פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

סרטן העור הוא הסרטן הנפוץ ביותר בעולם. כל שנה מתגלים בארץ מעל 10,000 מקרים חדשים, והשכיחות עולה בקצב של 5% בשנה. גורמי הסיכון העיקריים הם עור בהיר וחשיפה בעבר לשמש. יש סוגים שונים של סרטן עור, כל אחד מתנהג בצורה שונה, יש אלימים יותר ואלימים פחות. סרטן עור יש לאבחן באופן מדויק ולהתאים למטופל את הטיפול הנכון. מבין הטיפולים השונים, ניתוח מוז (MOHS) מהווה את השיטה המתקדמת ביותר, עם אחוזי ריפוי גבוהים, ושיעור ההישנות הנמוכה ביותר. בפורום זה נתמקד בסרטן העור, מה ניתן לעשות בכדי להימנע או לזהותו בשלב מוקדם, סוגי הטיפול השונים, ובעיקר תחום ניתוחי המוז. למעבר לפורום לחצו כאן.
137 הודעות
126 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

בקיץ האחרון גילו לו מלנומה אין סיטו בכתף ועשו הרחבה ,בשבוע האחרון יש לי כאבים באיזור מסביב האם זה טבעי?

שלום רב ד'ר, הערב קיבלתי את התוצאה המצ'ב, מה ההבחנה? מה עליי לעשות בבקשה, תודה מראש.די דחוף לי האמת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בהחלט יכול להיות יש לפנות למומחה לימפומה עורית עניתי בפרטי

18/08/2019 | 11:24 | מאת: אנונימית

היי לפני כחודש עשיתי קעקוע עם צבע ויצאו לי נקודות חומות בתוך הקעקוע והן לא יוצאים מתחומי הקעקוע מה זה יכול להיות?

לא יודע צריך לשאול את המקעקע או רופא עור בהצלחה

13/07/2019 | 19:50 | מאת: חשד לbcc

יש לי 2 נגעים שאובחנו על ידי רופא כירוג פלסטי כחשד לbcc..אחד במצח פצע שלא עובר מזה מספר חודשים..מעין פנינה בצבע העור(מצב תמונה) והשני מעין צלקת קטנה בצוואר. הרופא אמר שצריך להסיר בניתוח מוז את שניהם..האם ניתן לבצע הסרה של 2 נגעים מסוג זה באותו תהליך של ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אין בעיה להסיר את שני הנגעים באותו ניתוח

16/07/2019 | 07:51 | מאת: שאלה נוספת בנושא חשד לbcc

תודה על המענה..יש לי תור לפרופסור דרך פרטי לבדיקה לפני ניתוח מוז..האם חייב לבצע ביופסיה או שניתן לאבחן נגעים מסוג bcc במראה ובשימוש במכשיר?

תלוי לפעמים אפשר לאבחן לפי מראה אך האבחנה הסופית היא בביופסיה

02/07/2019 | 13:13 | מאת: בת אל

אני אמורה לעבור ניתוח להסרת נגע bcc בלחי. האם ישנה שיטה ניתוחית למנוע או למזער את הצלקת בפנים מהניתוח. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כל חתך משאיר צלקת, והצלקת תלויה בעיקר בסוג בעור שלך מיקומה וכן איכות התפירה אבל צלקת תהיה אפשר אחכ לטפל בצלקת ולשפר אותה בכל מיני אמצעים אם צריך בהצלחה

שלום, רציתי לשאול האם קרם הגנה לפנים! באמת יעיל או שדווקא יכול לעודד את הזדקנות העור? קראתי מאמרים לכאן ולכאן. רוב החומרים הם כימים שדווקא גורמים לריאקציות כימיות עם העור והורסים את הקולגן. חלקם מכילים חומרים מנגזרת בנזן, פאבא וחלקם, ואלו שהם כך עוד רשום המרכיב בעברית- אוקסיבנזון שפוגע בפוריות. מצאתי את זה גם במוצרים ש ד"ר פישר. בגדול אני לא הולכת לים ויש לי מודעות כי לאמא שלי היה סרטן העור. אבל אני רוצה להגן על עור הפנים אני משתזפת בקלות ישר חוטפת צבע בפנים אני מנסה למנוע פיגמנטציה. ושאלתי אם יש טעם להתמרח או שאני רק עושה נזק? כמו כן אם קיבלתימשחה פעילה מרופא עור"נוסחת קליגמן" האם כדי להשתמש בה וכיצד קרם ההגנה יעיל כאן ומגן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך זו שאלה מאוד רחבה ורלוונטית איגוד הבריאות האמריקאי פרסם תוצאות מחקרים שערך שהראו שיש ספיגה של הרבה חומרים הנמצאים בקרם הגנה לתוך הגוף. חלק מהחומרים יכולים להיות מסרטנים. הם פרסמו הסתייגות שיש צורך במחקרים גדולים יותר, מחקרים על בעלי חיים בשביל לקבוע האם השימוש בקרם הגנה מהשמש עלול להיות מסוכן, ובינתיים לא נתנו הוראות נגד השימוש. אני חושב שעדיף להגן על הגוף עם חולצות לייקרה חוסמות קרינה, ובאזורים החשופים כמו פנים וכפות ידיים לשים קרם הגנה. וכמובן לא ללכת בשעות הקרינה החזקה

19/04/2019 | 14:18 | מאת: אייזיק פליישמן

יומיים אחרי ניתוח מוז בראש הופיע נפיחות מסביב לעין בצד של הניתוח. יש מקום לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך זה נורמלי לחלוטין הנוזלים ושטפי הדם יורדים עם הגרביטציה מהקרקפת לכוון העין זה חולף תוך מספר ימים

07/02/2019 | 21:10 | מאת: סיוון

שלום דר מילר אשמח להתייעץ איתך בעניין אישי זה לא לאינטרנט. אשמח שתשלח לי מייל ואז יתאפשר לי להסביר הכול ולשלוח תמונה ותוצאות של ביופסיה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום udimiller@gmail.com

06/02/2019 | 23:36 | מאת: חן

היי שלום, לפני כחודש ומשהו הבחנתי פתאום בכתם עגול ממש כמו נשיכה (כמו שהיינו עושים שעון ונושכים את היד שהיינו קטנים)או כמו איקי,ממש ככה זה התיאור אפילו נראה קצת כמו כתם של פריחה,די גדול יחסית למה שמתארים כאן, הכתם על הרגל אבל בחלק שקצת מעל כף הרגל לא העצם שליד בבוהן אלא העצם הזו שבצידי הרגל אז ממש עליה .העיניין שלא היה בהתחלה כתם ואז גדל אלא פשוט ככה הופיע ונשאר ככה ללא שינוי. אני בחורה די חרדית,מה זה יכול להיות? אני יודעת שהתשובה שלך לא מחיפה רופא עור אבל אשמח לשמוע כמו מה זה נשמע לך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אין לי שום אפשרות להתיחס לכתם בלי לראותו ממליץ שתפני לרופא עור

17/01/2019 | 08:19 | מאת: מאיר

האם ניתוח MOHS להסרת נגע בעור של אפרכסת האוזן הוא דחוף ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הדחיפות לא תלויה בניתוח המוהס הדחיפות תלויה בסוג הגידול, במידת ההתקדמות שלו, כמה הוא מפריע למטופל ובתאום בין הרופא והמטופל בהצלחה

20/11/2018 | 11:03 | מאת: מרווה

מהם סיכויי הריפוי לסרטן עור מסוג שאינו מלנומה? ומה היא דרך הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ממליץ להסתכל בכתבות באתר שלי ובסרטונים יש הסבר מפורט לשאלה ששאלת, שלא ניתן לענות עליה על רגל אחת כאן

26/10/2018 | 22:29 | מאת: רוית

שלום, אחרי הסרת נקודת חן חשודה אצל פלסטיקאי, בביופסייה נמצא מלנומה אין- סיטו. פלסטיקאי ביצע לי הרחבה. אני חוששת מאז, יש עוד משהו שעליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עשית מה שצריך כל שצריך עכשיו הוא רק להיות במעקב תקופתי אצל רופא עור לסקירת כל הגוף, אחת לחצי שנה, ולהיות עירנית לגבי נגעים חדשים בעור, פצעים שאינם נרפאים . בריאות שלמה

05/10/2018 | 12:22 | מאת: רועי

שלום. בן 37 עברתי ניתוח מוז להסרת נגע BCC על גשר האף מלפני 15 ימים. התפרים הוסרו 5 ימים לאחר הניתוח. נשארה צלקת עדינה לא כל כך אסתטית באורך של כ-2 ס"מ, מעט שקועה. אודם קל מסביב. עדיין יש שרידי גלד מעל. לציין כי בעבר הרחוק כשעברתי הסרת שומה מהגב נוצרה צלקת היפרטרופית שהצריכה הזרקת סטראוידים. רציתי לשאול 1. האם אפשר כבר להתחיל למרוח כבר בשלב זה קלוקוט ג'ל או שצריך לחכות עד שכל הגלד מתקלף לחלוטין? 2. האם יש יתרון ליריעות סיליקון על פני הג'ל במניעת צלקת היפרטרופית? 3. האם יש שיטות או אמצעים אחרים שיכולים לעזור? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בעקרון יש לחכות עם קלוקוט עד שהפצע נסגר לחלוטין היות והסיליקון בג'ל או ביריעה מפריע לריפוי הפצע ההבדל בין יריעה לג'ל הוא בעיקר בנוחות השימוש גם לייזר הוא אפשרות טובה לשיפור צלקת ואני ממליץ בעיקר על עיסוי הצלקת ידנית כל אלו חשובים בחודשים הראשונים בהצלחה

21/09/2018 | 17:58 | מאת: יאיר

שלום בחור בשנות הארבעים הייתי אצל רופא עור בגלל גרד בשק האשכים, היכן שיש לי (לא משהו חדש) מה שנקרא "אנגיוקרטומה" (אולי לאחרונה זה חלקם קצת גדולים יותר). רופא העור נתן לי מרשם למשחת הידרואגיסטן. וכן הפניה לכירורג פלסטי לצורך ביופסיה: מזה מספר שנים גושים כהים על שק האשכים, לאחרונה גרד רב. הגושים כהים נראים אנגיוקרטומה. אבחנות: ANGIOMA. at the level of scrotum החולה מופנה לשם: ממליץ על ביופסיה של אחד הגושים הכהים מעל הסקרוטום לצורך אבחון מדויק. 1. האם העובדה שמדובר בגושים כהים יכולה להעיד על משהו או שזה הצבע הטבעי של אנגיוקרטומה? 2. מה הסיבה להפניה לביופסיה? 3. איך מתבצעת ביופסיה כזו? 4. קראתי לאחרונה שלפעמים יש קשר בין אנגיוקרטומה למחלת פברי. באיזה מקרים יש מקום לחשד למחלת פברי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אנגיוקרטומות בשק אשכים נוטות להיות כהות רופא העור רוצה ביופסיה בכדי לוודא מה במה מדובר, קשר למחלת פברי יש לשאול את רופא העור, האנטרנט מלא באינפורמציה, אך לא הייתי ממהר להגיע למסקנות בעקבות קריאה שם בהצלחה

ביופסיה מתבצעת בהרדמה מקומית

04/10/2018 | 13:56 | מאת: יאיר

שלום בהמשך לשאלתי הקודמת. הייתי אצל הכירורג פלסטי (כשהייתי אצלו זה היה לאחר יומיים שהיו לי דימומים והתחתון היה מוכתם). נתן לי זימון ותור לביצוע הביופסיה בחדר ניתוח זעיר. אך הוא רוצה שלפני כן אבצע בדיקת US רקמות רכות לשק האשכים ואשכים. זה מה שכתוב בהפנייה: Chronic, Investigation for VASCULAR DISORDER OF SKIN, et the of scrotum, sometimes bleedung, for DD Bx r/a Kaposi Sa vs Hemangioma. 1. מה הסיבה לצורך בביצוע US? 2. מה כתוב באנגלית? האם יש משהו חדש מעבר למה שציין הרופא עור ששלח לוודא האם זה אנגיוקרטומה? 3. למה ה- us צריך להיות לפני הביופסיה? 4. בהפניה לUS כתוב - US רקמות רכות. ולמטה רשום US רקמות רכות שק אשכים ואשכים. למה הכוונה בשק אשכים ואשכים? והאם זה כולל בדיקת אשכים מלאה? תודה

16/09/2018 | 00:39 | מאת: נפתלי

יש לי כאבים בקרקפת העליונה מאז שעברתי את הטיפול,כאילו יש פצע בגרות . מה זה יכול להיות ? ומה הטיפול בו ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אם הרגישות היא בקרקפת ולא במקום הניתוח, ייתכן ומדובר בפגיעה עצבית שיכולה לקרות ומלווה יותר בחוסר תחושה מאשר בכאב אם זה באזור הניתוח, יכול להיות שיש לך דלקת במקום שיש תפר פנימי, מציע שתפנה לרופא שניתח אותך

האם ניתן לנתח בשיטת מוס והאם נדרש פלסטקאי מומחה של העין לביצוע השיחזור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ברוב המיקרים פלסטיקאי יכול לשחזר במיקרים מורכבים יש מקום למומחה לעפעפיים

26/08/2018 | 16:20 | מאת: מור

יש לי נגע על לחי ימין שהתפתח בחודשים האחרונים רופאת עור תארה קשרית ורודה בשרנית ובמרכזה קרן עור על לחי ימין 3 מ״מ ובאבחנות רשמה skin & subcutaneous dis uns, bcc?? Karatoma? האם יכול להתאים לניתוח מוז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך צריך לראות יכול להתאים למוהס

שלום לאמי בת ה 84 גילו ליד האף נגע BCC. הניתוח שנקבע לה הינו לעוד חצי שנה מהיום. האם זה מאוחר מדי או חלילה מסכן אותה ועדיף "לעוף" לניתוח מוקדם יותר פרטי או ציבורי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך חצי שנה זה זמן רב הייתי אומר טווח של 3 חודשים יותר סביר חןץ מזה, הייתי מוודא שהמנתח הוא מנתח מוהס מוסמך כיום דרך הקופות או הביטוחים מדובר בהליך שהוא כמעט צבורי, עם השתתפות עצמית מועטה אם בכלל בהצלחה

23/08/2018 | 13:56 | מאת: מה זה מוהס

תודה אבל מה זה מוהס? אתה מתכוון לסוג הניתוח? תודה רבה

היי, מוהס זו שיטה של ניתוח אבל לא עושים אותה לכל אחד רק למי שזה נמצא באזור הפנים. חפשי בגוגל.. ממקום אחר בגוף מסירים בכירוגיה רגילה. גם לאימי היה ברגל וזה הוסר בכירוגיה.ונאמר שלא עושים מוהס אין אגב צלקת.

16/08/2018 | 08:31 | מאת: חן

בוקר טוב דוקטור! לפני מספר שבועות אני רואה באזור הבטן כתמים עגולים קטנים בצבע אדום ורוד בהיר, ובמשך הכמה שבועות אני רואה שהכתמים התפשטו לאזור הגב כמה בירך וגם באזור הבטן נוצרו עוד. וישנם כתמים שהם גדלו הם נהיו מובהרים ומחוספסים מה זה יכול להיות? זה משהו שצריך לדאוג? מה אפשר לטפל? מחכה לתשובה בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך את צריכה לפנות לרופא עור שיאבחן מה יש לך אין שום אפשרות לייעץ בצורה כזו בהצלחה

30/06/2018 | 17:42 | מאת: מור

יש לי הרבה נקודות חומות קטנות בצידי הבטן. בכל קיץ המספר שלהן גדל. האם יש צורך לפנות לרופא?

שלום לך עליך לפנות לרופא עור לא ניתן לייעץ בצורה כזו בהצלחה

22/04/2018 | 13:20 | מאת: יאיר

קבלתי תוצאת ביופסיה של נגע על כנף ימין באף מבקש פענוח. תודה Solar keratosis with sebaceous gland hyperplasia

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מדובר בנזק שמש בלבד אין מקום לדאגה אך יש לראות רופא עור שיבדוק אותך בהצלחה

18/04/2018 | 23:54 | מאת: אדי

לפני מספר חודשיםצצה לה מוגלה/פצע ברגל שמאל מתחת לברך רופא העור חשב שזו ליפומה אך הייתה נסיגה לטיפול בפרדינזון כך שכל הנראה לא מדובר בליפומה, בכל מקרה קיבלתי הפנייה לכירורג להסרתה ותוכנן לי אחד כזה לעוד כחודשיים, כרגע צץ לו פצע/פריחה חדשה ליד, לא דומה לזו שנבדקה, , המקום רגיש קצת למגע ואני כרגע לא בארץ, האם זה דבר שאמור להדאיג אותי והאם כדאי להתחיל איזשהו טיפול תמונה בקישור: https://ibb.co/neTsZ7

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קשה לייעץ בצורה כזו מציע שתיגש לרופא בחו"ל או כשתחזור לארץ בהצלחה

09/04/2018 | 13:23 | מאת: ו

שלום וברכה, לחמי , גבר כבן 67 גדלו על הרגליים נקודות אדומות שמגרדות לו מאוד. חשוב לציין שבשאר הגוף אין נקודות אך הגוף מגרד. מוסיפה כי הוא לאחר גידול בשלפוחית השתן שנרפא ממנו. חשוב להוסיף שבגלל ערמונית מורחבת הוא לקח המון כדורים. מוסיפה תמונה ואשמח ממש לתשובה תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אני לא הכתובת יש להפנות השאלה לרופא עור בהצלחה

17/02/2018 | 14:06 | מאת: טל עומר

שלום ד"ר מילר, אני בת 70 (בריאה בדרך כלל) ומאד לחוצה, כי עלי לעבור פעם רביעית כריתה של נגע (פצע שלא מגליד) SCC באיזור האנוס! מכיוון שזה איזור מאד רגיש יש בעיה של סכנה בפגיעה בפי הטבעת שיהיה צורך להוריד. האם אתה יכול לנתח גם באיזור הזה בשיטת מוס? אני מאד מקווה לתשובה חיובית. תודה רבה טל עומר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא מבצעים ניתוחי מוהס באזור זה טכנית כמובן שאפשר, אך יש צורך בהרדמה כללית, וזה הופך את התהליך למסורבל מה שניתן לעשות ואני מאמין שייעשה, זה לקחת דגימה בזמן ההרדמה לפתולוגיה ולקבל תשובה אם הכל הוצא לא בדיוק מוהס, אבל עדיף על הסרה רגילה בריאות והצלחה

18/02/2018 | 14:26 | מאת: ניתוח מוס SCC באיזור האנוס

ד"ר מילר, תודה רבה על התשובה המהירה והברורה, גם היא לא הכי מעודדת.

15/02/2018 | 13:40 | מאת: א

שלום ד''ר מילר הנכבד! אמי עברה השבוע ניתוח להסרת גידול מסוג קרצינומה של תאי הבסיס, שהיה בלחי מתחת לעין בגודל 18 על 20 ממ. להפתעתנו נוכחנו לאחר הניתוח, כי בוצע חתך ארוך לאורך הפנים עד לפה, מעבר למיקום הגידול. שאלתי: האם ביצוע חתך כאמור הינו מחוייב בניתוחי מוז? למיטב הבנתנו, בניתוח זה מוסרת רק הרקמה הבריאה. אציין, כי בעבר עברה אמי ניתוח להסרת נגע אחר בלחי השניה, ושם בוצע חתך רק במקום הגידול. אודה מאד לתשובתך המלומדת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נגע בגודל 18X20 מ"מ הוא נגע גדול סביבו יש לקחת שוליים בריאים , כך שהחסר משמעותי סגירה של חסר גדול כזה ועגול, מצריכה הוצאת משולשים של רקמה בקצוות והפיכת העיגול לאליפסה, בכדי לאפשר סגירה בקו ישר זה יכול לגרום לצלקת להיות פי 2 באורכה מאורך החסר, אין מה לעשות, זו גאומטריה פשוטה

18/02/2018 | 12:45 | מאת: אא

ד''ר מילר הנכבד, תודה רבה על תשובתך . עמך הסליחה, אך יתכן שלא הסברתי די את שאלתי: מתחת לאליפסה בוצע חתך בקו מאורך, לאורך הלחי עד לפה. האם הגיוני ונדרש? תודה רבה!!!

קשה לי להתייחס לתאור גרפי שלא ראיתי

18/12/2017 | 17:29 | מאת: אור

כחולת וגם קוסמטיקאית אשמח לדעת איפה מכשור מותר לי כמו IPL מזוטרפיה מה מותר מה אזור לי או ללקוחות שסובלות מזה גם תודה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לאחר הסרת הגידול אין מניעה מטיפולים, כמובן לאחר הסרת התפרים וההחלמה הראשונית, ובאשור הרופא המנתח אין לבצע טיפולים לפני הסרת הגידול

18/12/2017 | 23:22 | מאת: אור

תודה חבל שאין חומר על זה זה לא מובן וכול אחת בתחום שלי אומרת משהו אחר לי נאמר שהמזוטרפיה לדוגמא אסור לי בכלל הכוונה אחריי הוצאת הנגע.

18/11/2017 | 20:12 | מאת: א

על מה מעיד פס כזה דקיק שחור וקטן על הציפורן ??הוספתי תמונה ברורה בזמן האחרון זה די מעסיק אותי ומדאיג במיוחד שאני עובדת כטכנאית ציפורניים

18/11/2017 | 20:19 | מאת: א

צילמתי שוב למיקרה שלא התקבלה התמונה אצלכם

שלום לך את צריכה ללכת לרופא עור שיראה את זה מקרוב לא הצלחתי לראות תמונה, אבל זה בכל מקרה לא תחליף לבדיקה בהצלחה

13/10/2017 | 23:12 | מאת: אירה

שלום רב, היום הלכתי לעשות מילוי וכשהיא שייפה לי את החומר ראינו כתם שחור. נלחצתי מאוד כי לא מזמן קראתי על מלנומה של הציפורן. מאז לא מצליחה להירגע. אשמח אם תסתכלו בתמונה ותוכלו להרגיע אותי קצת. המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך איני רואה תמונה ממליץ לפנות לרופא עור בהצלחה

11/10/2017 | 09:07 | מאת: חיים

שלום רב, נקבע לי ניתוח מוז להסרת נגע החשוד כ BCC באוזן. רציתי לשאול האם גם הנגעים המוסרים בניתוחי מוז נשלחים לבדיקה פתולוגית על מנת שיהיה אפשר לדעת בוודאות את אופי הנגע? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ולא נלקחה ביופסיה לפני ניתוח המוהס, נשלחת ביופסיה במהלך הניתוח לצורך אבחנה סופית שבוע טוב

Pigmented Bowen's DIESAES תוצאות הביופסיה מהלחי מהי המחלה והאם צריך ניתוח "מוס"? האם אפשר להעלים הנגע ללא ניתוח . רק בצריבה או בחנקן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר בסרטן עור שטחי ניתוח היא אחת האפשרויות לטיפול ניתן לנסות לטפל בשיטות אחרות כמו משחות מיוחדות או PDT שזה שימוש באור מיוחד חנקן היא אפשרות גם במידה והנגע עקשן ולא חולף לאחר הטיפול השמרני יש לנתח בהצלחה

תודה רבה

31/08/2017 | 12:59 | מאת: ליאור

שלום, אצל סבתי הופיע כתם חשוד (מצ"ב תמונה). היא תראה רופאת עור ביום שני הקרוב. מעיון באינטרנט הבנתי שהכתם בהחלט מעורר חשד כבד למלנומה. אשמח לדעת מהי הגישה הכירורגית המועדפת במקרה שכזה (איני יודע מה תאמר הרופאה שתראה אותה, ועל כן אני מעדיף להצטייד במידע טרם הביקור)? תודה רבה, ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום א. לא ברור אם משהו הוא מלנומה או לא עד שאין בדיקה פתולוגית ב. הטיפול במלנומה תלוי בעומק הגידול, פיזורו, והתאמה אישית למטופל ג. מידע באינטרנט בצורה כזו רק מבלבל ומלחיץ מציע להמתין לרופאה ולביופסיה בהצלחה

06/08/2017 | 12:37 | מאת: שאלה בנוגע לשמפו וקרמים מסויימים

על ידי רופא עור, הובחנתי בסבוריאה דרמטיטיס וגרד, בראש, בפנים-סנתר ובחזה. רשם לי שמפו אגיספור לראש, קרמים אלוקום לפנים וטרידרם לחזה. היום התחלתי להשתמש בהם. השאלה- הליכה רגלית בשעות היום ובערב, באזור שמיש שפת הים ובכלל להימצא במקומות שמישיים, אין בעיה עם זה? ראש פנים וחזה, לא מסוכן לשמש עם שמפו וקרמים אלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יש להתייעץ עם הרופא המטפל שרשם לך המשחות בהצלחה

30/07/2017 | 12:57 | מאת: טלי

שלום, אני בת 23 ובשנה שעברה אובחנה אצלי מלנומה שרוּפאה. תמיד נשמרתי מהשמש ונמרחתי בקרם הגנה. דודי נפטר ממלנומה לפני כמה שנים. האם יש למלנומה קשר גנטי? והאם הישנות המחלה היא בסיכוי גבוה יותר אצלי, לאחר שנמצאה אצלי? תודה טלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי במלנומה, כמו במחלות אחרות, אנו מדברים על גורמי סיכון סיפור משפחתי של מחלת הדוד, וכן העובדה שלך היתה מלנומה, מהווים גורם סיכון להופעת המחלה אין זה אומר שחלילה תחלי שוב זה אומר שאת צריכה להיות ערנית, כפי שאת, ולהקפיד על בדיקה כל 6 חודשים אצל רופא העור כמובן, לפנות לרופא אם את מזהה נגעים חדשים ולהמליץ לבני משפחתך בדיקה תקופתית גם כן בריאות שלמה

02/07/2017 | 16:19 | מאת: נימים

לפני מספר שנים עברתי ניתוח מוז בגשר האף. כמה חודשים אח"כ הופיעו לי נימים לאורך האף. האם התופעה מוכרת? מה הסיבה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך התופעה מוכרת ניתן להתייעץ עם מומחה לטיפולי לייזר לראות אם יכול לעזור

13/04/2017 | 15:32 | מאת: יואל

שלום רב, גידול SCC לגבר בן 66 שיש ממנו דימום מסיבי מה זה אומר האם ניתן לפנות למיון במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

דימום מסיבי מצריך הערכת רופא אם אין רופא זמין אפשר לפנות למיון

12/04/2017 | 08:41 | מאת: הימן

שלום רב ד"ר עברתי לפני כחודש ניתוח להסרת גידול סרטני באף בשיטת מוס עדיין יש צלקת ואדום ובחלק הקדמי של האף יש חוסר תחושה (נמק ) . חשוב לציין שמקום העבודה שלי חשוף לשמש בכול שעות היממה . כמה הבהרות בבקשה : 1_ האם הצלקת תשאר לתמיד 2_מה קורה עם הנמק 3_ האם עלי לימנע מחשיפה לשמש בכלל .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צלקת משתפרת עם הזמן אך תמיד תשאר ברמה כלשהי חסר תחושה ונמק זה שני דברים שונים, חסר תחושה תחזור בהדרגה עם הזמן, וזה ייקח חודשים להמנע מחשיפה לשמש עם קרם וכובע, לא להשתזף במכוון, אך לא צריך להסתגר בבית חג שמח

13/04/2017 | 11:40 | מאת: הימן

עוד שאלה קטנה מה הסיכויים שהגידול יחזור

23/02/2017 | 16:54 | מאת: איילת

האם מקובל לעשות ניתוח תיקון למוז (עם שתל על האף)? נשארו לי צלקות קטנות (בולטות) והאזור לא מספיק עגול וחלק. מה הסיכויים\ הסיכונים האסטתיים? האם יש איזו שיטה לתקן או שאין ברירה צריך אותה פרוצדורה מחדש (חוץ מהפתולוגיה) האם ניתוח תיקון הוא נפוץ? (הכוונה לאחר שאמתין כשנה) תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לא כל תיקון מצריך ניתוח גדול מחדש לעיתים ניתן לתקן באמצעים שמרנים יותר צריך לראות בשביל לחוות דעה מה הכי מתאים בברכה ד"ר מילר

13/02/2017 | 11:16 | מאת: נר הלילה החופי

ד''ר נכבד עברתי מוז+שתל לפני 26 יום.עד היום רואים את "המשולש" של השתל. האם הוא צפוי להעלם? מה בדרך כלל נשאר לנצח ומה צפוי לעבור?,תוך כמה זמן?(אני יודעת שזה אינדיבידואלי אך שאלתי היא על דרך הכלל,מנסיונך) מיואשת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קליטה של שתל עור זה תהליך , ואיך שזה ייראה בסוף עוד מוקדם לדעת בד"כ נהוג לומר שהצורה הסופית נראית לאחר כשנה צריך סבלנות... בהצלחה

15/01/2017 | 22:41 | מאת: ליאורה

מה פירוש של האבחנה הזו ? היתה ציסטה קטנה ברגל Skin ribht ankle, excisional biopsy בוצעה ביופסיה והאבחנה הפתולוגית הינה Cutaneous leiomyoma (SMA positive מה הכוונה ? אשמח לתשובה מהירה ביותר אני מודאגת מה - POSOTIVE

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך התשובה נשמעת תקינה אך יש לפנות לרופא שניתח אותך והוא יתן לך תשובה מלאה

יש לי bcc באף ימני מעל סחוס. הרופא אמר שמכיוון שעברתי ניתוח פלסטי באף,אזדקק להשתלה. קראתי דברים מזעזעים על סיבוכי השתלה כזו. שהאף יכול לצאת עקום,שיכול להווצר מצב שהשתל לא יקלט מכיוון שהוא לא נקלט מעל סחוס ואז עושים התלייה ועוד. קראתי שניתן להפטר מהנגע גם בשיטה של מכשיר חשמלי,הקפאה או קרינה. מדוע אם כך לעשות ניתוח? אני כל כך מיואשת ואובדת עצות. לתשובתך אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ןסליחה על האיחור בתשובה צריך לראות אותך מומחה, ואז לקבל מושג לגבי גודל הניתוח הצפוי, מיקום הגידול, מבנה האף הספציפי שלך וכו' בהצלחה

05/05/2016 | 14:25 | מאת: יעקב

דר שלום בן 64. ברקע CLL בראש פצעים שלא הגלידו ובביופסיה נאמר squamous cell carcinoma in situ. margins involed by carcinpma האם ניתן רק בשיטת מוס להוציאם? מה זה אומר לגבי המשך הדרך- האם עקב CLL אני צפוי לתדירות גבוהה של חזרת הנגעים? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וסליחה על העיכוב בתשובה CLL פוגעת במערכת החיסון, וכחלק מפגיעה זו, עם רקע חשיפה לשמש בעבר ונזקי שמש, יש סיכוי גבוה יותר להופעת גידולי עור, מה שמצריך עירנות ומעקב רציף. לא כל גידול מצריך ניתוח מוהס. יש לבדוק כל מקרה וכל גידול, יתכן שיש מקום לטיפולים חלופיים גידולים שטחיים כמו SCC אין סיטו ניתן לפעמים לטפל במשחה או טיפול PDT, שבו מאירים את הנגעים באור מיוחד. יש להבדק ולקבל החלטה לגבי הטיפול בהצלחה

03/03/2016 | 09:29 | מאת: רות

מתחת לשד השמאלית הופיעו ועל השד מעל הופיעו נקודות חומות

שלום וסליחה על העיכוב המשמעותי אני ממליץ על הערכת רופא עור בהמלחה

07/02/2016 | 14:02 | מאת: סמדר

לפני כשבוע אובחן אצלי גידול קרצינומה BCC תת עורי בשפה התחתונה בגודל 2 ס"מ. הכירורג הפלסטי אצלו אובחנתי קבע לי בו במקום ניתוח לתאריך 21/2/16, והסביר לי את התהליך הכירורגי ואת העובדה שהגידול יישלח לביופסיה. בגלל ההלם הראשוני מעצם ההבחנה וכניסתי לסטטיסטיקה לא הצלחתי לשאול על תהליך ההחלמה שלאחר הניתוח, האם תהיינה לי מגבלות באכילה ובשתייה והאם תישאר צלקת. נכון שיחסית לסרטנים אחרים הקרצינומה BCC היא לא BIG DEAL אבל זה לא גורם לי פחות חששות וחרדות.

לקריאה נוספת והעמקה

גידול תת עורי בגודל 2 סמ הוא גידול לא קטן האם הומלץ על שיטת מוהס האם הופנית לביצוע הדמיה? אולטרהסאונד או סי טי? בהחלט לאחר הסרת גידול כזה תשאר צלקת ומגבלה בשבועות הראשונים אני ממליץ לפנות לרופא שאמור לנתח אותך בהצלחה

28/01/2016 | 08:08 | מאת: לימור

היי, אני מאוד מעוניינת לעשות קעקוע אך יחד עם זאת מאוד חוששת. לפני כחודשיים נותחתי להוצאת גידול סרטני בעור באמצעות ניתוח מוז ( הקעקוע אינו באיזור הניתוח) האם קעקוע מעלה את הסיכון לחלות בסרטן העור ? האם אני יכולה לעשות קעוקע בכללי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אין קשר בין קעקוע לסרטן עור את מניעה לעשות קעקוע

03/01/2016 | 11:18 | מאת: מתי

שלום, רופא עור אבחן: "בגשר האף משמאל נגע בDD בין סבוראה לנגע פיגמנטרי חשוד. מופנה לביצוע MOHS". ברצוני לשאול, 1. האם ניתן/רצוי לבצע ניתוח מוס בלי לבצע ביופסיה לפני כן? 2. במידה וצריך ביופסיה, איזה סוג של ביופסיה: במחט או Excisional Biopsy? 3. האם ניתן לבצע Excisional Biopsy בהרדמה מקומית? 4. האם באיכילוב מבצעים ניתוחי מוס גם באופן פרטי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לדעתי נלקחה ביופסיה היום כפי שהסברתי, לא היה מקום למוהס נמתין לתשובת הביופסיה ונתקדם משם בהצלחה

03/11/2015 | 07:09 | מאת: דינה

עברתי ניתוח מוז באף לפני כ - 3 חודשים ואומנם הפצע סגור אך האיזור אדום וממש לא נראה טוב. אני עושה שימוש בקלוקוט ובלילה יריעות סיליקון אך זה עדיין אדום. כמה זמן לוקח לזה להיסתדר - האם הטיפול הנל אכן יכול לסדר את העור או שחייבים טיפול לייזר או משהו כזה? בנוסף האם מומלץ אחרי מריחת קלוקוט לשים פלסטר על האיזור גם כדי להגן עליו וגם שיהווה מעט לחץ כדי למנוע צלקת בולטת (כמו מה שעושה יריעת הסיליקון שלא ממש אפשרי לשים אותה במשך היום) או שזו טעות וזה רק מאט את ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך צלקת משתנה בחודשים הראשונים קלוקוט עוזר לפעמים, אני מוצא שעיסוי הצלקת עוזר יותר רק אחרי שנה יש מקום לשקול תיקון לגבי לייזר, ההמלצה היא לפנות לטיפול מוקדם ככל האפשר את יכולה ללכת לשמוע יעוץ, אך זה לא בסל הבריאות בהצלחה

09/10/2015 | 05:41 | מאת: תם

אני בחור בן 23 ולפני כ-3 שבועות יצא לי מעין "גולה נפוחה"(חתיכת בשר) (לא יודע איך לתאר את זה אחרת) באיזור פתח הישבן (זה לא חוסם את הפתח, אלא צמוד לדופן הימנית). חשוב לי לציין כי ביום יום אני לא מרגיש את "הגולה" והיא לא כואבת וזה גם לא מפריע לי בזמן היציאות, וזה מורגש רק בזמן הניגוב (סליחה על התיאורים) של היציאות והסיבון במקלחת (וגם אז זה לא כואב) האם תופעה זו מוכרת? האם זה יעלם כמו שזה בא? אשמח לקבל תשובה. אני יודע שעלי לגשת לרופא אבל בינתיים אשמח אם אוכל לקבל כיוון לדעת מזה ? והאם יש סיכוי שזה סרטן? תודה

שלום לך יש לפנות לכירורג פרוקטולוג, המתעסק בתחום זה בהצלחה

02/09/2015 | 15:40 | מאת: דן

מדוע האופציה הראשונה ששומעים עליה היא ניתוח מוז כאשר לפי מה שהנתי ניתן לבצע גם טיפול פוטודינמי למיגור הסרטן ללא ניתוח - כלומר ללא צלקות או השלכות קוסמטיות אחרות (אחוזי ההצלחה לפי מה שהבנתי היא די דומים - אולי פער של כ - 5% לטובת הניתוח)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך PDT הוא טיפול יעיל לנגעים טרום סרטניים ונגעים סרטניים מאוד שטחיים, היות והחדירה שלו לעומק הרקמה מוגבלת צריך לראות במה מדובר ולהתאים הטיפול לסוג הגידול בהצלחה

21/08/2015 | 12:20 | מאת: 7

מה הסיכויים לחטוף סרטן משתייה דיאט

לא יודע

19/08/2015 | 08:13 | מאת: רן

ום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ניתוח מוהס מוגדר כשהמנתח הוא זה הבודק את הסליידים במיקרוסקופ. אני עבדתי כמתמחה באיכילוב כשהיה פתולוג שבודק את הסליידים, ובהמשך נסעתי להולנד, השתלמתי בתחום ובשש השנים האחרונות אני בודק את הסליידים בעצמי. אני יכול להגיד לך חד משמעית, שיש הבדל משמעותי. כשאותו אדם מבצע את הניתוח ומסתכל במיקרוסקופ, הוא מקבל ראייה של אזור הגידול הן כירורגית והן מיקרוסקופית. אני יודע בצורה מדויקת היכן לצפות לראות גידול במיקרוסקופ, במקומות בהם אני לא משוכנע שהוצאתי את כל הגידול כשאני מנתח, ואני מעדיף לכרות פחות מאשר יותר. כשגם פתולוג נכנס לתמונה, זה עוד מתווך בתהליך, שלא רואה את המטופל, והוא מוסר למנתח את דיווחו, מה שמהווה מקור לטעויות. לגבי הטענה כי פתולוג יודע יותר טוב פתולוגיה מאשר מנתח מוהס, פתולוג מתעסק בתחומים שונים הכוללים סרטן עור, גידולים בכל הגוף, מחלות דלקתיות שונות. לעומתו מנתח מוהס מתמחה אך ורק בפתולוגית העור, הוא מיומן בכך, עובר השתלמות מקצועית, ולאחר 5000 מיקרי מוהס, אני יכול לומר לך בוודאות שאיני נופל מפתולוג באיבחון של סרטן עור. לגבי בתי חולים המבצעים ניתוחי מוהס עם פתולוג, וכירורגים העושים זאת בקליניקה הפרטית, וטוענים כי שיטה זו עדיפה. כמו כל מקצוע, צריך להיות מומחים במה שעושים. אדם שלא התמחה במוהס , קורא לעצמו מנתח מוהס, ועוד מצדיק את הנושא וטוען שהוא עדיף על מי שמוסמך לכך, נוהג בחוסר יושר ובחוסר מקצועיות.