מפחד מ nodular melanoma

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

25/10/2020 | 14:28 | מאת: הדואג

היי מספר שאלות: 1) עד כמה נפוץ nodular melanoma באיזור הבטן ליד הטבור? 2) האם נגע שלא משתנה ברמת ההגבהה שלו מעל העור ובקוטרו במשך 4 חודשים לפחות עדיין חשוד ל nodular melanoma? (אני די משוכנע שהוא שם כבר שנים ואם אני זוכר נכון בזמנו פורש כהמנגיומה לפני שנתיים אצל רופא עור אבל אין לי תיעוד מלפני יוני האחרון ואני מפחד שזכרוני בוגד בי) 3) עד כמה נפוץ nodular מלנומה בקוטר קטן מזה של עיפרון ובצורת אליפסה? 4) מה נפוץ יותר כאבחנה מבדלת, המנגיומה או nodular melanoma? 5) במידה וחלילה היה נגע מהסוג nodular הנ"ל, והמטופל תלש אותו וכתוצאה מכך הוא נהפך לפצע מוגלתי, האם רופא עור מיומן עדיין יוכל להבחין בסימנים מתאימים או שיתכן שהנגע "יעלם" עד שיצמח מחדש וחלילה יהיה מאוחר מידי? סליחה על השאלות הדואג

שלום 1. יכול להופיע ליד טבור כמו בכל מקום אחר 2. לא יודע לענות לך, צריך לראות הנגע 3. יכול להיות גם קטן 4. המנגיומה 5. כמו שאמרתי צריך לראות כל הדיון כאן אינו תחליף לבדיקת רופא בהצלחה

29/10/2020 | 17:42 | מאת: הדואג

ראשית כנראה לא זכרתי נכון ובעבר פורש כתקין אבל לא המנגיומה , ההמנגיומה היה נגע אחר אתמול בבדיקה קלינית ודרמוסקופית על ידי רופא עור טען שזה בכלל סבוראיק קטורזיס ושזה בשום אופן לא חשוד למלנומה. האם רופא עור מיומן אמור לדעת להבדיל בין סבוראיק קטורזיס למלנומה ? הוא טען שבשום אופן הנגע לא חשוד לגידולי.

רופא מיומן יכול לזהות סבוראיק קרטוזיס ולהבדילו ממלנומה אם אתה לא שקט אתה יכול לפנות לדעה נוספת, זה תמיד נכון

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)