קלוריל הפסיק להשפיע לאחר כ 10 שנים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/09/2020 | 00:54 | מאת: דוד

בן 48 בריא לוקח קלוריל 1 שלם ביום בבוקר כ 10 שנים עקב הפרשת סידן מוגברת באיסוף שתן 24 שעות שכתוצאה מכך סבלתי מאבנים בכליות כל כמה שנים - מאז שאני לוקח קלוריל לא סובל מאבנים לאחרונה בצקות בשתי הרגליים כפות רגליים ושוקיים + עליה של 10 ק"ג במשקל בתוך חודש כאילו שהקלוריל הפסיק להשפיע נעשו בדיקות דם ת כליות תקין סוכר תקין לב תקין כרגע מופנה להמשך בירור אך האם כדאי להוסיף פוזית ומה קורה עם הקלוריל בעבר קרה לי ששכחתי לקחת קלוריל כיום או יומיים וגם הייתה עליה מיידית במשקל של כשלושה ק"ג שירדו לאחר המשך הנטילה של הקלוריל

אחת הסיבות להופעת בצקת פתאומית כל כך יכולה להיות תסמונת נפרוטית. זהו אוסף של מחלות שמערבות את הכליה ובהן יש איבוד כמויות גדולות של חלבון בשתן, להיפואלבומינמיה (= ירידת אלבומין בדם) והפרעה בפרופיל השומנים. כדאי להוסיף בדיקה של יחס חלבון לקראטיין בדגימת שתן , ולהוסיף לבדיקות הדם אלבומין ופרופיל שומנים. באם תאובחן התסמונת תופנה לנפרולוג . כדאי לוודא שלא התחלת לאחרונה תרופות שגורמות לבצקות . למשל כדוגמה משכחי כאבים שאינם על בסיס סטרואידים NSAIDS (אדויל, ארקוקסיה ועוד). מומלץ לעשות בדיקת אקו של הלב ואולטרסאונד של הבטן כולל כבד. מומלץ לשלוח גם תיפקודי בלוטת התריס. אם עשית דיאטה דלת פחממות ןחזרת לאכול פחממות זו יכולה להיות סיבה להתפתחות בצקות, ביחוד אם אתה צורך כלכלה עתירת מלח. מומלץ לשמור על דיאטה דלת מלח. בהחלט כדאי לתגבר משתנים כדי לעזור לך להיפטר מהבצקת. רופא מטפל יחליט אם להוסיף פוסיד על טיפול קיים או להמיר את הטיפול הקיים בפוסיד לתקופה. תזדקק למעקב משקל יומי ביתי וביקורת רופא משפחה.

20/09/2020 | 10:06 | מאת: דוד

תודה ד"ר: כל הבדיקות שתיארת בוצעו ויצאו תקינות (כבד שומני וטחול מוגדל נצפו אך זהו דבר שהולך איתי שנים) כמו כן עליתי כ 15 ק"ג בשלושה שבועות מבלי לשנות תזונה (אפילו הפחתתי) בצקות בשתי הרגליים מלמטה עד למעלה וכל יום יש עליה במשקל של עוד קילו או קילו וחצי זה ממש מפחיד רופא המשפחה חסר אונים נתן לי 2 פוזית 40 ביום וזה לא עוזר התורים לנפרולוג ארוכים ואני בהמתנה אליהם כרגע מה לעשות ? האם ניתן להגיע באופן פרטי לנפרולוג מומלץ ? תודה דוד

בטוחה שתוכל להגיע לנפרולוג באופן פרטי אם אתה לא מצליח דרך קופת חולים. לא נוכל להמליץ על רופא ספציפי בפורום זה. בחלק מקופות החולים יש אפשרות לתורים דחופים, כדאי לבדוק מול מזכירות הקופה

מנהלי פורום נפרולוגיה