודות לתשובתך!

שלום לך Bowen's הוא שם נרדף ל- SCC in situ שזהו גידול מסוג SCC מאוד שטחי שאינו חודר את העור. ניתוח הוא אחת מאפשרויות הטיפול, אך גם שיטות אחרות כמו משחות מיוחדות או PDT מטפלות היטב בנגע. היות והנגע הוסר בשלמות, הייתי פונה לרופא העור בשאלת מעקב או טיפול שמרני אחר במה שהוא רואה בבדיקה (יתכן וסביב הניתוח יש אזור של נזק שמש טרום סרטני) בהצלחה.

03/01/2015 | 09:48 | מאת: ורד

שלום, נשלחתי לניתוח להוצאת נגע שנחשד ע" רופאת העור כ-SCC. תוצאות הפתולוגיה הגיעו כדלקמן: Right low medial leg shave Bowenoid solar keratosis, focally involves deep one lateral margin. בדרמיס ווסקולריזציה מוגברת דמוי ריקמת גרעון ישנה. הפלסטיקאי לא משוכנע שצריך לנתח ולהוציא את מה שנשאר, ואילו רופאת העור אומרת שהדבר חיוני. מה דעתך? אני בת 67 אם יש לזה משמעות כלשהי...

שלום לך היות ומדובר בנגע הוא על הגבול בין נזק שמש לסרטן שטחי של העור הייתי ממליץ על הסרה

01/01/2015 | 16:33 | מאת: רחלי

שלום לך, לפני כ8 חודשים הבחין בעלי(בן 52) בחתך מדמם באוזנו(במפגש בין החלק האחורי באוזן לעור), לאחר בדיקת רופא העור, שלא היה בטוח אם מדובר בנגע חשוד,נתן ויטה מרפן למריחה ומשלא נרפא החתך, שלח את בעלי להסרת הנגע. הנגע הוסר אך בביקורת שאליה הוזמן אתמול נאמר לו שיש "שוליים עמוקים מעורבים". וליתר דיוק התשובה הפתולוגית הייתה:Basal cell carcinoma.reaches the deep margin. מדאיג שהגידול יעמיק עד התור לניתוח, כיוון שנאמר לנו שמדובר במספר חודשים. מה דעתך? תודה מראש

שלום לך יש צורך בהסרה מלאה של הגידול בשיטת מוהס זמן ההמתנה צריך להיות מוגבל, הייתי אומר לא יותר מחודשיים-שלשה

27/12/2014 | 06:55 | מאת: אורלי

שלום, יש לי שתל על האף מזה כ 3 חודשים בעקבות ניתוח מוז. השתל נראה כטלאי עגול ומעט עבה על כנף האף. צורת האף כלל לא נפגעה. אנשים שואלים אם זו כוויה, גם כשאני מנסה להסתיר במייק אפ. אני מעסה את המקום עם שמן זית. מתוך הניסיון שלך, מתי צפוי השתל להתמזג עם יתר האף ולא להיראות כטלאי? האם יש לך "טיפים" להחלמה/ שיפור המראה? תודה.

שלום לך לצלקות ובכללן לשתלי עור לוקח זמן להחלים, אנו מעריכים כשנה עד שזה מקבל את המראה הסופי במהלך שנה זו הצלקות דינמיות וניתן להשפיע עליהן אם ע"י עיסוי ומשחות כמו קלוקוט יש תחום שלם של טיפול בצלקות בלייזר זה תחום פרטי, לא מוכר ע"י הקופות הרופאים העוסקים בתחום מדווחים על שיפור משמעותי אין לי דעה ברורה בנושא בהצלחה

15/11/2014 | 19:30 | מאת: אורלי

שלום, מה הסיכוי לחזרה של הגידול במקום שבו נותחתי ושהושתל בו שתל (על האף)? נותחתי בשיטת מוז והשוליים בסיומו היו נקיים. אם הגידול יחזור חלילה במקום השתל, האם זה בעייתי (בגלל השתל)?

שלום לך ככלל, בשיטת מוהס סיכויי החזרה נמוכים בהשוואה לשיטות אחרות תלוי בסוג הגידול, כמה סיבובים לקח ניתוח המוהס, מה היה גודל הגידול ההתחלתי. שתל העור לא צריך להפריע בגילוי חזרה של גידול, היות וברוב המקרים החזרה תהיה מקומית וניתן יהיה לזהותה גם בנוכחות שתל עור

08/11/2014 | 10:07 | מאת: אורלי

ראשית, תודה על המענה הקודם. שנית, האם מומלץ למרוח על השתל ומסביבו קרם "קלוקט " או "אוון ציקפלאסט"? האם הם עשויים לעזור בתהליך הריפוי והאסתטיקה של השתל? אם כן, מי משניהם יותר, מתוך נסיונך? תודה.

קשה לי לומר קלוקוט טוב לאדמומיות, לא תמיד עוזר את השני לא מכיר את מתארת יובש בשתל צריך לשמן אותו וכדאי שמומחה יראה זאת מה אומר המנתח?

08/11/2014 | 07:54 | מאת: ד"ר אהוד מילר

שלום לך חמשה שבועות זה מוקדם צלקות הן דינמיות בשנה הראשונה חשוב לשמן את האזור ולעסות אותו בעדינות שתל עור ישאיר תמיד טלאי כלשהו במקום כדאי להתיעץ עם רופאים המתעסקים עם צלקות ולייזר, אולי הם יכולים לתרום בשלב זה זה קיים באיכילוב במרכז לרפואה אסטתית , שירות פרטי שלא מכוסה בסל הבריאות

תגובה נשלחה

07/11/2014 | 20:16 | מאת: אורלי

שלום, לפני כ 5 שבועות עברתי ניתוח מוז באף להסרת גידול מסוג bcc. במקום הושתל שתל. כיום השתל נראה כטלאי עגול, מעט נוקשה. מסביבו אדמומיות. שאלותיי: האם השתל אמור להתקלף? האם הוא יתרכך עם הזמן? האם הוא אמור להתמזג עם יתר האף, והאף ייראה חלק ואחיד? יש לציין, שאני מורחת מספר פעמים ביום קרם במקום. מה עוד ניתן לעשות לצורך החלמה ואסתטיקה? תודה.

שלום לך חמשה שבועות זה מוקדם צלקות הן דינמיות בשנה הראשונה חשוב לשמן את האזור ולעסות אותו בעדינות שתל עור ישאיר תמיד טלאי כלשהו במקום כדאי להתיעץ עם רופאים המתעסקים עם צלקות ולייזר, אולי הם יכולים לתרום בשלב זה זה קיים באיכילוב במרכז לרפואה אסטתית , שירות פרטי שלא מכוסה בסל הבריאות

07/11/2014 | 13:41 | מאת: הדר

שלום, יש לי נקודת חן גדולה יחסית שהתחילה לגרד לאחרונה. זה נראה כאילו יש מעליה מעין שכבת יובש שגורמת לגירודים. לעיתים כשאני מגרדת אותה היא כאילו מתקלפת , או שיוצא ממנה חתיכות קטנות... אני אציין שנוצר עליה נקודות שחורות קטנות כאלה, כמו כאלה שיש בפנים. כמובן שכבר קבעתי תור לרופא עור אבל התור הכי מוקדם שיכלתי לקבל זה בעוד חודש. מה עושים? תודה מראש!

שלום לך יש לפנות לרופא עור במידה ויש החמרה אפשר לפנות למוקד רפואי מוקדם יותר

תבוא עליך הברכה ועל כל משפחתך

שלום לך תודה אני שמח לשמוע כל טוב

07/10/2014 | 12:19 | מאת: דובי

לפני חדשיים עברתי נתוח מוס במצח. קצוות נקיים.לפני מספר ימים על הלקת של הניתוח הופיע פצעון חשוד בעיני. היתכן? כל כך מהר? שאלה נוספת בלי קשר אי אפשר לאבחן את גודל סרטן העור בצילום חייבים לנתח? תודה וחג שמח!

שלום לך נשמע קצת מוקדם לחזרת גידול הייתי פונה לרופא המנתח ומראה לו את הפצע זיהוי בצילום לא תמיד מראה את התמונה האמיתית, לפעמים נראה בעין כי אין גידול אך במקרוסקופ נצפים תאי גידול. לצורך וידוא הסרה מלאה של הגידול יש צורך במיקרוסקופ כל טוב

24/09/2014 | 08:45 | מאת: אדם

שלום לאשתי הוציאו ב shaving כתם שרופא העור טוען ל- BCC. תשובת הביופסיה אמורה להגיע כאשר היא אמורה לצאת לחו"ל לחודשיים בנושאי עבודה. האם תשובה חיובית מחייבת טיפול מיידי? או שאפשר לדחות בחודשיים בתודה מראש אדם

שלום לך BCC הוא סרטן של העור שגדל מקומית ובקצב איטי בכל מקרה יש להמתין לתשובה הפתולוגית שמאשרת את האבחנה, ואחכ לחכות עוד חודש וחצי חודשיים עד הניתוח נשמע לי סביר, במידה ואין דינמיקה והנגע לא גדל באופן אקטיבי, מה שאני משער שלא יקרה בהצלחה

31/08/2014 | 16:56 | מאת: אבי

אודה לכם אם תעזרו לי למצוא רשימת מומחים/רופאים המבצעים ניתוחים בשיטת מוהס בירושלים. בתודה. אבי.

שלום לך אין באפשרותי להמליץ כנס לגוגל וחפש הייתי פונה לבתי החולים בירושלים בהצלחה

בביופסיה שנערכה לנקודה בלחי בתוך צלקת אקנה ישנה נקבע שישנו Marjolin's Ulcer ונקבע תור לניתוח מוז בעוד חודש. הרופא טוען שמדובר בסרטן מסוג BCC, אך על פי מה שקראתי באינטרנט במרבית המקרים מסוג זה מדובר על סרטן מסוג SCC. האם על פי הביופסיה כבר ניתן לקבוע את סוג הסרטן? האם ההבדל בין שני הסוגים משמעותי? האם עלי לבדוק במקביל אזורים אחרים בגוף למקרה של גרורות? גודל הנקודה שהפרישה היה לדעתי בין 1-2 מ"מ.

שלום לך ביופסיה נותנת תשובה שאפשר לסמוך עליה של BCC או SCC מרג'ולין זו אבחנה קלינית ולא פתולוגית זה מתואר בד"כ בצלקות לא יציבות על רקע כוויות או פציעות ישנות וברוב המיקרים מדובר על SCC לבוא ולקרוא ל- BCC בצלקת אקנה ישנה מרג'ולין לא נשמע לי נכון אם זה BCC זה מצריך ניתוח מוהס

21/08/2014 | 13:39 | מאת: דודי

דר' שלום, מבקשת להתייעץ איתך בנושא קרצינומה. עברתי מספר ניתוחים של קרצינומה bcc. בביאופסי אחד, התוצאה: Basal Cell Carcinoma, Superficial & multifocal בשני התוצאה:קטע העור מראה ברובו: Actinic Keratosis,lichenoid & Hypertrophic בצד אחר נמצא מוקד של: Basal Cell Carcinoma קבלתי הצעה לטיפול בכדורי Erivedge או בקרינה. מה לדעתך, הסיכויים והסיכונים בשני הטיפולים ?

שלום לך אריבדג' היא תרופה חדשה, הוכרה לאחרונה ע"י משרד הבריאות, הטיפול בה יקר מאוד, ורואים שהיא מעכבת ועוזרת ב- BCC מתקדם, באנשים שלא יכולים לעבור ניתוח, או לא יכולים לעבור קרינה השימוש בה על גידולים קטנים שניתן לנתח פחות נפוץ והמידע על הצלחתו שם מוגבל שווה ניסיון במקרים של גידולים חוזרים, אבל הטיפול כולל נטילת כדור יומית לתקופה ארוכה, במבוגרים עם מחלה מתקדמת לא מפסיקים הטיפול היא אינה מתאימה ל- SCC , Bowen's או אקטיניק קרטוזיס תופעות הלוואי העיקריות הן כאבי שריר, ירידה בחוש הטעם והתאבון, שלשול, ומחייבת מעקב רפואי קבוע. נצפה כי תופעות הלוואי חולפות עם הפסקת התרופה קרינה דורשת הגעה ל- 20-30 פגישות בממוצע, 5 ימים בשבוע, עם תוצאות טובות ב- BCC ו- SCC שאיננו בוחרים לנתח בשל גורמים הקשורים למצב המטופל, ו/ או מורכבות הניתוח, באנשים צעירים פחות מומלץ כי לאורך השנים נזק הקרינה מצטבר, ויכול לגרום להופעת סרטנים אחרים. תופעות הלוואי מוגבלות לכוייה שטחית, לעיתים חולשה, כאבי ראש. משך הטיפול דקות ספורות, אך מצריך הגעה יומיומית כך שצריך להתאים הטיפול למטופל ולמצב

07/08/2014 | 02:24 | מאת: עוזיאל שני

שלום רב, לפני כחודשיים הבחנתי בנגע באמה שמאל (טלאי חום/אדמדם), לאחר התייעצות עם רופא עור ביצעתי ביופסיה שמסקנתה הייתה שיש לי חשד למיקוזיס פונגודיס התחלתי. הרופאים אינם בטוחים בהבחנה זו אך כפי הנראה גם מביופסיה שניה החשד למיקוזיס פונגודיס התחלתי אכן קיים. הרופא רשם לי משחה בשם טבעדרם ואמר להשתמש בה פעמיים ביום למשך שבועיים. כבר לאחר כמה ימים אני רואה שהנגע הולך ונעלם. רציתי לדעת את המשמעות, האם עדיין יש לי חשד למיקוזיס פונגודיס או לחלופין מכיוון שהנגע נעלם לאחר השימוש בטבעדרם יש לי אולי משהו אחר? תודה רבה עוזיאל

שלום לך נושא הטיפול במוקוזיס פונגואידס קשור לרופאי העור איני בקיא בתחום ואיני מטפל בו בהצלחה

16/07/2014 | 23:58 | מאת: רונית

שלום דוקטור אובחנתי עם קרצינומה BCC , הלכתי ל-2 רופאים , אחד המליץ לי לעשות ניתוח MOHS והשני המליץ לקחת את התרופה Erivedge , מה עלי לעשות ? מה ההבדל בין 2 האפשרויות ? מה היתרונות בניתוח MOHS ומה היתרונות בתרופה Erivedge , אני קצת מבולבת , אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר תודה רונית.

שלום לך ניתוח מוהס נותן את אחוזי הריפוי הגבוהים ביותר, אך כמובן מדובר בניתוח, שמשאיר צלקות אריבדג' זו תרופה חדשה, רק אושרה לאחרונה לשימוש, עם הצלחה מבטיחה, אך מיועדת בעיקר למיקרים שלא ניתן לנתח, או למצבים בהם יש ריבוי גידולים, והופעה חוזרת של גידולים חדשים. כמו לכל תרופה, גם כאן יש תופעות לוואי. צריך לשקול את כל הגורמים, על הרופא להכיר אותך ולדעת מה הרקע הבריאותי שלך ומה הציפיות שלך, היכן הגידול וכו'. כל זה צריך להעשות בפגישה עם רופא בהצלחה

05/08/2014 | 08:55 | מאת: דפנה

לפני כ 20 שנים אובחנתי כחולת אפילפסיה, היה איבוד הכרה חד פעמי. מאז אני מטופלת בכדורי למודקס ומרגישה מצויין !!! עברתי מס' ניתוחי מוס בפנים ולאחרונה שוב הופיעה קרצינומה bcc. הרופא המליץ בפני לקבל את כדורי erivedge. האם עלולה להיות בעיה ?

20/08/2014 | 11:03 | מאת: יוכי

דוקטור שלום, האם ניתן למסור לרונית את המייל שלי או מספר טלפון, כדי שאוכל להתלבט יחד איתה, ולשמוע מה החליטה ? או אם תוכל לחדד את דעתך בקשר לכדור. מודה מאד, יוכי

היי רונית, קראתי את שאלתך. גם אני מתלבטת באותה התלבטות. גם לי הציעו להתחיל בטיפול בכדורים מכיוון שנותחתי כמה פעמים באף ובפנים. אשמח לדעת מה החלטת. תודה ובהצלחה !!!

שלום רב, אני בן 61. במהלך כ3-4 שנים בשנות ה-90 כאשר עבדתי חלק גדול מהזמן בחוץ חשוף לשמש סבלתי מדלקות חוזרות בקרנית בשתי העיניים. במהלכן אובחנתי וטופלתי במרפאות העיניים בבתי החולים במרכז הארץ. לפני 13 שנה פרשתי מהעבודה הזו ומאז לא הייתי חשוף לשמש. בשנה שעברה אובחנתי עם מלנומה ממאירה בירך של רגל שמאל. נותחתי וכעת אני במעקב. הוסבר לי כי מלנומה ממאירה היא מחלה דוגרת, ולכן רציתי לדעת האם הדלקות החוזרות בקרנית משקפות את הנזק מהחשיפה לשמש שהתפרצה כעת כסרטן העור בירך? בתודה מראש.

שלום רב לא ידוע לי הקשר בין חשיפה לשמש בעבר ודלקות בקרנית יש להפנות שאלה זו לרופאי העיניים בהצלחה

אני סובל זה כ 15 שנים ממה שאובחן כסולר קרטוזיס. בעיקר בקרקפת (קרחת), באף ,במצח ובעצמות הלחיים העליונות. כיום אני בן 62. אני מטופל באופן סדיר אצל רופא עור עם חנקן נוזלי, בתדירות של פעם ב 7-8 שבועות. לפני כ 5 חודשים עברתי טיפול פוטודינמי עם משחת אלה על כל האזורים הנגועים. התקבלה הטבה די טובה בחודשים הראשונים. עם זאת לאחרונה החלו חוזרים הנגעים באותם האזורים אבל נגעים קטנים בגודלם. התחלתי לטפל גם בנגעים קטנים אלו בחנקן נוזלי. שאלותי הם: 1. האם יש משחה או טיפול יומיומי שיכול לעכב את ההופעה המחודשת של הנגעים ? 2. האם קיים טיפול אחר אשר יכול לתת תוצאות טובות יותר הנשמרות למשך זמן ארוך יותר ? בתודה על התשובה המקצועית.

שלום לך טיפול בחנקן, פוטודינמי ומשחות כמו אפודיקס יעילים לסולר קרטוזיס אין פתרון קסם, וצריך מעקב טוב וטיפול לסרוגין בשיטות השונות לא מכיר טיפול המונע הופעת הנגעים בהצלחה

19/02/2015 | 12:53 | מאת: משה זאב

טיפול במשחת אפודיקס

24/07/2016 | 21:09 | מאת: ליאת

הי, אני בת 35 רציתי לברר אם סלר קרטוזיס היא קרן עורית בשמה האחר. יש לי באזור הצוואר נגע קטן שהיה אדום שטוח ואני משום מה נגעתי בו שוב ושוב, שיחקתי איתו הוא ליד השרשרת, וכיום הוא נהיה כמו קרן עורית עם הרגשה של חספוס למעלה. הייתי אצל הרופא ולא ממש עקבתי אחרי מה שאמר אולם ציין כי מדובר בקרן שמש עורית ושאני צעירה לזה. טיפל בחנקן נוזלי ואמר שאם תוך שבועיים אין זה נופל לחזור אליו. שאלתי היא מה זה אומר והאם קרן עורית היא אכן זה? כמה זה מסוכן? וכמה זמן לוקח לטיפול בחנקן להפיל את זה? ומה עלי לעשות אני ממש מפחדת ואני גם יודעת שאני גמרתי למצב בו זה היום... תודה

18/06/2014 | 18:06 | מאת: אחד_34

ד"ר שלום. לפני יומיים עברתי ניתוח מוז להסרת נגע באיזור הלחי הימנית. התפרים בהם השתמש הרופא המנתח הם תפרים מתמוססים. היום הורדתי את התחבושת וראיתי שהתפר גדול יחסית (בסביבות 2 ס"מ), אסתטית המקום נראה ממש רע וישנה נפיחות ואדימות. אני מניח שככה זה אמור להיראות יומיים אחרי הניתוח.. רציתי לשאול 2 שאלות: 1. כמה זמן לוקח לתפרים ליפול/להיעלם? 2. לאחר כמה זמן הנפיחות והאדימות יורדים? תודה רבה!

שלום לך תלוי איזה חוט נמס השתמש הרופא בד"כ לוקח כשבועיים שלושה להתמוססות צלקת היא תהליך דינמי, והיא משתנה במהלך השנה הראשונה עיקר השינויים בחודשים הראשונים וניתן לשפר צלקת בעזרת עיסוי מקומי שלה

27/05/2014 | 11:22 | מאת: ראיסה

שלום! בת 76 עברה כריתה של שני נגעיים עוריים. ממצאים בבדיקה פוטולוגית מלנומה לא מכויבת CLARK3 ,עובי 1.4 ממ3 מיטוזות לממ"ק ללא חדירה וסקולרית, שוליים חופשיים 2ממ מהממצאמה זה אומר? עד כמה זה מסוכן? איזה עוד בדיקות כדאי לעשות? לאיזה רופא לפנות? אני מאוד לחוצה תודה

שלום לך עם ממצא זה יש לגשת בהקדם לכירורג אונקולוג המתמצא בתחום יש צורך בהערכת הרקע הכללי של המטופלת, מחלות נוספות וכו' יש צורך בהדמיה של כל הגוף, CT כלל גופי או PET CT יש צורך בכריתה רחבה וככל הנראה ניתוח בלוטת זקיף בהצלחה

13/06/2014 | 10:47 | מאת: האור שבקצה המנהרה

קרם למריחה חיצונית פורמולה 4-B-S-A-M האור שבקצה המנהרה מהוא סרטן עור ? סרטן העור הוא סוג של סרטן המתבטא בגידולים ממאירים על פני העור (התרבות בלתי מבוקרת של תאי עור). בין הגורמים העיקריים לסרטן עור הוא חשיפה לאור השמש - קרינת UV - ללא הגנה, בעיקר אצל אנשים בעלי עור בהיר קיימים שלושה סוגים נפוצים של סרטן העור הקרצינומה של תאי הבסיס, הקרצינומה של תאי הקשקש מלנומה המוגדרת כסרטן העור החמור והקטלני ביותר. שלושת סוגי סרטן העור נמצאים בעלייה מבחינת שכיחות הופעתם. העלייה המתמדת בשכיחות נובעת בעיקר מחשיפה מופרזת לקרינת השמש, דלדול שכבת האוזון, שימוש במתקני שיזוף מלאכותיים וחשיפת העור לגורמים מזיקים כדוגמת: זיהום אוויר ועשן סיגריות. באמצעות הגנה מפני גורמים אלו, גילוי עצמי מוקדם ובאמצעות טיפול רפואי ניתן להימנע מסרטן העור.[ הסוגים השונים של סרטן העור Basal Cell Carcinoma סרטן תאי הבסיס - סוג זה שכיח יותר, מהווה כ- 95% ממקרי סרטן העור. הגידול מתפתח באיטיות, נוטה ליצור כיבים (פצעים) ומתפשט לעיתים רחוקות מאד לחלקי גוף אחרים. Squamous Cell Carcinoma סרטן תאי הקשקש - שכיח פחות. לעיתים רחוקות גידול זה מתפשט לבלוטות הלימפה האזוריות או לאיברים אחרים, אך בשכיחות גבוהה יותר מאשר סרטן תאי הבסיס. יש חשיבות רבה לאבחון המוקדם ולטיפול בכל סוגי סרטן העור על מנת להשיג ריפוי ולמנוע נזק מקומי והתפשטות לאיברים הסמוכים. Actinic Keratosis כטרום-סרטני -הופעת כתמים מחוספסים בצבע אדום או חום באזורי העור החשופים לשמש. זהו מצב הידוע כטרום-סרטני. במקרים מסוימים עשויים כתמים אלו להיהפך לסרטן תאי הקשקש. Malignant Melanoma מלנומה ממאירה של העור - גידול סרטני ממאיר שמקורו במלנוציטים שבעור ולכן צבעו חום כהה או שחור מרכיבי קרם פורמולה 4-B-S-A-M קרם זה עשוי מתערובת מזונות על ייחודיים ושמנים אכילים בריאים ומבריאים המכילים : הקרם עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נתרן מימן פחמתי ,נחושת, מנגן ,סלניום, סידן וברזל, אנזימים וספונינים, חומצות אמיניות, חומצות שומן בלתי רוויות ורכיבים נוספים להם הגוף זקוק ואינו יכול לייצר בעצמו. הקרם עשיר מאוד גם בויטמינים שונים כמו ויטמין E, C, B1, B6 חומצה פולית וטיאמין. 100 גרם של הקרם מכילים כ-50 גרם מים, 354 קלוריות, 3.33 גרם חלבון, 34 גרם שומן לפידים, 9 גרם סיבים תזונתיים ו-6.23 גרם סוכר מפרי טרי . הוראות שימוש : מריחה קלה של הקרם על האזור הפגוע בעדינות לשבוע הראשון שלוש פעמים ביום יש למרוח ומי השבוע השני פעמיים ביום יש להקפדתי לנקות את האזור הפגוע כראוי לפני כל מריחה להזמנות ייעוץ והדרכה חינם בטלפון 09-8846105/6 לדוד 052-2498146 (בבקשה לא בשבת )

14/05/2014 | 17:31 | מאת: יצחק

לפני הרבה שנים סבלתי מכאבים בכתף, רופא המליץ על הקרנות לכתף ואכן קבלתי 2 סדרות. לאחר כ-12שנה הופיע גידול הגב בגובה המקום המוקרן והממצא היה סרטן עור מסוג bcc מאז נותחתי כבר 6 פעמים באזור הראש והכתפיים. אני נמצא במעקב בביח כל כמה חודשים ומטופל החנקן נוזלי בעקר בקרקפת בגלל סולר קראטוזיס. האם יתכן שתופעה זו קשורה או גם כן תוצאה של אותם גידולים שנקבע במפורש שבאו כתוצאה מהקרנות שהיו נהוגות באותן שנים. אודה באם אקבל תשובה לשאלתי זו. בברכה יצחק

שלום וסליחה על העיכוב אכן ייתכן והגידולים הם ממקור הקרינה חשוב שתהיה במעקב רצוף, כמו שאני מבין שאתה עושה שיהיה בהצלחה

29/05/2014 | 06:14 | מאת: יצחק

תודה לדר מילר על תשובתו

13/04/2014 | 17:38 | מאת: fgx

אני בחור בן 23 ולפני כ-3 שבועות יצא לי מעין "גולה נפוחה"(חתיכת בשר) (לא יודע איך לתאר את זה אחרת) באיזור פתח הישבן (זה לא חוסם את הפתח, אלא צמוד לדופן הימנית). חשוב לי לציין כי ביום יום אני לא מרגיש את "הגולה" והיא לא כואבת וזה גם לא מפריע לי בזמן היציאות, וזה מורגש רק בזמן הניגוב (סליחה על התיאורים) של היציאות והסיבון במקלחת (וגם אז זה לא כואב) האם תופעה זו מוכרת? האם זה יעלם כמו שזה בא? אשמח לקבל תשובה.

שלום לך לפי מה שאתה מתאר אתה צריך לפנות לכירורג פרוקטולוג שיתרשם בהצלחה

12/04/2014 | 15:33 | מאת: ד"ר אהוד מילר

הידע שלי לקוח ממאמרים אתיעץ עם רופאי העור ואחזור אליך

שלום לך לא ידוע לי על אפודיקס 0.5% בארץ אדע יותר אעדכן

03/04/2014 | 12:28 | מאת: שרון

1. קראתי מחקר שאומר שאפודיקס 0.5 יעיל באופן דומה לאפודיקס 5, אבל כמובן יש לו פחות תופעות לוואי. מה דעתך? 2. אם יש לי תוצאות ביופסיה bcc, תוך כמה זמן יקבעו לי תור באיכילוב לניתוח? 3. האם בד"כ ביום הניתוח נכנסים לניתוח בשעה הקבועה או שיש המתנה ארוכה? תודה.

שלום לך מחקרים מראים אכן תוצאות דומות בפחות תופעות לוואי שווה ניסיון אם לא עוזר מספיק, אפשר תמיד לעבור למינון הגבוה יותר תורים למוהס באיכילוב הם סביב חודש-חודשיים מגיעים בבוקר בשעה שנקבעה בכל מקרה עד הצהרים מסיימים

05/03/2014 | 13:18 | מאת: יצחק

שלום, האם נגעים מסוג זה נחשבים כסוג של סרטן עור? תודה יצחק

שלום לך סולר קרטוזיס הם נזקים הנגרמים מחשיפה לשמש בעבר אחוז מסוים מהם יכולים להתפתח לסרטן עור לעיתים קשה להבדיל בין סולר קרטוזיס לסרטן עור , ויש צורך בביופסיה אבחנתית לרופאי העור יש שלל טיפולים מוצלחים לסולר קרטוזיס, ואני מציע לפנות אליהם בהצלחה

05/03/2014 | 21:19 | מאת: יצחק

תודה על תשובתך, אולם אצלי התפתח הנגע כתוצאה מהקרנות שקבלתי לאזור הכתף השמאלית לפני שנים רבות, ונאמר לי שזו תוצאה כמעט ודאית של אותן הקרנות. עברתי כבר 4 ניתוחי מוז באזור האוזניים. תודה על התייחסותך גם לפנייתי זו. יצחק

18/02/2014 | 13:38 | מאת: שיר

שלום, אני בת 23, יש לי פריחה כבר 4 שנים בגב כף היד הימנית בלבד. היא באה והולכת מדי כמה חודשים (בעיקר קיימת בחורף).. הלכתי לכמה רופאים שלא ידעו מה זה ורופא אחד חושב שזה נוירודרמטיטיס. לאחרונה החמיר ויצאו עשרות נקודות קטנות.. מלווה ביובש ואודם. הדבר היחיד שעוזר מעט זה טבע קוטן.. הייתי רוצה לדעת מה זה ולפתור את שורש הבעיה אם ניתן, מה אפשר לעשות? יש הסטוריה משפחתית של אטופיק דרמטיטיס אם זה רלוונטי..

שלום וסליחה על התגובה המאוחרת הנושא קשור לרפואת עור, ויש להתיעץ עם רופא עור בעינין בהצלחה

26/01/2014 | 01:06 | מאת: shushon

שלום, לאח שלי בן 41 איבחנו מלנומה עם גרורות בכבד, בכליות, ביד, בגרון ובבלוטות הלימפה. אין גרורות במוח או בריאות. הוא מקבל טיפול ביולוגי בכדורים פעמיים ביום. נאמר לו שהטיפול נועד לעצור את התקדמות המחלה ולצמצם את הגידול, אבל הוא לא יוביל להחלמה. יש לי שאלה קשה ומפחידה: מה תוחלת החיים במצב זה? האם אפשר לדבר על שנים? תודה

שלום וסליחה על האיחור בתגובה מלנומה היא מחלה לא צפויה, ולא נכון יהיה לקבוע כמה זמן נותר לאדם. אני חושב שיש לדבר על הנושא עם האונקולוגים המטפלים בו אני מקווה שהטיפול הביולוגי יעזור רק בריאות

14/12/2013 | 21:47 | מאת: זאנה

אני סובלת מריבוי של הנגעים על העור, כולל שומות ונקודות . לסבא ודודה היה מלנומיה. נאמר לי כי אני בסיכון לסרטן העור ועלי לבצע מיפוי של הגקודות. שמעתי כי יש מכון לזה באיכילוב עם ד"ר רישפונון מומחית. האם אתה ממליץ?

שלום לך ממליץ מאוד זו הדרך הטובה ביותר לעקוב אחר נקודות חן בהצלחה

08/11/2013 | 11:30 | מאת: אמא מודאגת

לבת שלי בת 19 היה נגע כ 3 שנים בברך הקד' העליונה "נגע מכוער" בולט וקצת מחוספס בצבע אדום כהה שלא כואב לא מגרד ולא מדמם. רופא עור הסיר אותה ושלח אותה לביופסיה שאלתי היא האם יש משמעות לזמן עד שמקבלים תשובה? אם הנגע ממהיר ומסוכן מקבלים תשובה מהר יותר משלושה שבועות שאמרו לנו להמתין או שבכל אופן צריך להמתין את הזמן הנדרש עד קבלת התשובה? ולפי ניסיונך אם נגע כזה חלילה הוא MM אחרי כמה זמן שהוא בגוף הוא מפתח גרורות? חודשים? שנים? הילדה בריאה לחלוטין

שלום לך זמן המתנה לתשובה אינו קשור לאבחנה אני מציע לחכות לתוצאה ועם על הדאגה , לא להפליג בתסריטים מפחידים רק טוב

08/09/2013 | 16:55 | מאת: יעל

רופא העור המליץ על הסרת שומה מולדת (בצוואר). האם ישנן שיטות שונות להסרת השומה ? מה הן והיכן מתבצעות ? השומה אליפסית באורך 1.5 ס"מ. תודה רבה

הדרך הנכונה להסרת שומה היא כריתתה ושליחתה לבדיקה פתולוגית כל ניסיון אחר כמו שריפה, צריבה, המסה וכו' אינו נכון כי לא נותר חומר לשלוח לבדיקה בהצלחה

08/09/2013 | 20:59 | מאת: יעל

תודה על התשובה. אך האם נכון שניתן להסיר הסרה משיקה ולשלוח לבדיקה והאם צריך לעשות זאת אצל כירורג כללי או כירורג פלסטי?

שלום, שמי אלינור צאיג ואני פונה אליכם בשם הארגון האמריקאי The Blue Star Connection. The Blue Star Connection הוא ארגון אמריקאי ללא מטרות רווח שמטרתו לספק כלי נגינה ונגישות למוזיקה עבור ילדים ובני נוער החולים במחלת הסרטן ומחלות סופניות אחרות. פעילותנו עד היום הביאה לכך שהצלחנו לעזור למאות ילדים, ולספק ציוד מוזיקלי למעל 52 תכניות טיפול מוזיקליות בילדים חולים, בבתי חולים בכל העולם. אנו קוראים לכם לעזור לנו לפתח את פעילותנו גם בישראל. עד היום סיפקנו גיטרות, גיטרות בס, מפוחיות, כינורות, קלידים, חלילים ומערכות תופים ליותר מ-220 ילדים חולים. אנחנו פועלים ב-52 מדינות בארה"ב, ואנחנו מעוניינים להתרחב ולפעול במדינות מכל העולם, כשישראל היא מוקד שהוא בחשיבות עליונה. צירפתי להודעה הזו מסמך מצגת המסביר הכל, ואתם מוזמנים לצפות בוידאו הזה לעוד פרטים: http://www.youtube.com/watch?v=N-VjAY_F6PU לילה טוב והמון בריאות ושלוה, אלינור

יישר כח

01/08/2013 | 11:50 | מאת: אלינור

תודה ד"ר מילר, אם יש ברשותך פרטים של אנשי קשר רלוונטיים או מטופלים רלוונטיים אשמח להתקדם ולהציע להם באופן אישי להיות חלק. תודה

24/07/2013 | 11:46 | מאת: ע

אמי, בת 67, אובחנה עם מלנומה בבלוטת לימפה מפשעתית לפני כשנה. עברה ניתוח להסרת בלוטות הלימפה, לא ידוע הנגע הראשוני. מטופלת בטיפול ה"חיסון" הנסיוני לאחר כחצי שנה מתום ההקרנות ביצעה בדיקות דם למעקב. מערכת חיסונית (WBC, טסיות וכד') נמוך, וכן חלבון. רופאת המשפחה מוטרדת מערכי המע החיסונית האונקולוגית המטפלת אינה מוטרדת מהמערכת החיסונית, אלא מהחלבון. נשלחה ל - PETCT ובדיקות חוזרות. האם ערכים נמוכים של WBC וכדומה יכולים להיגרם מכך שהיתה מצוננת בעת ביצוע הבדיקות? במקרה של התקדמות המחלה, חס וחלילה, מה רואים קודם - ממצאים ב - PETCT או בדיקות דם לא טובות? מה יכולה להיות המשמעות של בדיקות אלו, בדגש על החבון הנמוך? תודה

שלום לך סליחה על עיכוב בתשובה, לא הייתי בארץ לגבי שאלתך, בדיקות דם וחלבון נמוך יכולים להגרם מסיבות שונות, ואין מקום לראות בהם גורם ספציפי המעיד על מצב המחלה. בדיקה תקופתית ע"י רופא ובדיקת PET CT הם מדד אמין יותר איני יכול לומר מה משמעות הבדיקות הנ"ל בברכה

23/05/2013 | 21:53 | מאת: דינה

אבי כבר כבן 90 וצריך לעבור ניתוח להסרת גידול בקרקפת עם חשד לקרצינומה תאי קשקש. הבעיה איתו היא שהוא כל הזמן לוקח מדללי דם בגלל דופלר צווארי גבוה (כ 80 %). רופאת משפחה שלו מסכימה רק להמיר כמה ימים לפני הניתוח את הכדורים בזריקות (ששכחתי את שמן) על מנת לו לסכן אותו. האם אפשרי לעשות לו ניתוח בשיטת מוס ללא סיכון הקשור בדימומים? (הניתוח עוד לא נקבע אבל אנחנו כבר מבררים מה הכי כדאי)

שלום לך ברוב המיקרים אין בעיה לנתח גם תחת אספירין ופלביקס אם הנוירולוג מאשר כי אביך יעבור ניתוח בהרדמה מקומית, איני חושב שצריכה להיות בעיה עם נוגדי הקרישה כמובן שאני נותן עצה זו בלי שראיתי את אביך וזה נתון לשיקולו של כל רופא מנתח שמתרשם מגודל הגידול והצורך בשחזור במהלך הניתוח

18/05/2013 | 11:24 | מאת: שניר

אמי עברה ניתוח בשיטת מוז לפני חודשיים ורציתי לדעת האם לאחר חודשיים של החלמה היא יכולה לטוס ו/או לעשות צניחה חופשית?

שלום לך במידה ותשובתי לא הגיעה אם הפצע סגור נשמע כי אין מניעה יש לשאול הרופא המנתח

16/05/2013 | 00:46 | מאת: מורן

יש לי מן שומה במפשעה, בליטה כמעט בצבע העור, חצי שקופה, לא גדולה מדי כמעט בגודל של 1/4 שקל. אני מאובחנת גם בפסאודוטומור צרברי, אם זה קשור. בנוסף הייתי אצל רופאת עור בשל פיטרייה שהתפשטה לאיזור הכתפיים והבטן ונתנה לי 4 כדורים לטיפול יעיל. קראתי באינטרנט, וקצת נלחצתי מהקטע של הסרטן, האם זה באמת כה מסוכן? מה הסיכויים שזה סרטן?

שלום לך יש להבדק ע"י רופא עור איני יכול לייעץ על ממצא שלא ראיתי בהצלחה

30/04/2013 | 03:33 | מאת: שבלולה

שלום.. לא יודעת אם הנושא קשור לכאן, אבל האמת שאין לי מושג לאן לפנות ואיזה פורום. - פעם בכמה חודשים קורה לי דבר מוזר. משום מקום פתאום מופיעה לי שיערה לבנה כמעט שקופה, ארוכה ודקיקה. הקטע המוזר שזה תמיד מופיע באותו המקום (ליד הסנטר, בלסת), שזה מופיעה בפתאומיות כאילו השיערה הארוכה הזו צמחה בלילה אחד, ואני לא יודעת מתי היא יכולה להגיע. ואני תמיד תולשת אותה. זה מוזר לי. אולי זה משקף על בעיות אחרות... אשמח ללפחות התייחסות, או להגיד לי אם אתה יודע לאן לפנות. איזה פורום, איזה נושא... תודה.

שלום לך נראה לי רופא עור הוא הכתובת

16/04/2013 | 09:28 | מאת: אסנת

האם מנתח מוהס שולח דגימה לביופסיה לאחר שהסיר את הנגע? האם יש באפשרותו, כפתולוג, לזהות בוודאות לאחר כריתה את סוג הנגע? מה מקומה של הערכה פתולוגית חיצונית אם המנתח הוא גם פתולוג וביכולתו לבדוק אם הנגע הוצא בשלמות? האם קורה שנגע שנראה סרטני לפני ניתוח, התברר ככזה שאפשר היה להתגבר עליו בשיטות לא ניתוחיות? האם מספרים למטופל?

דב שלום במידה ולא נלקחה דגימה מראש, כמובן שמנתח המוהס לוקח דגימה ושולח לבדיקה, במידה והביופסיה מתבצעת במקום, המנתח יודע לזהות את הגידול בזמן אמת. במיקרים הבודדים בהם האבחנה אינה ברורה למנתח או שהנגע מאובחן כשפיר, מן האמינות והיושרה של המנתח לשתף המטופל באבחנות אני מקוה שזה עונה על שאלותיך