BCC בכתף - ניתוח רגיל או מוז?

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

23/03/2022 | 14:01 | מאת: יוסי

יש לי גידול BCC קטן באזור כתף שמאל. האם היתרון של ניתוח מוז לעומת ניתוח רגיל הוא קוסמטי בלבד, או שבניתוח מוז בוחנים טוב יותר את הקצוות כך שמוודאים שכל הגידול הוסר? ואם יש יתרון כמו שציינתי - למה הרופאים נוטים לבצע מוז רק באזור הפנים?

ניתוח מוז מוודא הסרה מלאה של הגידול. הוא מיועד לאזורים בהם יש צורך לשמר רקמה בריאה, ולעיתים לבצע שחזורים מיוחדים. באזור הכתף אין בעיה כזו, מורידים את הגידול עם שוליים טובים, וברוב הכמעט מוחלט של המיקרים הגידול מוצא בשלמות והבעיה נפתרה. אין הגיון בלבצע מוז בכל מיקום בגוף, היות ומדובר בשיטה יקרה המצריכה מעבדה ונוכחות טכנאי ורופא מומחה למוז. וכן שיטה שגוזלת זמן רב. לכן השיטה מוגבלת לאזורים בהם היא נחוצה. הקופות וחברות הביטוח אינן מאשרות מוז במיקומים אחרים מאשר בפנים, ומיותר לבצע ניתוח מוז לגידול קטן בכתף בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)