ציסטה או גידול

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

02/12/2021 | 07:40 | מאת: דוד

שלום ד״ר. בן 38 בריא. לפני כשנתיים החל להתפתח לי גוש קטן בשכם. בתחילה הגוש היה רך כמו פצעון ללא ראש מוגלתי תת עורי ולאחר שניסיתי לפוצץ אותו צמחו גם מן כלי דם כאלה מעליו. האבחנה הקלינית של שלושה רופאי עור הייתה המנגיומה ושאין מה לעשות עם זה, אך לי זה הציק אסתטית. לפני כמה ימים הסרתי את הנגע בניתוחון קטן. המנתח אומר שזו ציסטה חלב ושלח לבדיקה פתולוגית. את כלי הדם הקטנים הוא צרב עם מכשיר. מטריד אותי עניין כלי הדם (נגע וסקולרי) יכול להיות שזו גם ציסטה וגם המנגיומה, או שכלי הדם מבשרים על משהו מסוכן יותר כמו סרטן?

שלום לך קודם כל זה בחוץ שזה מעודד חוץ מזה, תמתין בסבלנות לתשובה הפתולוגית, כל הספקולציות לפני לא משמעותיות ורק מוסיפות דאגה בהצלחה

03/12/2021 | 08:52 | מאת: דוד.

תודה רבה דוקטור, אני כמובן ממתין לתשובה הפתולוגית. רק מעניין אותי איך רופאי העור קבעו בצורה נחרצת שזו המנגיומה ואין מה לעשות עם זה. לעומתם, הכירורג הפלסטי שהוציא את הנגע קבע שזו ציסטה ב-100%. אני כבר מבולבל.

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)