הפרעת חרדה- SSRI או SNRI

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/03/2018 | 20:29 | מאת: טל

שלום. אני בן 35 ומגיל נערות זיהיתי שאני "לא כמו כולם" - כל הזמן מרגיש אי שקט נפשי ומתח רב ללא סיבה,עייפות וחוסר אנרגיה. נשללה בבדיקות דם מקיפות כל בעיה רפואית. בגיל 20 אובחנתי כסובל מהפרעת חרדה מתמשכת, ניסיתי טיפולים צמחיים למינהם, טיפולים בתוספי מזון שאמורים להעלות רמת סרטונין- ללא תועלת משמעותית. בגיל 25 הגיעו פתאום התקפי חרדה בנוסף לחרדה הקיימת עד שממש לא יכולתי לתפקד כלל. כאן "נאלצתי להסכים" להמלצת רופא המשפחה (שהמליץ לי כבר שנים קודם שוב ושוב) להתחיל טיפול תרופתי בכדור ממשפחת -SSRI - רשם לי ציפרלקס 10 מ"ג. עם התחלת נטילת התרופה קיוויתי שהתרופה תעביר את ההתקפים שהתחילו וגם "על הדרך" תסלק את הפרעת החרדה ממנה אני סובל כרונית כך שאוכל לחוש חופשי, מאושר ושקט סוף סוף. כגודל הציפייה כך גודל האכזבה. לאחר חודשיים של 10 מ"ג ציפרלקס לא חל שינוי משמעותי אם בכלל. הועלה המינון ל-20 מ"ג למשך עוד 3 חודשים - פחות דפיקות לב, זה השינוי היחיד שחל לאכזבתי הרבה מאוד. פניתי לפסיכיאטר שהמליץ להוסיף מירו 15 עד 45 מ"ג. המשכתי את הציפרלקס עם המירו יחד משך כחצי שנה - הרגשתי תיאבון מוגבר אך לא שינוי מובהק בהפרעת החרדה או בהתקפים לא הופסק המירו. חזרתי לפסיכיאטר וניסינו רסיטל ולאחר מכן פאקסט - שוב ללא שינוי דרמטי. הפסיכיאטר אמר שאפשר לנסות טיפול בתרופה ממשפחה דומה, תרופה בשם ויפאקס אותה לקחתי כמה חודשים עם שיפור במצב הרוח וברמת האנרגיה אך לא ממש בחרדה. לאור זאת, המליץ הפסיכיאטר להישאר עם הויפאקס גם אם לא ממש עוזר ולהוסיף כדור קלונקס 2 מ"ג בלילה ולבחון את השילוב. שילוב זה הוריד את התקפי החרדה כמעט לגמרי אך האי שקט הפנימי כל הזמן קיים, תופעה המוכרת היטב לכל סובל מהפרעת חרדה. אני מטופל בשילוב התרופתי הזה 5 שנים רצוף ומצבי סביר - כלומר אין התקפים אבל חרדות קיימות ברמה מסוימת. האם במצב שכזה לא כדאי בכל זאת להעדיף להתמיד עם SSRI (נניח פלוטין הותיק והמוכר) על פני ויפאקס שהיא יותר נוגדת דיכאון ופחות מתאימה לטיפול בחרדה בגלל השפעתה על האדרנלין בנוסף לסרטונין?

14/03/2018 | 10:03 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

כל הטיפול שלך דורש הסתכלות חוזרת על כן ממליץ לך לגשת למומחה בכדי לאזן אותך אישית!

מנהל פורום פסיכיאטריה