סובלת מעל לשנה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

14/09/2014 | 20:52 | מאת: אנונימי

אחר התייעצות עם רופאים רבים ובדיקות קשות, ארצה לשתף אותך בבעיה שממנה אני סובלת מזה שנה . אני בת 20 מאזור המרכז לפני כשנה החלו לי בעיות קשות בקיבה. סבלתי משלשולים (5-6 פעמים ביום) , בחילות חזקות וכאבי בטן. לאחר ביקור אצל הרופא נאמר לי שאני סובלת מבעיית ה”מעי רגיז” וטופלתי בכדורי “קולוטל”. בנוסף נשלחתי לבדיקת רגישות לגלוטן ונמצא שאיני רגישה. לאחר כשבועיים וחצי ,הבעיות המשיכו ונאלצתי ללכת למיון בבית החולים וולפסון מפני שחשתי בדופק מהיר וחולשה. בבית החולים בדקו אותי ואמרו שהתייבשתי ולאחר שקיבלתי אינפוזיה של 2 ליטר מים שוחררתי לביתי. ערכתי בדיקות דם ובדיקות צואה . בדיקות הדם היו תקינות אך בדיקת הצואה הראו שאני סובלת מחיידק בשם “clostr.diffic.toxin” לקחתי כדורי מטרוג’יל למשך שבוע וכשבוע לאחר שסיימתי את האנטיביוטיקה אכן חשתי מעט טוב יותר. זה לא נמשך זמן , ובמהרה חזרו אליי הבעיות שמהן סבלתי והבחילות והשלשולים רק התגברו. ערכתי אולטרסאונד בטן עליונה ובטן תחתונה והכל נמצא תקין ב”ה. ביקרתי אצל רופאת גסטרו שגם היא טענה שכל בעיות מערכת העיכול שלי נוצרו בעקבות תופעת ה”מעי הרגיז” אך לאחר שהתעקשתי שאני סובלת מהבעיה בצורה קשה ובאופן שמקשה על התפקוד היום יומי שלי היא הציע שאקח שוב את כדורי האנטיביוטיקה למקרה שהחיידק חזר ולא רואים אותו (ערכתי שוב בדיקות צואה שיצאו תקינות) ובפעם השנייה לקחתי כדורי מטרוג’יל ולאחר שיפור קל ,שוב חזרה הבעיה . ערכתי בדיקות דם דלקתיות כדי לשלול דלקת במעי אך גם הן יצאו תקינות. עם הזמן הבעיה המשיכה ואליה התלוו לחצים בחזה ודופק מהיר כל פעם שהרגשתי שאני צריכה להתרוקן. באחת הפעמים הותקפתי בדופק חזק, רעידות וחולשה והגעתי למיון בבית החולים תל השומר . לאחר הרצת בדיקות במיון נמצא שהכול תקין ושחררתי הביתה. הרופאים בבית החולים חשבו שאולי הכל נגרם מלחץ נפשי אך חשוב לי לציין שאיני שרויה בלחץ/מתח והבעיה שאני חווה אינה נגרמת מבעיות נפשיות. בעקבות הביקור במיון פניתי לקרדיולוג, ערכתי בדיקות אה-קה-גה ואקו-לב וב”ה גם הן נמצאו תקינות. הלחצים ירדו אט אט אך המשכתי לסבול משלשולים קשים, בחילות וכאבים חזקים בבטן (התופעה החמירה בזמן המחזור-המחזור שלי בכללי קשה מאוד) . פניתי שוב לרופאת הגסטרו שלי והיא הפנתה אותי לבדיקות הקולונוסקופיה והגסטרוקופיה . ביצעתי את שתי הבדיקות ובשתיהן נלקחו לי ביופסיות. לאחר כחודש הגעתי לרופאת הגסטרו כדי לקבל תשובה ונמצא כי כל הבדיקות תקינות לגמרי. מכיון והבעיות החזקות היו בעיקר בזמן המחזור החלטתי לנסות ולפנות לרופאת נשים בתקווה שהיא תאבחן את הבעיה ממנה אני סובלת. הרופאה שמעה על בעיית השלשולים והבחילות, כאבי הבטן החזקים וכאבי הרגלים בעיקר בזמן המחזור. היא חשדה שאני סובלת ממחלה בשם “אנדומטריוזיס”. ערכתי אולטרסאונד גניקולוגי חיצוני ובדיקת דם הקשורה למחלה וגם הפעם הכול נמצא תקין. במהלך החודשים האלה הפסקתי לאכול מוצרי חלב , שמרתי על תזונה טובה שהמליץ נטורופאט (ללא פירות, ללא מאכלים שומניים וכו’) . חשוב לי לציין שעם הזמן התלוו לבעיות בעיכול גם כאבי ראש, עייפות קשה וירידה במשקל. כמו כן הכאב מלווה בדופק בצד שמאל באמצע (ליד הטבור) והתכווצויות באזור לפני כחודש ביצעתי סיטי בטן וכמובן שגם הוא נמצא תקין. גם בפעמים שניסיתי להשלים עם זה שיש לי מעי רגיז ראיתי שהתופעות הקשות שלי לא מתקרבות לתיאור של המעי רגיז.. אני אבודה..אשמח לכל עזרה!

שלום רב, את מתארת בשאלתך מגוון רחב של תופעות ואני מתרשמת שאכן לקחת את העניין ברצינות ועשית מאמצים רבים לאבחן את הבעיה. יחד עם זאת, אני יכולה רק להתייחס לפן שלי והוא הפן התזונתי. אני מבינה שהיית אצל נטורופת אך כמובן שאיני יכולה לקחת אחריות על ההמלצות שקיבלת ממנו. בתור התחלה מכיוון שעשית שימוש באנטיביוטיקה, תמיד נכון לקחת במקביל לטיפול אנטיביוטי גם טיפול פרוביוטי ועל כן הייתי ממליצה לך לעשות זאת כעת. מעבר לכך, יכולים להיות שינויים תזונתיים רבים שיקלו על התופעות שאת מתארת אך לשם כך אין מנוס מלפנות לדיאטנית שמתמחה בתחום הגסטרו על מנת לקבל את המענה הטוב ביותר למצבך, וזאת רק לאחר בירור מעמיק יותר של הרגלי האכילה שלך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי