נקודת חן שמדמם מתחתיה

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

08/10/2020 | 20:44 | מאת: נגה

שלום רב, אני בת 50. באמה שמאל יש לי שומה, כבר מגיל 10. כלומר 40 שנה. לפני כמה שנים, היא איבדה מהצבע החום שלה, ונהייתה בצבע העור. אבל לא היה שינוי אחר. אתמול היא דיממה קצת. ועכשיו, יש מתחתיה דם. לא היה שום דבר חיצוני ששרט שם. ולא גירדתי שם. כלומר זה דימום ספונטני מעצמה הלכתי לרופא עור בקופ"ח, והוא אמר שהוא לא יודע. נראה לו כמו כלי דם. אבל בגלל שזו שומה שיש לי כבר 40 שנה, כתב הפניה לכריתת הנגע, ושליחה להיסטופתולוגיה. כתב bleeding nevus. זה לא מפריע לי, לא כואב, ולא מהווה בעיה אסתטית. אני רק חוששת ממלנומה. אני רוצה לעשות הכל, כדי לבדוק לעומק האם זו מלנומה או לא. לשם כך, מה הצעדים שהכי כדאי לי לעשות ? 1. האם כדאי ישר להסיר את כל השומה (שכאמור איתי 40 שנה), או רק לקחת ממנה ביופסיה ? 2. לאיזה סוג מומחיות עדיף ללכת- לרופא עור שמתמחה בניתוחי מוהס, או לכירורג פלסטי ? לא כ"כ ברור לי קו הגבול בין 2 ההתמחויות האילו. ומה ההבדל, ומי יותר מתאים לעזור לדעת בוודאות לגבי מלנומה. תודה

שלום לך הגישה הרפואית הנכונה היא להיות חשדן ובהחלט לקחת ביופסיה שומה שמתנהגת בצורה שונה ומדממת מצריכה התיחסות וביופסיה רק ביופסיה או הסרתה בשלמות תלויה בגודל שלה, אם קטנה אז כבר להוציא בשלמות, אם גדולה אז רק דגימה ממנה כירורג פלסטי הוא הכתובת לכך למרות שגם רופאי עור יכולים לקחת ביופסיה תראי מה זמין לך יותר לגבי מלנומה ומה נכון מבחינת גישה וטיפול, את לא שם תתחילי בביופסיה ותתקדמי משם. בהצלחה

10/10/2020 | 13:14 | מאת: נגה

תודה רבה. ורק עוד שאלה אחת. איזה סיכונים יש מעצם הסרה של שומה בשלמותה? אני מנסה להבין, האם עדיף לעשות זאת בכל מקרה, כי אין שום דבר להפסיד מההסרה של שומה. או שיש איזשהם סיכונים (סיכון לאזור שנשאר מסביב לכריתה, פיזור תאים סרטניים וכל דבר אחר). ולכן עדיף לנסות למצות לפני הסרה, דרכים אחרות לדיאגנוזה. כלומר במצב שאין חשד חד משמעי, מה הנימוקים האפשריים נגד להסיר שומה ? הייתי רוצה לשקול היטב, את הבעד והנגד.

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)