BCC שנשלח לביופסיה מאזור המצח

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

20/10/2021 | 21:24 | מאת: BCC

שלום ביצעתי ניתוח שבו הוסר גידול קטן מאזור המצח ונשלח לביופסיה. בניתוח הוסר הגידול מהאפידרמיס ונשאר אזור עם דרמיס חשוף בגודל של כחצי ס"מ. הונחתי למרוח אנטיביוטיקה על האזור. לא ברור לי האם בתום ההחלמה העור ישתקם ויגדל האפידרמיס חזרה למה שהיה פעם? או שאני צפוי לצלקת משמעותית בגודל האזור החשוף? האם יש מה לעשות כדי לצמצם את הצלקת העתידית? לא בוצעו תפרים, והאזור נראה מאוד לא אסטטי עכשיו, אז יש לי חשש שכך זה ישאר. תודה

שלום לך אם בוצעה ביופסיה שרק הורידו אפידרמיס זה יחלים כמו שפשוף או כוויה שטחית, והצלקת תהיה מינימלית צריך להקפיד למרוח משחה על המקום בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)