הבדיקה הפתולוגית הכי מתקדמת כיום, לשלילת מלנומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

22/10/2020 | 17:40 | מאת: נגה

שלום, יש לי שומה בזרוע, שעומדת להיות מוסרת בכריתה מלאה  גבולות. אני רוצה להיות בטוחה בוודאות של 100%, האם זו מלנומה או לא. אני רוצה לשלוח את הנגע שנכרת, לבדיקה שהיא מעבר לבדיקה פתולוגית הישנה והרוטינית. רציתי לשאול אותך, מה הבדיקה הכי מתקדמת נכון להיום, מעבר לבדיקה הפתולוגית הרוטינית, שמעלה את אחוז הוודאות, גם לגבי *טרום* מלנומה. גם אם זה זמין רק באופן פרטי. האם למשל, ניתן לבצע על הדגימה, ריצוף גנטי, PCR וכד' ? או כל דרך מתקדמת אחרת. תודה

קיימת הצביעה הרגילה של המטוקסילין אאוזין יש בדיקות אימונוהיסטוכימיות וכמובן יש חשיבות לפתולוג הבודק אני לא מומחה פתולוגיה ואין לי תשובות ברמה שאת שואלת את יכולה להתיעץ עם פתולוגים בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)