פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

סרטן העור הוא הסרטן הנפוץ ביותר בעולם. כל שנה מתגלים בארץ מעל 10,000 מקרים חדשים, והשכיחות עולה בקצב של 5% בשנה. גורמי הסיכון העיקריים הם עור בהיר וחשיפה בעבר לשמש. יש סוגים שונים של סרטן עור, כל אחד מתנהג בצורה שונה, יש אלימים יותר ואלימים פחות. סרטן עור יש לאבחן באופן מדויק ולהתאים למטופל את הטיפול הנכון. מבין הטיפולים השונים, ניתוח מוז (MOHS) מהווה את השיטה המתקדמת ביותר, עם אחוזי ריפוי גבוהים, ושיעור ההישנות הנמוכה ביותר. בפורום זה נתמקד בסרטן העור, מה ניתן לעשות בכדי להימנע או לזהותו בשלב מוקדם, סוגי הטיפול השונים, ובעיקר תחום ניתוחי המוז. למעבר לפורום לחצו כאן.
136 הודעות
135 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

דר מילר שלום, רופא מומחה איבחן באזור triangle fossa בזליומה מודולרית בקוטר 6 ממ. רושם: לאור המיקום הכרחי להסיר בניתוח מוס, אבל משיקולים אקסטטיים צריך לשקול גם טיפול קרינתי. לצערי הרב יצאתי מבולבלת, שכן איני יודעת מה הטיפול המיטבי בממצא. אשמח גם לשמוע על הסיכון ו/או החסרונות של הטיפול הקריינית. אודה על סיועך בקבלת ההחלטה הטובה ביותר. אתי

שלום לך ניתוח מוהס נותן את אחוזי הריפוי הגבוהים ביותר, סביב 98% ריפוי אך מדובר בניתוח, שמשאיר צלקות מיקום של הגידול בקצה האף הוא קשה יותר לשחזור, אך בהחלט ניתן להגיע לתוצאות יפות. קרינה מהווה גם היא טיפול יעיל, עם אחוזי ריפוי מעט נמוכים יותר מדובר בסדרת טיפולים יומיים במשך 6-8 שבועות לרוב התוצאה האסטתית יפה אך ייתכן ויהיו תופעות לוואי או אף פגיעה בסחוסי האף ובהווצרות יובש באף היא מיועדת לרוב לאנשים מאוד מבוגרים שאינם יכולים לעמוד בניתוח וגם במקרים שאנו חושבים שהשחזור קשה במיוחד ויכול להיות כרוך בסדרת ניתוחים יש לשקול את כלל הגורמים ולהחליט מה כדאי יותר

29/10/2013 | 20:39 | מאת: תמי

אתי שלום, יש לי בעייה דומה מאד לשלך. אודה לך מאד אם תוכלי לספר לי באיזה טיפול בחרת ומה היו התוצאות.

לחבר יש לימפומה MF בשלב התחלתי מאוד ושמתי לב שהוא חוזר מהמכון הכתמים אדומים יותר,האם יש קשר והאם עדיף לו להפסיק להתאמן ?? בתודה

שלום לך נראה לי כי את השאלה יש להפנות לרופא עור ולאונקולוג בהצלחה

08/03/2013 | 21:49 | מאת: לירון

יש לי בעית אדמומיות (ליתר דיוק כמו עגבניה) בפנים בעיקר באזור האף והלחיים שהן כל הזמן אדומות בצורה מוגזמת למדי ,והזעה רבה באזור הפנים ! לאחר בדיקות רבות אצל רופא ועור ושימוש בכל מיני משחות שרופא עור נתן לי וזה שממש אף אחת מהן לא עזרה לי,אני במצאב של יאוש ! לא מדובר בתופעה דלקתית.ולא מדובר בקופרוז ביקרתי אצל רופאת עור פרטית גם כן ושמעתי את אותן דברים שזה גם בעיה מהעור שהוא עדין , והשכבה החיצונית חלשה , וגם שזה כלי דם שהם פתוחים מדי במידה רבה .. ומגיעה לשם זרימת דם רבה לפנים ובגלל זה הן כל הזמן אדומות ..( אני מתכוון למקרים בהם אני לא נחשף לשמש ) ושזה יכול להיות בעיה גנטית ושפשוט העור שלי הוא כזה עדין , וגם לא ניתן לטפל באמצעות לייזר או טיפול IPL ! ביקרתי אצל נוירולוג ואנדקרונולוג לאחר כל הבדיקות שנעשו , בדיקות דם וגם בדיוק איסוף שתן 24 שעות של מספר הורמונים , ובדיקת הולטר לב 24 שעות , ואק'ג כל הבדיקות תקינות ! הרופאים לא מתיחסים טוב לבעיה ואינם מפנים אותי לגורמים הנכונים שאולי אוכל למצוא באמת את הפתרון ללבעיה המציקה הזאת וטוענים שזה בגלל שאני צעיר והתופעה הזאת עוד תעבור לי שאתבגר ! התשובה אינה מספקת אני רוצה פתרון !בתור בחור צעיר אחרי צבא וסטודנט (אני רוצה להראות כמו האחרים ) בנאדם נורמלי אך ורק ! השאלה דוקטור האם אפשר לעשות משו עם הכלי דם האלה בפנים ? האם ניתוח כלשהוא יעזור להפחית את האד ומימיות או להעלים אותה ? איך אפשר להפחית את זרימת הדם לפנים ! האם ניתן לעשות זאת באמצעות ניתוח פלסטי ? אם אני יתרום כמות די גדולה של דם זה ישתנה ? האם ישנן עוד בדיקות שאני צריך לעשות כדי לגלות את מקור הבעיה ? האם אני צריך ללכת לרופא פרטי(אישי) ולשלם אלפי שקלים עבור יעווץ ופתרון לבעיה ? בבקשה אם זה לא התחום אנא ממך תפנה אותי לרופא המתאים ,לצורך הבדיקה הנכונה תודה ! **יש לציין הבעיה הזאת היא מילדות ואני כיום בן 23!אני מיואש ולא מרגיש טוב עם עצמי !

שלום לך עם כל ההבנה לסבלך, אני איני הכתובת אין טיפול כירורגי לבעיה שתיארת כדאי לברר הנושא עם רופאי העור, ולהתייעץ עם מומחה ללייזר הייתי נזהר מהבטחות ומטיפולים פולשניים, שהנזק מהם עלול להיות אף חמור מהבעיה בהצלחה

04/03/2013 | 13:33 | מאת: דפני

שלום רב, לבעלי היו שני נגעים שהוסרו לפני מס' שבועות בניתוח מוס. להלן תוצאות הביופסיה: הנגע ביד יצא בסדר - BCC והנגע ברקה השמאלית יצא SCC לכן הרופא ביקש לעשות אוטרסאונד צווארי כולל בלוטות לימפה ובלוטות רוק. כמו כן זיהיתי על הרקה השניה נגע חדש ועוד אחד בלחי התחתונה והרופא אכן אישר שמדובר בשני נגעים הדומים לנגע שהוסר מהרקה השמאלית להלן שאלותי: במידה ואין גרורות, האם אולי יהיה צורך בטיפול כימוטרפי בכל מקרה? לגבי שני הנגעים החדשים, קטנים יחסית בגודלם - מה הטיפול המועדף, משחה או שוב ניתוחי מוס? תודה רבה, דפני

שלום לך ייתכן והנגעים החדשים הם גם SCC אדם המפתח סרטן עור נמצא בסיכון גבוה יותר ללקות בסרטן עור נוסף במידה והבדיקות תקינות, אין מקום לשקול טיפול נוסף וחשוב לבצע מעקב תקופתי, תחילה 3 חודשים לאחר ניתוח, אחכ חצי שנה לשנתיים הראשונות ואחכ כל שנה החשיבות היא עירנות וטיפול בנגעים בשלב מוקדם בהצלחה

26/02/2013 | 08:09 | מאת: יוסי

קראתי לאחרונה שבשנים האחרונות יש גידול משמעותי במקרי סרטן העור בשל חשיפה לשמש.אני רוצה לשאול אם בימי צעירותי הייתי חשוף מאוד לקרינת השמש (בעיקר ים) האם עדיין אני בקבוצת סיכון? האם אחרי 20 שנה הסיכוי ללקות בסרטן יורד?

שלום לך אכן, שכיחות מיקרי סרטן העור הולכת ועולה, והיא אכן קשורה לחשיפה לשמש בעבר. הסיכון רק הולך ועולה עם הגיל לאנשים עם עור בהיר ורגיש לשמש, חשיפה מוגברת בילדות ובנערות תתבטא רק שנים אח"כ, כתלות בכמות החשיפה ובמערכת החיסון שלהם. עם הגיל תפקוד מערכת החיסון יורד באופן יחסי, ובמקביל אז מופיעים גידולי העור. מה שחשוב הוא להיות עירני, לבדוק נגעים ופצעים חדשים אצל רופא עור או פלסטיקאי, ולהיות במעקב תקופתי קבוע

25/02/2013 | 12:03 | מאת: דניאלה

עלי לעבור ניתוח מוז בפנים, נשאלת השאלה אם יש דרכים פחות חודרניות לטפל מאחר ומדובר באיזור רגיש? האם לא כדאי לעבור טיפול אצל פלסטיקאי ולא אצל רופא?

שלום לך ניתוח מוז היא השיטה היעילה לטיפול בסרטן של העור במיקרים מיוחדים, בהם מדובר בגידולים מאוד שטחיים ניתן לעיתים לטפל בשיטות אחרות כמו משחות או פוטו-דינמיק טראפי לעיניינינו, ברוב המיקרים מוז הוא הפתרון באיזה מנתח לבחור? חשוב שהמנתח יהיה מומחה בשיטה, מוסמך לבצע אותה ע"י איגוד המנתחים האמריקאי או האירופאי (אין עדיין איגוד ישראלי), וחשוב שהמנתח יהיה זה המסתכל על הפתולוגיה תחת המיקרוסקופ, זה מאפשר דיוק מכסימלי בהסרת הגידול במלואו ושימור הרקמה הבריאה סביב אין הרבה כאלה בארץ, בסביבות 6-7 רופאים חלקם פלסטיקאים, חלקם רופאי עור, ואני חושב שאיכות הטיפול בניסיון ובכשרון האישי שלהם בהצלחה

03/02/2013 | 17:29 | מאת: חנה

האם יש הכרח לערוך ביופסיה לפני ניתוח הסרה של BCC כשההבחנה היא בוודאות גבוהה מאוד? האם ביופסיה מנגע כרוכה בסבל רב?

שלום לך ביופסיה אינה כרוכה בכאב יותר מאשר הניתוח להסרת הגידול עצמו שניהם מתבצעים בהרדמה מקומית אם אכן בסבירות גבוהה מדובר ב- BCC, אפשר בהחלט לאחד את הביופסיה והניתוח למועד אחד בהצלחה

01/02/2013 | 15:59 | מאת: dadi

האם גם אחרי השתלת מח עצם לא טוב להחשף לשמש

שלום לך אני חושב שאין מקום לקיצוניות יש להחשף לשמש בשעות הבטוחות, להגן מהשמש, אך לא להמנע ממנה סרטן עור בשל חשיפה לשמש מופיע בד"כ שנים לאחר החשיפה כך שנכון לעשות דברים במידה

24/01/2013 | 09:50 | מאת: רונית

התגלה אצלי BCC ועברתי כריתה. יש חשד לעוד נגע כזה שנמצא כבר שנים רבות ולא מפריע . מה המשמעות לא לכרות את הנגע . הניתוח יוצר צלקת נוראה בפנים ואיני מעוניינת לעשות עוד אחד נוסף. מה הסיכונים באי כריתה אם בכלל יש? תודה

שלום רונית שאלה טובה את מעלה, והנושא נידון בין הרופאים קודם כל, כדאי לשקול ביופסיה קטנה לפני, ולברר קודם כל אם מדובר ב- BCC בכלל. אם אכן מדובר ב- BCC זהו גידול סרטני, אשר הוא אינו נוטה לשלוח גרורות, וקצב גדילתו בד"כ איטית. אם היית אדם מאוד מבוגר, יש מקום להעלות את השאלה אם להסיר את הגידול או לעקוב אחריו. יש להתחשב גם באיכות חיי האדם. לאדם צעיר, המצפה בעזרת השם לחיים ארוכים, אין מקום להשאיר גידול שקיים בגוף, ומתפתח, גם אם בקצב איטי. אם וכאשר קצב התפתחות הגידול יתגבר, הדבר יכול להביא לניתוח גדול עוד יותר. לגבי הצלקת, כדאי להתייעץ ולשקול, ולשמוע עוד דעה. היתרון הוא שאין דחיפות מיידית מהיום למחר, ואפשר לברר ולתכנן איך לטפל. אבל לפני שהולכים רחוק, כדאי לקבל אבחנה פתולוגית

27/01/2013 | 12:49 | מאת: רונית

14/01/2013 | 22:08 | מאת: יעל

שלום. אני בת 48. עברתי בשלוש השנים האחרונות שני ניתוחי מוז להסרת BCC. אחד בסנטר והשני באף. לאחרונה תשובת ביופסיה נוספת לנגע BCC במרכז האף. רציתי לשאול מה הטיפולים הקיימים לטיפול ב BCC פרט להסרתם בניתוח המשאיר צלקת, ומה מידת ההצלחה שלהם. תודה רבה. יעל

שלום לך נכון להיום הטיפול הנכון הוא כירורגי למיקרים של נגעים שטחיים מאוד יש אפשרות של טיפולים שמרניים כמו משחות או PDT במחקר יש תרופות שנועדו לטפל בסרטן העור. כיום הן ניתנות לחולים במצב מתקדם וקשה שאינם יכולים לעבור ניתוח, ותרופות אלו אינן חפות מתופעות לוואי נכון להיום, אין תחליף לגילוי מוקדם וטיפול ניתוחי בנגעים עוד כשהם קטנים

08/01/2013 | 22:55 | מאת: רותם

יש לי נגע בשפה שנמצא כבר זמן רב מאד ומלבד שזה לא יפה הוא לא מציק. עהרתי ניתוח מוס בשפה שנמצא BCC . האם נגע זה יכול להיות SCC למרות שלא מפריע ולא גודל?

שלום לך עצם זה שהיה לך בעבר BCC, אומר שאת/ה בקבוצת סיכון לפתח נגעים אלה, העור שלך יודע לייצר אותם אני ממליץ לגשת לרופא עור לבדוק הנגע בשפה בהצלחה

07/01/2013 | 20:03 | מאת: מי

עברתי ניתוח מוס לפני כשבועיים. הבעיה שכאשר אני נוגעת במקום אני מרגישה גוש מוצק בשפתיים. מה זה אומר?

שלום לך יצירת צלקת הוא תהליך דינמי, צלקת נבנית, משתנה ומתייצבת במהלך השנה הראשונה מאז הניתוח הנוקשות ככל הנראה קשורה לצלקת, ויש חשיבות רבה בעיסוי וריכוך הצלקת בעזרת מסז' עם האצבעות בכל הזדמנות יש לעסות את הצלקת, למרות שזה רגיש עם הזמן הצלקת תתרכך בכל מקרה, יש לגשת לביקורת 3 חודשים לאחר הניתוח, ואז יוכל הרופא להעריך את המצב בהצלחה

07/01/2013 | 22:48 | מאת: מי

לפני כחודשיים החלה אימי כבת 83 להתלונן על גרד עיקצוץ והרגשה שנמלים הולכים בעור הקרקפת הפנים ומעט בגוף פניתי ל-2 רפאי עור ונאמר לי שזה יובש של העור הטיפול שניתן בהקפדה יתרה לא עזר כלל פניתי לרופא פסיכוגריאטאר ולרופא גריאטר ונאמר לי שיתכן הצטברות תרופות בגוף נעשה שינוי עם התרופות מזה כשלושה שבועות ולמרות השינוי הדרסטי שנעשה המצב רק מחמיר אמא לא ישנה בלילות ודורשת את המוות נמאס לה וטוענת שכולם חושבים שהיא איבדה שפיות ופשוט אין לה שליטה על המצב השאלה אם לא מפספסים אבחנה שלא עולה על דעתי אימי כאילו היזדקנה ב-50 שנה בתקופה זו מבחינת מראה עקב תשישות ועיפות אמא סובלת מסכרת מאוזנת יתר לחץ דם מאוזן עברה MASTECTOMY לפני 5 שנים SUB TOTAL GASTRECTOMY לפני 10 חודשים יש לה קוצב לב מקבלת קומדין בעבר שלחה אמבוליה למעי ולכליה עקב הפרעת קצב

שלום לך אני מבין את המצוקה של אמך ושלך איני רואה קשר של התלונות שלה לסרטן העור אני ממליץ לך לפנות לרופא פנימאי שינסה לראות במה אפשר לעזור לה, ולברר את מקור הגרד בהצלחה

04/01/2013 | 20:39 | מאת: רותם

עברתי ניתוח מוס בשפה העליונה ונמצא BCC קיים נגע נוסף בשפה התחתונה שלא מתנהג כמו בעליונה. האם יש להתייחס אליו מהר או אפשר לדחות זמן של כמה חודשים עד לבדיקתו. תודה

שלום לך עצם העובדה שהיה לך BCC אומר שיש לך את הנטיה לפתח גידולי עור. לא בטוח שמה שיצא הוא גידול נוסף, אבל צריך עיין מקצועית אני ממליץ להבדק בהקדם, ולראות במה מדובר בהצלחה

05/01/2013 | 11:16 | מאת: רותם

לאיזה רופא עלי להגיע עור או אונקלוג?

21/11/2012 | 19:52 | מאת: יוסי

שלום וערב טוב! אני בן 62 יש לי סולר קרטוזיס שיצאו לי לפני 5 שנים בעיקר בקרקפת ובאוזניים עקב חשיפה לשמש כשהייתי צעיר. טופלתי בעבר גם באלדרה, הנגעים מטופלים בהקפאה אבל כל הזמן יוצאים חדשים וזה לא ניגמר, בשנתיים האחרונות עברתי 6 ניתוחים להורדת הנגעים שלא הגיבו לטיפול בהקפאה, בשבוע שעבר נישלחתי שוב להוריד 2 נגעים שלא ירדו בטיפולי הקפאה, הכירורג הוריד לי 3 נגעים בניתוח ובנוסף לכך צרב לי בקרקפת בלייזר כ 15 נגעים נוספים, 3 הנגעים נשלחו כמובן לביופסיה. האים לדעתך לפי התאור הנ"ל יש החמרה במחלה בשנתיים האחרונות?? רב תודות לך על תשובתך!!

שלום לך אני חושב שמי שיכול להעיד על החמרה זה אתה יש מקום לנסות טיפול שנקרא PDT פוטו דינמיק טרפי זה טיפול שמיועד גם כן לאקטיניק קרטוזיס, וייתכן ויהיה קל יותר אם כי הוא אינו כלול בסל הבריאות

שלום רב, עקב נגע תת עורי באצבע 2 ברגל שמאל (הנחשד כציסטה), הופנתי לביופסייה. תוצאות הביופסיה העלו ממצא של המנגיומה סובאפידרמלית עם שינויים ניווניים. למה הכוונה בממצא זה ומה הכוונה בשינויים ניווניים? ככל שהבנתי מדובר בממצא שפיר שאין מה לטפל האם נכון? והאם בכל זאת מומלץ להסירו?

שלום לך המנגיומה זה גדילה שפירה של כלי דם עם הזמן כלי הדם יכולים להתנוון ולהפוך לרקמת צלקת זה לא מסוכן אתה יכול רק לעקוב אחרי זה אם זה מפריע אפשר להסיר

10/11/2012 | 18:22 | מאת: אני

שלום רב בדיקה שנערכה בעור ניכתב BASAL CELL CARCINOMA.TOTALLY EXCISED זה בסדר? תודה

התשובה אומרת שהיה לך נגע שהוצא בשלמות, ואין צורך בטיפול נוסף יש לבצע מעקב אצל רופא העור עוד 3 חודשים, ואחכ כל 6 חודשים, לראות איך ההחלמה ולוודא שלא מופיעים נגעים חדשים בהצלחה

04/11/2012 | 17:49 | מאת: זהבה

אני בהירה מאד. בפני כתמי שמש רבים.שתי שאלות: 1.אחד הכתמים נראה כמו שפשוף תמידי שלא עובר כואב בנגיעה האם זה סימן של מחלה כלשהי? 2. האם יש דרך להבהיר את כתמי השמש האחרים. אשמח לתשובתך

שלום לך הדבר הנכון לעשות הוא לפנות להערכת רופא עור בהצלחה

29/10/2012 | 10:33 | מאת: אריאלה

בעלי עבר ניתוח בשיטת מוז לפני כחודש. חצי ס"מ ממקום הניתוח התפתח נגע חדש בין זמן נטילת הביופסיה לבין הניתוח. בעלי ביקש מהרופא להסתכל על הנגע והרופא עשה ביופסיה במקום והתוצאות התקבלו לאחר חודש שיש צורך בניתוח נוסף. האם לא היה אפשרי לעשות את הבדיקה הפתולוגית לשני הנגעים בו זמנית ולנתח כבר את שני המקומות שכאמור היו רחוקים זה מזה חצי ס"מ.ושאלה נוספת בעלי אינו אדם שהיה חשוף לשמש באופן נוראי אך יש תחושה שהנגעים האלה מתפתחים לאחרונה בקצב מואץ והוא חובש כובע בכל זמן שהייתי בשמש. האם אין דרך למנוע את התפתחות הנגעים האלה כי החיים בהמשך עם ניתוחים מדי חודשיים בערך נראים די מדכאים.

שלום לך ההחלטה אם לקחת את הביופסיה בזמן הניתוח, ולהמשיך על המקום בניתוח מוהס, או לשלוח ביופסיה ולהמתין לתשובה היא לשיקול הרופא, ותלויה בנסיבות. קשה לי לשפוט את ההחלטה. לגבי הופעת נגעים חדשים, יש לבצע מעקב קפדני אצל רופא עור, לטפל בנגעים הטרום- סרטניים, ולנתח את החשודים. יש לברר האם בעלך נוטל תרופות שעלולות להחליש את מערכת החיסון שלו. תראי, זה שצצו מספר נגעים זה מצריך בירור, אך אין זה אומר בודאות שכך ייראו חייכם מעתה והלאה בהצלחה

30/10/2012 | 08:40 | מאת: אריאלה

בעלי נוטל כדור להורדת הכולסטרול 20 מ"ג פרווסטטין ואלוריל להורדת חומצת השתן בדם עקב גאוט וויטמין D, B12 ואומגה 3. האם אחד מהנ"ל מדכא את המערכת החיסונית? והאם ניתן לעצור נגעים טרום סרטניים בדרך כלשהי?

24/10/2012 | 12:12 | מאת: אורלי

שלום ד"ר אהוד מילר, יש לי נקודת חן מולדת בפנים מעל השפתיים. נקודה זו בשש השנים האחרונות גדלה ועלתה מעל פני העור, מסביב הצבע חום בהיר ובפנים חום כהה. קרה גם שהופיע עליה פצע קטן (קרה פעמיים אוליי) וצומחות עליה שערות שאני מסירה אותן. הלכתי לרופא אחד שאמר שהצורה של הנקודה תקינה אבל אם ארצה להסיר אותה זה אפשרי. רופא אחר לעומת זאת אמר שכדאי להסיר אותה ורק אחרי ביופסיה אוכל לדעת אם היא מסוכנת. אני רוצה להסיר את הנקודה בכל אופן כי היא ממשיכה לגדול ואני לא יודעת עד כמה תמשיך וזה גם לא אסטתי בעיני אבל אני מאוד חוששת מהניתוח והפחד הגדול ביותר שלי זה שתיהיה לי צלקת מכוערת בפנים ולכן רציתי לדעת איזה ניתוח להסרת נקודת חן ממומלץ והאם נשארת צלקת מה אפשר לעשות מבחינה פלסטית אולי בכדי לשמור על אסטטיקת הפנים?? האם אתה יכול להמליץ לי על רופא מנוסה לניתוח???

שלום לך צאיך לראות את השומה קודם כל להעריך אם יש נחיצות בהסרתה במידה ולא, צריך לשקול כיצד להסירה כמובן שיש מחיר של צלקת אך קשה לומר בלי לראות יש הרבה רופאים טובים ולא אוכל להמליץ מכאן בהצלחה

16/10/2012 | 18:47 | מאת: חן

שלום, לפני כשבועיים הורדתי שתי נקודות חן גדולות בפנים בשיטת שייב. מאז הגלדים עדיין לא נפלו, למרות שהרופא אמר לי שירדו תוך שבוע. האם זה טבעי? האם יש דרך לזרז את נפילתם? תודה מראש, חן

שלום לך אפשר לשמן את הגלדים, לטפטף עליהם שמן זית לדוגמא, ולהשתדל לא לקלף אותם. אם זה ממש מציק אז תפני לרופא שניתח אותך, והוא יוכל בעדינות לעזור להם לרדת

08/10/2012 | 18:02 | מאת: ליה

שלום רב, לפני 6 ימים הורדתי נקודת חן בפנים בשיטת ה- SHAVE ונוצר לי גלד. היום ניגבתי את הפנים ככל הנראה שלא בעדינות והגלד נפל טרם זמנו.כעת העור במקום זה אדמומי ויש בו מעין חור. האם עקב כך תישאר לי צלקת גדולה יותר בפנים? מה ניתן לעשות כעת? תודה רבה, ליה

שלום ליה כרגע אין מה לעשות רק למרוח משחה אנטיביוטית ולתת לפצע להסגר לבד צריך לראות איך זה יראה במרחק זמן של שנה, בדרך זה עוד ישנה צורה וצבעים

27/09/2012 | 00:40 | מאת: דינית

לכבוד ד"ר אהוד מילר, שלום רב. לבתי בת ה-19יש שומה שהיא נולדה איתה. היינו הולכים כל כמה זמן , אולי שנה או שנתיים למעקב, והרופא עור אמר שזה אותו דבר, רק זה גודל עם הגיל. והוא אמר שבבוא היום כשהיא תפסיק לגדול אז כדאי להוציא את השומה ליתר בטחון. לא ראינו שינויים מיוחדים, וכמה שנים לא הלכנו לרופא, חוץ מרופא המשפחה שלפעמים הסתכל על זה באופן כללי, אבל גם זה אולי לפני שנתיים. בקיצור שבוע שעבר הלכנו לרופאת עור, והיא מאוד הבהילה אותי, היא רצה למחשב, ואמרה צריך להוציא את זה , יש שינויים. היא לא ראתה את השומה אף פעם קודם, והיא הסתכלה על זה עם מכשיר. כאמור, מאוד נבהלתי ושאלתי אותה, האם זה דחוף? היא אמרה לא ,אבל צריך להוציא אותה. אני רוצה לציין שהשומה היא כתם חום כהה מאוד על הגב ועליו נקודה בולטת אליפסית כזאת שהקוטר שלה מצד אחד יותר מגודל מחק עיפרון ומצד שני של האליפסה גודל פחות ממחק של עיפרון, היא בצבע חום בהיר וקצת כהה ביחד ויש שם גם נקודות שחורת פה ושם מסביב, ולדעתי יש אותם שנים רבות, אני ראיתי אותם. הרופאה כתבה: rt flank more than 2 cm multicolred ad central thicker area reccomending excision. קבענו תור לכריתת השומה בעוד כמה שבועות, אבל אני מאוד מודאגת. השאלות שלי הם כאלה: 1) האם זה יכול להיות שפיר בעזרת ה', למרות שהיא ראתה איזו שהם שינויים? 2)מה אומרות הסטיסטיקות במצבים כאלה? תודה ובכבוד רב דינית

שלום לך קשה להתרשם משומה בלי שראיתי אותה אבל את מתארת שומה מולדת שלדעתך לא השתנתה בצורה משמעותית הרופאה ראתה אותה והמליצה להסירה היא גם אמרה שאין דחיפות לפי הנתונים שאת מוסרת, לא נשמע לי שיש לרוץ ולהוריד את השומה מחר, ולחכות מספר שבועות נשמע לי סביר. נשמע שזו שומה מולדת ולא משהו אחר. כמובן שאבחנה סופית תגיע רק לאחר בדיקה פתולוגית נקווה לטוב בהצלחה

23/09/2012 | 21:21 | מאת: לי

שלום רב, לפני כחודש וחצי הורדתי נקודת חן בפנים (מעל השפה) מסיבה קוסמטית בשיטת SHAVE. כיום נותר לי סימן אדום במקום הנקודה. האם זה טבעי שלאחר תקופה כזו ישאר סימן אדום? אני יודעת שתמיד תישאר צלקת אבל תוך כמה זמן צבע הנקודה יתבהר ויתמזג עם צבע העור?

שלום לך צלקת הוא תהליך דינמי, משתנה עם הזמן, ונהוג להתייחס למראה סופי של צלקת כעבור שנה. הגיוני שהיא תהיה אדומה אחרי חודש וחצי. ניתן לעזור לצלקת ע"י עיסוי שלה, וכן שימוש בג'ל סיליקון שיכול לעזור בהבהרת הצבע (שם מסחרי קלוקוט) בהצלחה

11/09/2012 | 21:47 | מאת: נגה דביר

שלום רב, אבי בן 71 סובל בשנתיים האחרונות מפצעים גדולים מאד מוגלתיים שיוצאים לו, בכל חלקי הגוף. הפצעים קשיי ריפוי( זמן הגלדה של כל פצע 2-3 חודשים). הפצעים הראשונים יצאו ברגליים( בשוקיים מקדימה ומאחור) לאחר מכן נוספו פצעים בעורף, בגב ובבטן. כל פצע בגודל של מטבע של 10 שקלים ומשאיר אחריו צלקת.(8 פצעים במהלך שנתיים). לפני כחודש יצא לאבי פצע בגב היד, פצע ענקי שלא מגליד, מפריש מוגלה וכואב. סוף סוף רופא העור הפנה אותו לכירורג פלסטי, לביצוע ביופסיה. הכירורג טען שאין טעם שיבצע ביופסיה אצלו היות והתשובה תתקבל כעבור חודש, והפנה את אבי לבי"ח, שם לפיו תגיע תשובה תוך יומיים. אמר שיתכן שיצטרך ניתוח. האם יש סיבה לדאגה ע"פ הנתונים שנתתי לך? (אבא נבדק ע"י מומחה לכלי דם, ששלל בעיה ובדיקות הדם שלו תקינות.- סוכר 120).

שלום לך נשמע לי שיש מקום לברור למה יוצאים לו פצעים, האם מדובר בבעיה חיסונית, תזונתית, כך שיש מקום להערכת רופא עור או פנימאי בבית חולים צריך לראות את הפצעים ובהחלט לקחת גם ביופסיה לא בטוח שהטיפול הוא כירורגי אך ביופסיה יכולה לתרום לאבחנה

27/08/2012 | 16:16 | מאת: טל

שלום רב, אשמח להתייחסותך המהירה. בתי בת 8, בריאה בסך הכל. חזרנו ביום שישי מברלין וביום שבת ראיתי לפתע כתם על הזרוע שלה. כתם מאוד גדול כ-3 סמ על 2 סמ, בצבע חום די כהה. היא ילדה מאוד בהירה וזה נראה כמו מקום שמאוד השתזף- למרות שהיא לעולם איננה מגיע לצבע הזה. לה עצמה זה לא מפריע, לא מגרד, מציק או מכאיב. אני מצידי הפסקתי לישון ותור לרופא יש לעוד שבועיים לפחות... תודה :-)

שלום לך את מתארת כתם שהופיע בפתאומיות בקוטר 2-3 ס"מ בילדה בת 8 . קשה לי להתייחס כי לא ראיתי את הכתם. שבועיים נשמע לי סביר, אלא אם כן יש דינמיקה והכתם גדל / משתנה. חוץ מזה, את תמיד יכולה לפנות למוקד אם את מודאגת

14/08/2012 | 12:04 | מאת: שרה

שלום רב, עברתי כריתה רחבה של נגע מסוג BCC MORPHEA TYPE מגב האף עם בקרת שוליים בחתכים קפואים, בשיטת MOHES ,לאחר שנמצא שהמקום נקי מתאים סרטניים, בוצע שיחזור ע"י השתלת עור. כיום אני לאחר הניתוחים הפלסטיים,חרדה מאד לגבי העתיד,ומבקשת לדעת האם לסוג כזה של נגע יש נטיה לחזור? והאם עלי לגשת לאונקולוג ליעוץ ? בתודה מראש, שרה

שרה שלום שיטת מוהס נותנת את אחוזי הריפוי הגבוהים ביותר מכל שיטה אחרת. גם בשיטה זו, יש אחוזים בודדים בהם יכולה להיות חזרה של המחלה. כמו כן, יש לך יותר סיכוי משאר האוכלוסיה לפתח גידולים דומים בעתיד. מה שחשוב זה לבצע מעקב תקופתי טוב וקבוע אצל רופא עור- תחילה 3 חודשים לאחר הניתוח, אח"כ כל חצי שנה, והכי חשוב להיות עירניים לגבי הופעת נגעי עור חדשים אני מבין את הדאגה שלך, אך מה שחשוב זה ערנות, הגידולים הם גידולים עוריים כך שניתן לראות אותם, ואני משוכנע שעם עירנות ומעקב רפואי טוב, תוכלי לעשות רפואה מונעת טובה, ולטפל בדברים, במידה ויהיה צורך, בשלב מוקדם

15/08/2012 | 05:00 | מאת: שרה

אזור אירתמי

שיר שלום נגע כזה שגדל מהר וצורתו מורמת ועגולה עם ראש קרטוטי נשמע כמו קרטואקנטומה- זה בעצם סוג של SCC, אך בעל התנהגות שפירה, ויכול לחלוף לאחר מספר חודשים מעצמו. בגידולים בקוטר 2 ס"מ יש הגיון בלהסיר את הגידול, גם כי הגודל מפריע, יכול לכאוב, גם כי ייקח זמן רב עד שיחלוף, וכן קיים סיכון כי מדובר ב- SCC אלים יותר. אני ממליץ להסיר בשיטת מוהס, אפילו שלא בפנים. קודם כל, כריתה במוהס יכולה אולי לחסוך שתל עור, ומעבר לכך, אם מניחים שתל עור, כדאי לעשות את זה על רקמה שאנו יודעים בוודאות שהיא נקיה מגידול. לא נעים להניח שתל עור, ולקבל תשובה אחרי שבועיים כי בעצם נשאר גידול בעומק...

07/08/2012 | 09:24 | מאת: איציק

בביופסיה שנלקחה מהגב התקבלה התשובה הבאה- pigmented bcc skin lower back basal cell carcinoma completely excised רציתי לדעת מה הכוונה והאם זה מסוכן או סרטני חס וחלילה

שלום לך מדובר בסרטן של העור הנפוץ ביותר שנוטה לגדול מקומית בלבד, רק מקרים מאוד מאוד נדירים- מצבים של גידולים גדולים או מוזנחים עלולים להיות אלימים יותר. מה היה גודל הנגע המקורי? בכל מקרה, הטיפול הוא הסרה מלאה של הגידול, כמו שבוצע אצלך. כעת יש צורך במעקב רופא עור- 3 חודשים אחרי הניתוח, ובהמשך חצי שנה ואח"כ מעקב שנתי כל זאת כדי לוודא שאין חזרה מקומית, ושאין הופעה של נגעים דומים במקומות אחרים בגוף. כל שצריך הוא מעקב וערנות.

05/08/2012 | 17:05 | מאת: רפאל אלקוסר

אני בן 59 מוכר כנפגע גזזת בבדיקת CT הובחן אוטופיה מוחית קלה שאלתי : 1. מה זה אוטופיה מוחית קלה ? 2. האם הסימפטום הזה הוא כתוצאה מהקרנות שקיבלתי בעבר . תודה רבה איתן

שלום איתן הכוונה כנראה לאטרופיה מוחית ייתכן ויש קשר עליך לפנות לנוירוכירורג או נוירולוג בכדי לברר את הנושא בהצלחה

04/08/2012 | 21:20 | מאת: גילי

שלום רב. אצל בת משפחתי הובחנה ב-5.12 מלנומה בשלב התחלתי. ב-7.12 נעשה ניתוח להסרה נוספת של 4 ס"מ. הביופסיה אמורה להתקבל רק בסוף 8.12, ז"א לאחר 6 שבועות. הרופא לא דואג. ב-8.12 היא נשלחת לבדיקת לימפה. 1. האם 6 שבועות המתנה לתוצאות זה לא מוגזם ולא מסוכן. 2. האם גדל סיכוי לתוצאה אופטימית ככל שחולף הזמן? 2. האם יש דרך לזרז את הקצב בערוץ פרטי וכיצד. 3. האם רופא יכול להיות "לא מדאג" לפני קבלת תוצאות ביופסיה? 4. האם גם לבדיקת הליפמה צפויה המתנה של שבועות? 5. אם מדובר במלנומה מתקדמת הרי כל יום הוא קריטי תודה, גילי

שלום לך צריך לברר מהי מלנומה בשלב התחלתי, האם כל מה שהומלץ זו כריתה רחבה יותר? האם כבר בכריתה הראשונה בוצעה כריתה מלאה? תשובת ביופסיה צריכה להיות כשבועיים, לא יותר. בדיקת בלוטות הלימפה אם צריך מתבצעת בד"כ בשלב מוקדם קשה לי להתרשם ולהמליץ על טיפול מהסיפור שלך , כי הנתונים לא מדויקים. אני שומע שאת מודאגת, כך שתמיד אתם יכולים לפנות לחוות דעת נוספת אך זה צריך להיעשות בצורה מסודרת, במרפאה, עם כל המסמכים הרפואיים בהצלחה

17/07/2012 | 08:22 | מאת: חני

עדיין לא הוציאו לי את התפרים מהסרת "נגעי העור" שהורידו אצלכם. אני בת 62 ואת שנות נערותי עברתי על שפת הים. נראה שגרמתי לעור נזק בלתי הפיך. אני במעקב צמוד מאוד של רופאת עור וכל כמה שנים מסירים נגע או שניים. כפי שלמדתי, כל תאי הגוף מתחלפים כל 7 שנים. איך יתכן כי העור זוכר? איך אני נענשת על חוסר ידע (אפ'חד לא אמר לנו כי זה מסוכן)-30- שנים אחרי שעזבתי את השמש לחלוטין?

שלום חני כן, העור זוכר קרינת השמש פוגעת ב-2 מנגנונים ידועים מנגנון אחד פוגע ב- DNA התאי, וגורם לפגמים בתאים החדשים שנוצרים. כך שבאזור שהיה חשוף לשמש וניזוק, ייתכן כי התאים החדשים שיווצרו יהיו עם פגם, וישכפלו עצמם פגומים. מנגנון שני הוא פגיעה במערכת החיסון בעור, שבאה לזהות ולטפל בתאי העור החולים. שילוב 2 המנגנונים בא לידי ביטוי שנים אחרי. למה לא אמרו שזה מסוכן? לא ידעו, וכך היה בכל העולם, לא רק אצלנו, ארה"ב אירופה ואוסטרליה משלמות אותו מחיר כמונו.

14/07/2012 | 21:26 | מאת: ענת

שלום בעבר עברתי ניתוח בשיטת mohs להסרת שומה שדיממה בחשד לbcc. כיום יש לי שי בעיות מציקות: א.מתחת לאף ומעל לשפה העליונה , יש חלק קטן של עור יבש ואדמומי שמדי פעם מדמם. מה המשמעות? ב.פצעים בלשון- פצעים לבנים . יש לי סכרת סוג 2- האם יש קשר לפצעים בלשון? איןלי דימום משם, אבל מדובר בבליטות קטנות שלעיתים מכאיבות. לפני שנה קיבלתי הרפס זוסטר בגב. האם יתכן ומודבר שוב בהתפרצות של הרפס זוסטר? תודה.

שלום האם השומה שדיממה היתה BCC? איפה היא היתה? האם באותו מקום שעכשיו יש עור יבש? בכל מקרה יש להיבדק ולראות מה משמעות האזור המדמם. פצעים לבנים בלשון- לא נשמע שזה קשור להרפס זוסטר. פצעים בלשון יש לבדוק אצל א.א.ג או רופא פה ולסת. בהצלחה

13/07/2012 | 17:09 | מאת: רונן

שלום יש לי נק' חן בפנים מסוג blue nevus. יועצתי ע"י רופאים להסיר נק' זו בגלל פוטנציאל סרטני. נקבע לי ניתוח להסרה בכירורגיה פלסטית. השאלה אם יש בשוק אלטרנטיבות להסרה אסתטית יותר של הנגע? האם זה חייב להיות עם איזמל שיתיר לי צלקת באורך של כ-1.5 ס"מ? תודה

Blue Nevus זו נקודת חן שבגלל שהיא עמוקה יותר בעור, השתקפות האור נותנת לה גוון כחול. אם הנקודה מוכרת שנים רבות, ולא השתנתה, יש לשקול האם להסירה או לעקוב אחריה. אם השתנתה, או הופיעה לאחרונה, יש הכרח להוציאה. הוצאתה צרכה להיעשות עם סכין, כדי לקחת את הרקמה לבדיקה היסטולוגית תחת המיקרוסקופ. לשרוף אותה לא ישאיר רקמה לבדיקה, והרי זה מה שחשוב. צריך לראות את הגודל והמיקום שלה בכדי להעריך את הצלקת שתיווצר.

07/07/2012 | 12:42 | מאת: אלה

שלום בהצלחה לפורם החדש אני בת 49 ויש כתם לידה על היד (באזור שנהוג לענוד שעון) הכתם הוא אדום - מעין צורת תות שדה . לאחרונה שמתי לב שהוא התנפח כאילו נוספה לו עד שכבה עבה והוא פחות אדום ויותר אדום כהה . אני מודאגת מאוד מה לדעתך ? תודה מראש

אכן ציינת כתם לידה בכל מקרה, אין שינוי בהמלצה שינוי בכתם מצריך בדיקה

04/07/2012 | 09:54 | מאת: מני

הוצאה לי שומה בלחי שמאל. נשלחה לביופסיה. התשובה לאחר חודש ונמצא BCC. המלצה לטיפול כירוגי בשוליים. חיצונית לא נראה, פנימית יש כאב. האם המשך הטיפול הכירוגי במוס או טיפול אחר דחוף? האם יש מרפאה דחופה לטיפול פרטי?

מני שלום יש לבצע הסרת ה- BCC בשיטת מוהס, כדי לוודא הסרה מלאה. אין דחיפות מהיום למחר, הגידולים מסוג זה גדלים סה"כ לאט. גם אם ממתינים מספר שבועות זה סביר. אתה מוזמן לקבוע באיכילוב 03-6974000 ולבקש תור למרפאתי, בהצלחה