נגישות
נגישות

פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

5660 הודעות
5037 תשובות מומחה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/06/2019 | 23:50 | מאת: דינה

התחלתי בחודש-חודשיים האחרונים להשתמש באוורל קונטי .בחודשים האחרונים שמנתי .האם האוורל גורם להשמנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום ותודה על שאלתך. הטיפול עשוי לעיתים לגרום להשמנה וה"אשם" הינו לרוב המרכיב הפרוגסטיני של הטיפול ולאו דווקא האסטרוגן. חשוב לציין שבחלק מהמטופלות הטיפול אפילו מוריד במשקל והסיבה העיקרית לעליה במשקל היא אכילת יתר. בברכה דר' זלוצובר

01/06/2019 | 18:31 | מאת: אילנה

שלום רב, אני משתמשת בפרוברה לסרוגין בשנה האחרונה לפי המלצת הרופא. האם אפשר לעבור לפרימולט נור ללא חשש, הבנתי מהרופא שאין הבדל גדול בין הכדורים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום ותודה על שאלתך. מבחינת פעילות, שניהם דומים. ישנם הבדלים הגורמים לעיתים ךהעדיף תכשיר אחד על פני השני אך אלוט נתונים להחלטת הרופא/ה המטפל/ת. בברכה דר' זלוצובר

31/05/2019 | 10:34 | מאת: עדנה

שלום. בת 79.לוקחת מדבקות אוורל קונטי בערך מגיל 55.לפני שנים מחקרים הזהירו מפני שימוש שנים רבות בהורמונים כאלו ובשנים האחרונות שונו ההמלצות.הרופא שלי אמר שזה up to me... אשמח לדעת מה אתה יודע לגבי שימוש כל כך הרבה שנים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדנה שלום ותודה על שאלתך. אני יודע הרבה- קצרה היריעה מלפרט. ההחלטה היא החלט אינדיבידואלית כשיש לקחת תמיד בחשבון שתיתכן חזרה של תסמיני גיל מעבר בהפקת טיפול. בברכה דר' זלוצובר

ושוב שאלה, תוך כמה זמן מתחילת לקיחת ההורמון מרגישים בשינוי?

טל שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון, תוך שבועיים שלושה חשים שיפור (לעיתים קודם, לעיתים אחרי) ועיקר השיפור תוך 3 חודשים. בברכה דר' זלוצובר

שלום, לוקחת כדור לחרדה בשם לישאה על בסיס טבעי. התחלתי לקחת הורמון סינטטי בשם לויאל, האם אפשרי לקחת את 2 התרופות הללו ביחד? בפרש של מספר שעות כמובן. לוקחת גם ויטמנים . אודה לכם על תשבותכם

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום ותודה על שאלתך. אין בעיקרון מניעה למתן מקביל של טיפול הורמונלי חילופי ונוגדי דכאון. בברכה דר' זלוצובר

21/05/2019 | 08:07 | מאת: רונית

שלום, בת 54. לאחרונה התחלתי לקחת Novofem . שאלתי : מאחר ונטילת כדורים אלה כרוכה בחידוש המחזור החודשי עם כל המיחושים והחוסר נוחות המתלווים אליו - לא היה עדיף הורמונים אחרים שחוסכים התעסקות עם מחזור ? מה היתרון בטבליות אלה דווקא ? תודה רבה על ההתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום ותודה על שאלתך. שאלה מצוינת שנראה לי הגיוני יותר לשאול את מי שהמליץ על טיפול ומה היו שיקוליו. בברכה דר' זלוצובר

17/05/2019 | 06:49 | מאת: ליאורה

שם המדבקה שהומלצה היא אוורל קונטי.כאמור בדיקות תקינות למעט lac שחזר לנורמה.האים יש מניעה לשימוש תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה הקודמת תקפה

17/05/2019 | 06:21 | מאת: ליאורה

שלום ,בת51 על רקע תופעות גיל מעבר הומלצו מדבקות אוורל.בשל רקע קרישיות יתר נרכשת במשפחה(לא גנטית).נבדקתי איני נשאית מוטציות אך נמצאlacטיפה מעל הנורמה שירד 12 שבועות לאחר מכן לנורמה.קרדיוליפין ובטאגליקופרוטאין תקין בנורמה.בעבר השתמשתי שנים בגלולות ללא קריש דם או בעיה.רופא הנשים אומר שאין בעיה לקחת מדבקות אשמח לשמוע דעה נוספת

לקריאה נוספת והעמקה

ליאורה שלום ותודה על שאלתך. מי שבסוף קובע אם יש או אין הפרעת קרישה הוא רופא המטולוג המתמחה בתחום ובהתאם להמלצות מתאימים טיפול. בברכה דר' זלוצובר

14/05/2019 | 15:26 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 60 ועדיין סובלת מגלי חום . הפסקת המחזור בגיל 55. חששתי מטיפול בעניים בשל סיפור משפחתי של סרטן מעי הגס.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון טיפול הורמונלי דווקא מפחית סרטן מעי גס. מומלץ לפנות ליעוץ מסודר עם רשימת כל התכשירים הלא הורמונליים שניסית ואין לכאורה סיבה שלא יימצא טיפול שיקל עלייך. בברכה דר' זלוצובר

11/05/2019 | 00:25 | מאת: אפרת

אני בת 42.5 לא מקבל מחסור כבר ארבעה חודשים ,הבדיקות ההורמונליות אישרו חוסר תפקוד שחלתי מה עוד שמתאים להיסטוריה המשפחתית. סובלת מכאבי שרירים בלתי נסבלים ולילות בלי שינה. הרופא נשים ממליץ לחכות קצת עם הורמונים בינתיים מנסה כל מיני תחליפים טבעיים. למה לחכות ???

לקריאה נוספת והעמקה

אפרת שלום ותודה על שאלתך. בלי לדעת את הפרטים, גם אני שואל למה לחכות. את צריכה כמובן הערכה מסודרת. בברכה דר' זלוצובר

היי משתמשת במדבקות אוורול מספר שנים ועדיין סובלת מתופעות גיל המעבר כולל גלי חום בצורה קשה. גלולות גרמו לי לדימומים אז הפסקתי. מיואשת. עזרה בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

עטרה שלום ותודה על שאלתך. ברור שאם הטיפול אינו עוזר,יש להחליף אותו. עלייך לפנות לשם כך ליעוץ מסודר. בברכה דר' זלוצובר

אני בת 52. הרופא עשה לי פרופיל הורמונלי כדי לדעת אם להוציא את המירנה, ואכן, הוציא לי את ההתקן על פי התוצאות ואמר שאינני יכולה יותר להכנס להריון. (לפי הערכים של התוצאות היה כתוב לי שזה פוסט-מנפוזל) עם המירנה שבע שנים לא היה לי מחזור, עכשיו יש לי מחזור, הרופא אומר שזה אפשרי שעדיין יהיה מחזור ולא להכנס להריון ושאין לדעת כמה זמן זה יימשך עוד, לי זה מוזר כי חשבתי שאם אי אפשר להכנס להריון אז גם אין מחזור ושגיל המעבר הוא שאין מחזור שנה. האם תוכל להבהיר לי את המצב והמושגים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אסתר שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר בעיקרון כשנה ללא וסת ואינך שם, לכאורה. ייתכן כמובן דימום שלא על רקע וסת אך ברור שרק הרופא שבודק אותך יכול להביר את מצבך. בעיקרון, וסת מופיע כשבועיים לאחר ביוץ כך שאם מדובר בוסת, תיאורטית את מבייצת אך נכון שבגילך, הסיכוי להריון ספונטני, גם אם היה ביוץ, נמוך ביותר. בברכה דר' זלוצובר

28/04/2019 | 13:31 | מאת: מיכלי

אני משתמשת במדבקות אוורל קוונטי בטעות החלפתי מדבקה יום קודם למועד ההחלפה. (שבת במקום ראשון) והופיע לי דימום. האם עלי להחליף שוב ביום הנכון (ראשון) או להמתין כבר להחלפה הבאה (רביעי)?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכלי שלום ותודה על שאלתך. אין קשר בין החלפה מוקדמת של המדבקה לדימום ומדבקה אמורה להחזיק 4 ימים ללא בעיה- אולי אפילו יותר לעיתים. פחות מכך, לא ממש משנה מי תחליפי. בברכה דר' זלוצובר

שכחתי לציין שאני סובלת גם מרגישות בחזה. מה שהיה קורה לי לפני מחזור. עכשיו זה כבר תקופה של כשבוע וחצי. ואני לא אמורה לקבל. תודה

שלום בת 51 מזה תקוםה מרגישה תופעות שונות בגוף. עייפות לא מוסברת חוסר אנרגיה דכדוך נוראי שינה גרועה. כאבי פרקים לעיתים יש לציין שאני עוסקת בספורט. המחזור שלי מתחיל להיות מוזר עדיין מגיע אך מתחיל בהפרשות חומות למשך כמה ימים ואז דימום יומיים ונגמר. מה שלא היה לפני האם יש סיכוי שאני לקראת גיל המעבר? והאם לקיחת הורמונים יעזרו לי בתופעות האלו?זה די מלחיץ.אודה על תשובתך.מאוד יעזור לי תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום ותודה על שאלתך. ייתכן מאד ואת בפרימנופאוזה (טרום גיל מעבר). האם ואיזה טיפול יעזור? כאן צריך לבדוק אותך באופן ספציפי ע"מ להחליט. בברכה דר' זלוצובר

26/04/2019 | 07:23 | מאת: רונית

שלום ד"ר רציתי לשאול האם נובופם נחשבת לטיפול הורמונלי במינון נמוך, ומדור מתקדם? יש לנו היסטוריה של סרטן במשפחה, ולכן אני דואגת בהיבט הזה, ורוצה להרחיק סיכונים ככל האפשר. האם יש טיפול חלופי "עדין" יותר ויחד עם זאת אפקטיבי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום ותודה על שאלתך. נובופם אינו מקובל כטיפול במינון גבוה. אין בהכרח קשר בין מינון האסטרוגן ו/או הפרוגסטרון בתכשיר והסיכון לפתח סרטן שד. בברכה דר' זלוצובר

22/04/2019 | 12:50 | מאת: גלית

בת 60 עם תת פעילות של הבלוטה ומאוזנת ועם אוסטופניה. לפני שנתיים התגלתה לי האוסטופניה ומאז אני נוטלת סידן אמורפי כתוספת. כמה מג סידן ביום עלי לצרוך עם אוסטופניה? שאלתי השניה, אם אני יכולה להגיע לכמות המומלצת עבורי רק מהתזונה, אני יכולה לא לקחת תוספי סידן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום ותודה על שאלתך. ככלל הצריכה היומית מכל המקורות צריכ להיות כ 1000-1500 מיליגרם סידן ליום, לא בהכרח מתוספי סידן. שבי עם רופא/ת המשפחה ותגיעו למינון המיטבי עבורך. בברכה דר' זלוצובר

19/04/2019 | 09:09 | מאת: שירה

שלום,בת 48.6 איחור של יותר מחודש במחזור שהגיע כל חודש (יש שינוי באורכו ובעוצמתו). מאז שהחל האיחור מדי פעם הפרשות לבנות,נשללה דלקת.בימים האחרונים בחילות.האם ההפרשות והבחילות קשורות לגיל המעבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם בהגדרה. לא ניתן לדעת ללא בדיקה מסודרת את סיבת ההפרשות וכמובן שאת הסיבה לבחילות. בברכה דר' זלוצובר

18/04/2019 | 21:11 | מאת: ריבה

שלום רב! אני בת ששים ואחת ועשר שנים תחת טיפול הורמונלי. הפסקה בחצי שנה האחרונה. מכיוון שהרגשתי כללית רע לחא ההורמונים, רציתי לחזור לטיפול. מה שקרה הוא שבגלל בעיות אחרות, עברתי לאחרונה בדיקת דופלר של עורק התרדמה והתקבלה תוצאה של חסימה של 40% במוצא הפנימי של העורק משמאל. יתר העורקים תקין. האם לאור אלה אוכל לחזור לטיפול ההורמונלי (מדבקות אוורל ), או שאפילו הטיפול הטרנסדרמלי מסוכן לי? על תשובתך אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ריבה שלום ותדוה על שאלתך. התשובה אינה כ"כ פשוטה וכלל הבעיות "האחרות" שלך חשוב להחלטה, מעבר לממצא הדמייתי כלשהו. עלייך לפנות ליעוץ עם כל הנתונים. בברכה דר' זלוצובר

18/04/2019 | 12:45 | מאת: אורית

שלום ,אני בת 49 עשיתי בדיקות דם ביום הרביעי למחזור ואלה התוצאות: ESTRADIOL(E2) 306.37 PMOL/L FSH 12.34 MIU/ML LH 6.52 MIU/ML PROGESTERONE 0.63 NMOL/L מהו הפרופיל ההורמונלי לפי התוצאות? האם אני בגיל המעבר? (המחזור שלי סדיר) תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום ותודה על שאלתך. נכתב כבר מספר פעמים בפורום שלכל בדיקה יש משמעות רק בקונסטלציה הקלינית בה נלקחה ומי שביקש את הבדיקות יודע הכי טוב למה ביקש אותן. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם בהגדרה. הבדיקות כמובן מאשרות זאת. בברכה דר' זלוצובר

תודה רבה !

18/04/2019 | 07:27 | מאת: ימית

שלום ד"ר רצתי לברר לגבי ניוון נרתיק , נאמר לי ע"י רופא נשים שאני צריכה לקחת הורמונים לנרתיק האם זה משהו שאצטרך לקחת לתמיד ? האם הורמונם גורמים להשמנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

ימית שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי מקומי אינו נספג בעיקרון, אם נקח בהתאם להוראות. חלק משמעותי מהנשים יצטרכו אותו לשנים רבות. בברכה דר' זלוצובר

14/04/2019 | 10:02 | מאת: כוכב

שלום.אודה לך אם תפענח את בדיקות הדם ותסביר לי מה משמעותן.אני בת 50,הסרתי טבעת מירנה,לפני חודשיים. LH18.9 FSH42.6 ESTRADIOL<21 על פי הבדיקות האם אני בגיל המעבר,האם עליי להשתמש באמצעי מניעה או לא. אודה על תשובה מפורטת.יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

כוכב שלום ותודה על שאלתך. לכל בדיקה יש משמעות רק בקונסטלציה הקלינית בה נלקחה. אין משמעות לבדיקה יחידה שלמרות שלכשעצמה מרמזת שאת בגיל מעבר, זה מוגדר כשנה ללא וסת. התמונה ההורמונלית יכולה להשתנות לחלוטין בעוד חודשיים. הסיכוי להרות בגילך בכלל נמוך מאד בברכה דר׳ זלוצובר

10/04/2019 | 22:43 | מאת: מיכלי

המחזור הפסיק לי בגיל צעיר. אני בת 44 רופאת הנשים המליצה לקחת מדבקות קוינטי כדי שלא יהיה נזק לעצמות. התחלתי עם המדבקות. בהתחלה הרגשתי בסדר. כבר כשבוע יש לי דימום ואי נוחות בבטן. לא שכחתי מדבקה. האם זה תקין. האם להסיר את המדבקה?

מיכלי שלום ותודה על שאלתך. כדאי להיבדק אך מסופקני אם יש להפסיק טיפול טרם הבדיקה. בברכה דר׳ זלוצובר

שלום רב!לפני שנה היו לי דימומים קלים מרחם אחרי ששנה לא היה לי וסת.קיבלתי טיפול פרוגסטרון ושנה לא היו דימויים. שנים רבות היה לי רחם גדול עם שרירי גדול.ב3.2018 השאירו היה 8 ס"מ.ב6.2018 היה 6 ס"מ.והיום המדידה שוב 8 ס"מ.המדידות נעשו על ידי רופאים שונים.גם נאמר שנצפה רחם בגודל של 3.2018.כאילו גדל...האם עליה בגודל הרחם והשרירן בגיל מעבר הוא הסימן ההכרחי לתהליך הממאיר?האירית 4 מ"מ תודה. דינה

דינה שלום ותודה על שאלתך. לא בהכרח אך אם אכן היתה גדילה אמיתי יש לשקול התערבות.ֿ בברכה דר׳ זלוצובר

שלום, האם אני יכולה להשתמש בוגיפם למרות העבר הרפואי שלי? סרטן שד לא הורמונלי לפני 17 שנה וסרטן שד (אינסיטו) באותו השד שניכרת כטיפול מומלץ.

לקריאה נוספת והעמקה

חני שלום ותודה על שאלתך. התשובה אינה חד משמעית ותלויה במספר גורמים אך היא בפרוש לא שלילית באופן גורף. תשאלי קודם את האונקולוג המטפל ולפי תשובתו פני לרופא/ת נשים. בברכה דר׳ זלוצובר

רופאת הנשים שלי אמרה שכמות ההורמונים מאד קטנה והיא המליצה לי.

מחודש פברואר כאבים ברגליים עבר לידיים ולכל הגוף זאת אומרתהשרירים בגוף אני בת 56 כבר שנה אין לי ווסת.בדיקות דם בסדר יכול להיות שזה דלקת פרקים.והאםהתופעות האלה תעבורנה או שהם יחריפו.אני עובדת עם קשישים עבודה פיזית וגם לוקחים ליהרבה אנרגיה נפשית. ממש כואב לי כל היום והלילה.במיוחד כשקר.מה יהיה.

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום ותודה על שאלתך. באם הסיבה היא דלקת פרקים (וזה נשמע כך) יש לפנות ראומטולוג/ית בברכה דר׳ זלוצובר

09/04/2019 | 23:03 | מאת: יולי

שלום, מה הקשר בין אוורל קונטי לסרטן וסרטן השד, אם בכלל. האם כדאי ליטול פרוגסטרון כמשלים פעם בתקופה? לדוגמה: מדבקת אוורל לחודש ולאחר מכן שבועיים פרוגסטרון? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

יולי שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי חילופי עשוי להעלות במידה קלה את הסיכון לסרטן שד. הגורם העיקרי הינו הפרוגסטרון בתכשיר. פרוגסטרון כזה קיים בתכשיר שציינת. קיימות מספר אסטרטגיות להפחתת סיכון עליהן יש לדין עם הרופא/ה המטפל/ת. האופציה שציינת היא אחת מהן אם כי לא הוכח באופן מוחלט כמגינה על רירית הרחם. בברכה דר׳ זלוצובר

06/04/2019 | 23:18 | מאת: לי

שלום אני בת 40,בבדיקת דם נמצא כי יש לי פרוגסטורן מאוד נמוך(2). פניתי לרופא בגלל הזעות בלילה וללא תסמינים אחרים. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום ותודה על שאלך. כפי שכבר כתבתי מספר פעמים בפורום, לכל בדיקה יש משמעות רק בקונסטלציה הקלינית בה נלקחה כמו בעיתוי מבחינת מחזור. אין משמעות לבדיקת פרוגסטרון מקרית. בברכה דר' זלוצובר דר' זלוצובר

03/04/2019 | 20:13 | מאת: טליה

שלום רב! לאחרונה, אני נתקלת ברשת בכתבות המדברות בשבחו של טיפול הורמונלי בשם ״פלט״. האם תוכל להסביר בקצרה מה החידוש בטיפול הזה ומה ייתרונו על הטיפולים ההורמונליים המוכרים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום ותודה על שאלתך. מדובר בטסטוסוטרון שאינו רשום בארץ לשימוש בנשים ודורש אישור. בברכה דר' זלוצובר

30/03/2019 | 22:47 | מאת: אילנה

שלום רב האם יש מניעה בשימוש בנובופם או פרוברה עם כדורי כולסטרול מסוג רוזובסטטין

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום ותדוה על שאלתך. עקרונית לא אם כי ניתן אולי ביעוץ פרטני למצוא פרוגסטינים המשפיעים באופן חיובי יותר על פרופיל הליפידים. בברכה דר' זלוצובר

30/03/2019 | 07:14 | מאת: רונית

שלום ד"ר אני בת 49, בתקופה פרה מנופאוזה, היו דימומים כבדים, ושינה לא טובה, אני מטופלת מזה כשנה ביאז, שוקלת עכשיו לעבור לנובופם בעצת הרופא (חיפשתי גלולה עם מינון נמוך כיון שיש לנו מקרי סרטן השד במשפחה). לאחרונה הופיעה אצלי ציסטה שפירה בגודל של מעל 3 ס"מ. רציתי לשאול אם זה נובע מהטיפול ההורמונלי החלופי, והאם נובופם היא עם המינון הכי נמוך שאפשר להציע לאישה במצבי. תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום ותודה על שאלתך. יאז הן גלולות למניעת הריון במיון יחסית נמוך. נובופם הינו טיפול הורמונלי חילופי ומדובר בתכשירים שונים עם התויות שונות. ספק אם יש קיים בין הציסטה בשד לטיפול שלך. בברכה דר' זלוצובר

29/03/2019 | 19:06 | מאת: מירב

שלום רב, עפ"י תוצאות בדיקות דם נראה כי המחזור הופסק לחלוטין. הרופא נתן לי את המרשם הבא: tab norethisterone 0.1mg estrdiol 0.5 mg EVIANA השאלה האם אלו 3 תרופות שונות המהוות תחליף אחת לשניה? ומה ההבדל בין התרופות הרשומות להורמון לויאל? תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

מירב שלום ותודה על שאלתך. הרופא המליץ לך על טיפול הורמונלי אחד והוא ה EVIANA ואת ציינת בנוסף את המרכיבים הפעילים בתכשיר שהמליצו לך. לא ברור לי למה חשבת שמדובר בשלוש תרופות שונות. הליויאל הוא תכשיר הורמונלי אחר לגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

28/03/2019 | 19:20 | מאת: טל

בשנה האחרונה מחזור כל חודשיים בערך עם דימומים כבדים מאוד . המחזור האחרון לפני חודשים היה חלש וקצר . בשבוע האחרון דימום בעת ניגוב בלבד וכאבי בטן תחתונה . האם יש סיבה לדאגה או שזה חלק מתופעות הפרימנפאוזה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום ותודה על שאלתך. לא ניתן כמובן לענות ללא בדיקה שלך הכוללת בדיקה גניקולוגית וכמובן אולטרסאונד נרתיקי. בברכה דר' זלוצובר

בת 54 , בהגדרה של גיל המעבר (שנה ללא וסת) עם שינה לא טובה, ועם הסטוריה משפחתית של סרטן , האם נטילת הורמונים יכולה לסייע לי עם השינה? ואם כן איזה הורמונים היית ממליץ?

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי הוא אחת ההאופציות במצבך- לא בהכרח היחידה. יש גם אופציות תרופתיות לא הורמונליות ועלייך לפנות להערכה פרטנית. התרופות הללו דורשות מרשם רופא. בברכה דר' זלוצובר

24/03/2019 | 01:36 | מאת: פאני

שלום, האם יש צורך והאם יש דרך בכלל להעלים מיקרואדנומה 5 מ"מ שלא מפרישה פרולקטין. כל ההורמונים תקינים חלא מפריעה לכלום. דרוש מעקב לזה בכלל? היא מפריעה יש בה סיכון יותר ממיקרואדנומה מפרישה פרולקטין או פחות?

לקריאה נוספת והעמקה

פאני שלום ותודה על שאלתך. את צריכה הערכה אנדוקרינית מסודרת של עודף או חוסר הורמונלי כלשהו ולפי הממצאים וכן המיקום תקבע תוכנית הטיפול והמעקב. בברכה דר' זלוצובר

09/03/2019 | 23:26 | מאת: HB

היי, בת 48 ומזה שנה פלוס סובלות מכאבים באים והולכים בעוצמות שונות. כתפיים, אצבעות הידיים , אצבעות רגליים, ברכיים, מרפקים, כפות רגליים , לפעמים פשוט כואב ללכת , כואב להזיז יד וכדומה. לפני מספר חודשים התחלתי לתעד מתי זה מגיע והעוצמות , ונראה שזה כמה ימים לפני מחזור, במהלך וטיפה אחרי. העוצמות משתנות . יש מה לעשות להקל על הכאבים האלו או להוריד את העוצמה? זה עיקר מחריף בערב ולרוב עובר במהלך הלילה. בדרך כלל מתחיל אחהצ, הייתי אצל מומחה לפרקים אבל מבחינתו אין שום דלקות. לעיתים העצם נגיד של הקרסול יכולה להיות טיפה אדומה וחמה.

לקריאה נוספת והעמקה

HB שלום ותודה על שאלתך. למרות האבחנה שאין דלקת, אם עצם- פרק אדום וחם, יש כנראה בכל זאת דלקת. אם מדובר בסוג של תסמונת קדם וסתית ניתן לנסות ולטפל בך, לאחר שנשללו כמובן כל הסיבות האחרות לכאבי פרקים. בברכה דר' זלוצובר

13/03/2019 | 09:13 | מאת: HB

תודה רבה , אני גרה בחו״ל ואנסה למצוא רופא להתייעץ איתו.

09/03/2019 | 22:22 | מאת: נטילת הורמונים כשאין תופעות גיל המעבר

הי, המחזור החודשי הפסיק ולפי בדיקות הדם נמסר לי על ידי הרופא כי הבדיקות מלמדות על הפסקת הופעת המחזור. חשוב לי לציין כי אינני חווה תופעות של גיל המעבר (אולי קצת עייפות). האם בכל זאת מומלץ שאקח הורמונים במינון נמוך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין כי אני בת 44

שלום ותודה על שאלתך. ככלל, טיפול הורמונלי בנשים מעל גיל 40 אינו מיועד לרפואה מונעת אלא להקלה סימפטומטית. יש יתרונות וחסרונות לטיפול עליהם עלייך לדון פרטנית עם הצוות המטפלת בך (רופא/ת משפחה, רופא/ת נשים וכדומה) בברכה דר' זלוצובר

07/03/2019 | 18:46 | מאת: גל

בת 60 עם תת פעילות ,לוקחת יוטירוקס ומאוזנת. יש מניעה לקחת כל יום תוסף מגנזיום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום ותודה על שאלתך. אין מניעה אך לא לקחת אותם ביחד בברכה דר' זלוצובר

05/03/2019 | 12:01 | מאת: ד.ס.

שלום, האם לוג'יפאם תופעת לוואי של אי-נוחות בטנית, השפעה על מצב-הרוח ומיחושים בשדיים? האם ניתן להפסיק לקחת בבת-אחת?

לקריאה נוספת והעמקה

ד.ס. שלום ותודה על שאלתך. התכשיר בעיקרון אינו נספג בנטילה נכונה ולא אמורות להיות תופעות סיסטמיות כמו שאת מתארת. בברכה דר' זלוצובר

05/03/2019 | 07:29 | מאת: רותם

הגניקולוג ממליץ לי על נטילת אסטרוגסטן בגלל רמת אסטרוגן גבוהה (400)ופרוגסטרון נמוכה)0.5).האם מומלץ ואם כן למה

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום ותודה על שאלתך. לא ברור לי מה הומלץ- ככל הנראה UTROGESTAN שהוא פרוגסטרון. רמת אסטרוגן גבוהה לכשעצמה אינה אינדיקציה, מניח שישנן סיבות נוספות ולכן יעוץ וירטואלי הוא בעייתי. בברכה דר' זלוצובר

03/03/2019 | 16:59 | מאת: ליאת

בת 48. בשבוע האחרון בחילות קשות.בבדיקת הדם FSH 114.6, LH 16.8. מה זה אומר? האם קשור לבחילות? האם אני נדרשת לקחת הורמונים לאיזון?

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום ותודה על שאלתך. נכתב כבר מספר פעמים בפורום שלכל בדיקה יש משמעות רק בקונסטלציה הקלינית בה נלקחה ומי שביקש את הבדיקות יודע הכי טוב למה ביקש אותן. הבדיקות שלך הן בדיוק הסיבה לאמירה הנ"ל. איני רואה קשר ישיר בין הבחילות לבדיקות. בברכה דר' זלוצובר

02/03/2019 | 20:41 | מאת: מישל

במשפחתי אמא וסבתא שחלו בסרטן שד. כטיפול הורמנאלי חליפי (5 שנים ללא וסת) הומלץ על אנג'ליק. בעלון לצרכן יש התווית נגד במקרה של סרטן שד במשפחה. מה לעשות? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מישל שלום ותודה על שאלתך. כל הפרטים הללו אמורים לעלות בהחלטה על טיפול זה או אחר. רצוי לדעת איזה סוג סרטן שד היה, למשל מבחינת קולטנים לאסטרוגן וגנטיקה אם בוצעה. בברכה דר' זלוצובר

03/03/2019 | 17:19 | מאת: מישל

בהמשך לשאלותיך נבדקה נשאות לפני מס שנים- שלילי. לאחר סיום טיפול כולל במחלה נטלה אימי טמוקסיפן במשך 6 שנים (האם מעיד על סוג הסרטן?) האם יש תחליף הורמונלי מתאים למצב זה? האם אסטרוגן בלבד? מדבקות? האם כדאי בכלל לשקול זאת? שאלה נוספת- אם מפסיקים לאחר כמה שנים האם נגרם נזק? מעלה/מוריד את הסיכון? תודה רבה על תשובותיך !!

מישל שלום ותודה על שאלתך. הסרטן היה ככל הנראה עם קולטנים חיוביים לאסטרוגן לפי תיאור בטיפול. הפורום אינו מיועד להמלצות טיפוליות פרטניות, לשם זה היית ביעוץ. לא הגיוני ובלתי מקובל בעליל לשלול ביעוץ וירטואלי, בלי כל המידע המלצות שניתנו ביעוץ אישי. ברור שיש משמעות להפסקת טיפול וככלל הבעיה העיקרית הינה חזרת התסמינים. בברכה דר' זלוצובר

02/03/2019 | 07:31 | מאת: ילנה

אני בת 53 ,לוקחת אקטיבל כחודש וחצי, היום קיבלתי מחזור, האם להמשיך לקבל או צריך להפסיק לקמה ימים?

לקריאה נוספת והעמקה

ילנה שלום ותודה על שאלתך. ילנה שלום ותודה על שאלתך. התכשיר מיועד בעיקרון לנשים בגיל מעבר מלא קרי, שאינן מקבלות וסת כלל. דימום ייתכן תוך די טיפול- בודאי בתחילתו. כדאי להתיעץ עם הרופא שהמליץ עליו. בברכה דר' זלוצובר

27/02/2019 | 08:48 | מאת: יהודית

שלום רב, בת 52 עדיין מקבלת וסת. לאחרונה הוסת לא סדירה בכלל אפילו םעמיים בחודש ( בתחילת חודש ובסופו) כשמגיעה הוסת היא נמשכת 7_10 ימים כאשר ביום השני והשלישי הדימום כבד. האם אופייני לגילי? האם גילי מתאים לתופעות אלה?.. אני יודעת שזה משתנה מאישה לאישה אך גיל 52 מתאים גם לטרום גיל המעבר? תודה מראש מודאגת...

לקריאה נוספת והעמקה

יהודית שלום ותודה על שאלתך גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. את בפרימנופואזה- טרום גיל מעבר לפי הסיפור הקליני. בברכה דר' זלוצובר.

26/02/2019 | 07:31 | מאת: סימה

שלום. רופא הנשים הפנה אותי לבדיקות דם על מנת לבדוק אם אני נכנסת לגיל המעבר. לפי הבנתי, הן לא מצביעות על גיל המעבר. האם הן תקינות באופן כללי? תוצאות: LH - Luteinizing Hormone 1.6 IU/l :ערכי יחוס CHILDREN <0.1-6.0 FOLLICULAR PHASE 1.9-12.5 MIDCYCLE PEAK 8.7-76.3 LUTEAL PHASE 0.5-16.9 PREGNANT <0.1-1.5 POSTMENOPAUSAL 15.9-54.0 CONTRACEPTIVES 0.7-5.6 FSH 3.0 IU/l ערכי יחוס FOLLICULAR PHASE 2.5-10.2 MIDCYCLE PEAK 3.4-33.4 LUTEAL PHASE 1.5-9.1 PREGNANT 0.3-קטן מ POSTMENOPAUSE 23-116 אשמח לעזרה בפענוח. תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

סימה שלום ותודה על שאלתך לכל בדיקם דם יש משמעות רק בקונסטלציה הקלינית בה נלקחה כגון סיבת הבדיקה, עיתוי הבדיקה מבחינת וסת, שימוש בתרופות וכדומה ולכן יש לקבל תשובות רק ממי שביקש את הבדיקות. בברכה דר' זלוצובר

22/02/2019 | 18:30 | מאת: ק.א

היי, לפני שבוע בערך התנפחה בלוטת הלימפה בצווארי , הלכתי לרופאת משפחה והיא שיערה שישנו קשר בין הבלוטה הנפוחה לפצעים רבים שיש לי בפנים . מה יכול להיות הקשר בין הדברים? קבעתי רופא עור האם הוא יכול לתת את התשובות גם לגבי הבלוטה ?

לקריאה נוספת והעמקה

ק.א שלום ותודה על שאלתך. לא ניתן לענות פרטנית בלי בדיקה מסודרת אך באופן כללי אקנה אינו אמור לגרום התנפחות בלוטות לימפה צואריות, למעט במקרים של זיהום משני. בברכה דר' זלוצובר

בת 52 מחזורים היו סדירים עד לפני 5 חודשים. כעת כבר 5 חודשים מחזור לא מגיע. פרופיל הורמונלי לא במחזור: E2 315 17OH PROGESTRONE 1.43 TSH 0.79 PROLACTIN 227 PROGESTRONE קטן מ 2 TESTOSTERONE TOTAL 1 ANDROSTENEDIONE 5.43 DHEA SULPHATE 3.72 US וגינאלי: רחם אורך 46 מ"מ עובי 44 מ"מ רוחב 35 מ"מ מרקם שרירני מנח קדמי שרירן סובסרוזי אחורי 43*33 מ"מ עובי רירית 7 מ"מ סדירה שחלות ימין אורך 17 מ"מ רוחב 13 מ"מ מבנה תקין שמאל אורך 20 מ"מ רוחב 18 מ"מ מבנה תקין עם זקיק בקוטר 11 מ"מ דוגלס ללא נטזל חופשי שאלות: 1 מה הסיבה שהמחזור לא מגיע כבר 5 חודשים? כל הזמן מחזורים היו תקינים וסדירים 2 מה ניתן להסיק מבדיקות הדם והאולטראסונד,האם מחזור יגיע? 3 מה זה רחם שרירן?האם מדליק נורה אדומה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אורנית שלום ותודה על שאלתך. אני רואה לפי התיאור שנבדקת וכנראה קיבלת תשובה. אין קשר לשרירן. הפורום אינו מיועד לתת חוות דעת שניה על אבחנות שכנראה קיבלת. אם התשובה לא מספקת תצטרכי לפנות ולהיבדק מחדש ע"י רופא אחר. בברכה דר' זלוצובר

אמנם נבדקתי אך אין לי מושג מה מעידות התוצאות? תור לרופא נשים יש רק בעוד שבועיים אשמח להבין אם המחזור אמור להגיע על סמל הבדיקות תודה מראש

17/02/2019 | 14:20 | מאת: איריס

שלום. אני בת קרוב ל57. יש לי קרשיות יתר הטרוזיגוט והשאלה שלי אם יכולה לקבל טיפול הורמונלי חליפי שניתן לי כעת בג'ל אסטרוג'ל במינון חצי מדיד עם מעט טטוסטרון וכמובן שמאוחר יותר בתוספת פרוגסטרון . אני שואלת לגבי הסכנה לקרישי דם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

איריס שלום ותודה על שאלתך. אני מניח שהטיפול ניתן לך ע"י רופא/ה שראו את הממצאים . לא מקצועי להציע הצעות בלי להכיר את פרטי המקרה לעומק ולכן תצטרכי לסמוך הרופא/ה שהמליצו על הטיפול או לפנות ליעוץ מסודר עם כל ממצאי בדיקות הקרישה. בברכה דר' זלוצובר

15/02/2019 | 02:39 | מאת: מיכל

בת 57. לוקחת אוורל 6 שבועות ואוורל קונטי שבועיים. עד כה, קבלתי פעמיים דימום בכל מחזור כזה. כחודש מתחילת האוורל, וכמה ימים לאחר תחילת האוורל קונטי-דימום נוסף. הפעם לקחתי בטעות 7 שבועות אוורל, ללא דימום ועכשיו, כשבועיים לאחר אוורל קונטי, עדיין אין דימום. האם צריכה להמשיך עם האוורל קונטי עד לדימום או לחזור לאוורל לפי התכנית הרגילה?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום ותודה על שאלתך. את צריכה לשוב לבדיקה והערכה אצל הרופא המטפל שלך אם כי אי הופעת דימום באישה תחת טיפול הורמונלי חילופי אינה מדאיגה. בברכה דר' זלוצובר

למרות ה פרוגסטרון אין דימום. האם נוצרת רירית עבה מידי? האם מותר לי להמשיך באוורל הרגיל ? אין לי אפשרות לחזור לרופא המטפל כרגע. אודה לתשובתך.

מיכל שלום ותודה על שאלתך. כיצד אני יכול לדעת ללא בדיקה שלך אם הרירית עבה או לא? בברכה דר' זלוצובר

12/02/2019 | 16:45 | מאת: סימה

שלום רב לאחרונה החלו לי אי סדירויות בוסת. על פי רופא הנשים שלי התחלתי את התהליך אל גיל המעבר והביא לי פרוגילוטון. מה שמטריד אותי זה שבחודש האחרון (מאז שהתחלתי לקחת את ההורמון) הדימום נעשה יותר ויותר לא סדיר ויש לי מעט דימום כמעט כל יום , פעם בים, דימום קל שרואים אותו בניגוב. רופא הנשים חושב שאין מה לדאוג בנושא הדימום והוא נובע מהכניסה לגיל המעבר. אני מודאגת. תוהה האם הדימום יכול להיות (מעבר לחשדות הרגילים) גם דלקת בדרכי השתן היות ומאתמול יש לי כאבים בעת הטלת שתן. תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

סימה שלום ותודה על שאלתך. מטרת הטיפול היא לסדר מחזור, להפחית דימומים ולהקל על תסמינים. אם המטרות אינן מושגות יש לשקול להחליף טיפול. בברכה דר' זלוצובר