נגישות
נגישות

פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

גידולי עור ממאירים מסוג מלנומה וגידולי עור סרטניים שאינם מלנומה, כגון גידול תאי הבסיס (BCC) וכן גידול תאי הקשקש (SCC), מהווים גידולים מסכני חיים ולכן הסרתם חשובה להצלת המטופל. ניתוחי מוהס נחשבים למילה האחרונה לטיפול בנגעי עור סרטניים.

גידולי העור הממאירים נחשבים שכיחים בעולם המערבי והסיכון להתפתחות המלנומה ולהתפתחות גידול סרטני אחרים הינו גדול. כריתת גידולי עור ונגעים עוריים או תת עוריים יכולים למנוע סרטן עור ובכך להציל חיים.

נקודות חן ושומות, ובפרט אם הן גדולות או מולדות, מהוות גורם סיכון להתפתחות סרטן עור מסוג מלנומה. הסרת נקודות חן, בפרט שומות טרום סרטניות, יכולה למנוע את התפתחות סרטן העור ובכך להציל חיים. בנוסף למניעת הסיכון הרפואי, הסרת נקודות חן יכולה לשפר את המראה החיצוני, במיוחד כשמדובר בשומות גדולות ובמקומות בולטים בעור.

.
33 הודעות
29 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

לאחר הלידה שמתי לב לשומה שצצה על השד השמאלי שלי. לא יחסתי לזה חשיבות. לאחר קריאת הכתבה אני מבינה שזו שומה חשודה. צבע אדום לא סימטרי ועם מבנה של פונפונים.. מצרפת תמונה.

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ להיבדק עי רופא עור

שלום רב, מעוניינת בהסרת שומה מבחינה קוסמטית. עברתי 2 טיפולי לייזר שלא הסירו את השומה. אני מבינה שהשלב הבא הוא ניתוח כירורגי . השומה היא בפנים. האם הסרה כירורגית תיתן תוצאה יפה?

15/10/2018 | 09:19 | מאת: שי

שלום. בן 40. לפני חודש הסרה של BCC מגשר האף. גודל הנגע החיצוני היה כ-3.5 מ"מ, היה דפקט של 1 ס"מ שעבר תפירה ראשונית. מורח כשבוע קלוקוט ג'ל. עדיין קיים אודם סביב קו הצלקת ללא כאבים. - מתי בד"כ חולף האודם? - האם ניתן לעשות משהו כדי להחיש את ההחלמה והעלמות האודם? האם מריחת סטרואידים סביב הצלקת יכולה לסייע בהפחתת הדלקת? - האם יריעות סיליקון יעילות בהפחתת האודם ומתאימות למקום זה (בלילה)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. חודש אחרי ניתוח האודם אמור להיות בנסיגה. קלוקוט וסיליקון אינם לטיפול באודם אלא לטיפול בצלקת היפרטרופית. מומלץ לפנות לביקורת לרופא המנתח

09/10/2018 | 16:08 | מאת: הדסה

מאז ומתמיד השיער שלי חסר ברק ומאוד חלש גם גדל מעט מאוד.כמו כן גם הצפורנים שלי מאד מאוד.....דקות ושבירות וגדלות לאט לאט גם בידים וגם ברגלים.תמיד זה מאוד הפריע לי אך מעולם לא קבלתי תשובה לשאלתי.יש מצב שאת תוכלי לתת תשובה איזו שהיא. אולי זה גנטי ואם לא אולי תמליצי לי על משהו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו תחום של רפואת עור ולא כירורגיה פלסטית.

21/09/2018 | 17:56 | מאת: יאיר

שלום בחור בשנות הארבעים הייתי אצל רופא עור בגלל גרד בשק האשכים, היכן שיש לי (לא משהו חדש) מה שנקרא "אנגיוקרטומה" (אולי לאחרונה זה חלקם קצת גדולים יותר). רופא העור נתן לי מרשם למשחת הידרואגיסטן. וכן הפניה לכירורג פלסטי לצורך ביופסיה: מזה מספר שנים גושים כהים על שק האשכים, לאחרונה גרד רב. הגושים כהים נראים אנגיוקרטומה. אבחנות: ANGIOMA. at the level of scrotum החולה מופנה לשם: ממליץ על ביופסיה של אחד הגושים הכהים מעל הסקרוטום לצורך אבחון מדויק. 1. האם העובדה שמדובר בגושים כהים יכולה להעיד על משהו או שזה הצבע הטבעי של אנגיוקרטומה? 2. מה הסיבה להפניה לביופסיה? 3. איך מתבצעת ביופסיה כזו? 4. קראתי לאחרונה שלפעמים יש קשר בין אנגיוקרטומה למחלת פברי. באיזה מקרים יש מקום לחשד למחלת פברי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אני ממליצה לפנות לפלסטיקאי לצורך הסבר מלא. הביופסיה מתבצעת בדרכ בהרדמה מקומית לצורך אבחנה סופית.

12/08/2018 | 21:01 | מאת: משה

היי ד"ר גלית היתה לי נקודה אדומה על עור זרוע יד שמאל גירדתי אותה ויצא יחסית הרבה דם מנקודה ככ קטנה לא יחסתי חשיבות גם לא כאב ככ ולאחר שבוע התנפח לי האזור שהיתה בוא הנקודה נפיחות בצבע לבן קצת פנימי עים מסגרת אדומה , חברים אמרו לי שזה יכל להיות סרטן.. מאוד נבהלתי .. עבר עוד שבוע והנפיחות ירדה אבל נשאר בליטה בתוך העור או יותר פנימה כמו גוש כזה קטנציק .. מה לעשות ומה הסיכויים שזה סרטן  נ.ב לא חשבתי שזה יתפתח ככה פשוט גירדתי .. מאוד מופתע ומודאג...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אמנם קשה להתרשם מהתיאור שלך. כל האפשרויות קיימות, החל מפצעון וכלה במשהו חמור מכך. אני ממליצה לפנות לרופא עור בהקדם

ד"ר שלום רב, לפני כחודש וחצי עברתי הסרה של נקודת חן. ההסרה היתה בעיקר כי היא הפריעה לי מבחינה אסתטית. להפתעתי, הכירורג התקשר אליי ואמר שיש להסיר רקמת עור בסמוך לצלקת, כי הנקודה שהוסרה סרטנית. התור החוזר שלי לכירורג הוא רק בעוד כשבועיים. תהיתי לגבי מידת הדחיפות (זה יוצא בערך חודשיים מהסרת הנקודה ועד לתור החוזר) והאם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שבועיים הם זמן סביר השאלה באיזה סוג סרטן עור מדובר ומה הניתוח המתאים. השאלות מגוונות רצוי להתיעץ עם פלסטיקאי

13/06/2018 | 12:52 | מאת: יערית

עלי להסיר נגע בחזה( פצע קטן שלא נרפא חצי שנה) שחשוד כ- bcc. נאמר לי שיש סיכון להיווצרות צלקת קלואידית. אני מתלבטת בקשר להסרת הנגע. אני חוששת מהצלקת. אך אני מניחה שחשוב יותר להסיר את הנגע. האם אני צודקת? היה לי בעבר מלנומה מקומית ברגל.

לקריאה נוספת והעמקה

BC הינו גידול סרטני חשוב להסירו אם את מוטרדת מצלקת, מומלץ לבצע ניתוח מוהס בו ניתן להגיע לשוליים נקיים קטנים יותר ובכך להקטין את הצלקת

שלום רב דוקטור, לפני כחודשיים התחלתי לעבוד כשליח של ביופסיות בעיקר של חיות הם היו מגיעות בכוס של כ 150 מל עם נוזל בפנים שנקרא פורמלין. ביום הייתי נחשף בערך לחמישים דגימות כאלה ומכניס לתיק בד שאחרי כל התלתלות של הנסיעה מוצף בחומר כל יום הייתי צריך לגעת בזה להוציא מהתיק ולהריח את הריח המחניק ללא שום אזהרה או הסברה מצד המעסיקים. שאלתי היא האם אני צריך לגשת לבדיקה בעקבות החשיפה העקבית

לצערי זהו לא תחום התמחותי

זהו אינו תחום התמחותי פנה לרופא המשפחה

04/03/2017 | 11:29 | מאת: יעל

שלום, אימי עברה בשוק הרגל ניתוח להוצאת גידול ממאיר מסוג קרצינומה. כעת היא עם תפרים מחליפה כל יום תחבושת ושמה משחה אנטיביוטית. האזור מסביב לתפרים נעשה אדום אנחנו שבוע אחרי הניתוח האם זה ,תהליך נורמלי? יש לציין שאין הפרשות מוגלתיות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אודם שבוע אחרי ניתוח הינו שכיח בהחלט, במיוחד באזור השוק. אם האודם לא חולף בעוד כשבוע פני לרופא המנתח. ד״ר אבינועם

שלום ד"ר, לאמי יש פצע שלא הגליד שנה וחצי אפילו שנתיים. בקיצור היום קיבלה את תוצאות הביופסה מדובר ב-scc. אמרה לי שהרופא אמר לה לא לדאוג ושיעשה לה ביופסיה נוספת לוודא שאין גרורות. אך מסתבר שהחתים אותה על טופס להסרת הנגע מבלי שתבין את המשמעות גם לא של הצלקת. רציתי להתייעץ איתך: אני מבינה שיש מספר שיטות להוריד נגע וכמובן שהיא תוכל לבחור רופא נכון? אז מהי השיטה היעילה להורדת נגע בשוק הרגל לקרצינומה מסוג תאי הקשקש? שמעתי על שיטת מוז אבל אני לא מבינה בזה כלום. אשמח להארות ואיך בוחרים רופא? הוא פשוט החתים אותה וזהו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. scc יש להסיר בשלמות 2. ניתוח מוהס מתאים לגידולים מסוג זה באזור ראש צואר בלבד. 3. בבבית חולים ציבורי לא ניתן לבחור רופא. במסגרת פרטית מומלץ לבחור מנתח פלסטי המתמחה בהסרת גידולים, עדיף מנתח מוהס שהידע שלו בעניין זה ברמה הגבוהה ביותר. ד״ר אבינועם

10/08/2016 | 19:47 | מאת: אנונימי

לאחר הסרת שומה ולאחר קבלת תשובה פטולוגית הוסבר כי יש לעבור כרית נוספת בבית חולים האבחנה שהתקבלה SCAR/FIBROSIS OF SKIN RIGHT'LOWER'AT THE LEVEL OF BACK מה אומרת האבחנה והאם יש מקום לדאגה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ברורה לי האבחנה, אלא אם כן זו התשובה של הדוח הפתולוגי בעקבות הכריתה החוזרת. אם אכן כך, אזי המשמעות שנמצא צלקת בלבד. ד״ר אבינועם

שלום רב יש לי תקופה כחודש או יותר מעין פצעון מאוד קטן - פחות ממילימטר בחזה בצבע לבן שמדי פעם תחושת גירוד . כשהתחילה התופעה הוא היה כל כך קטן שבקושי מצאתי או הרגשתי אותו- רק גרד לי . בהרגשה אין כמעט מנוס מהצורך לגרד אותו ( האם מזיק ? ) לפי מה שקראתי זה יכול להיות נגע טרום סרטני או bcc . במקרה הנ"ל באיזור החזה בד"כ האם מסירים כירוגית או טיפול לייזר/חנקן או טיפול אחר ? מה זה יכול להיות ומה הטיפול לכך האם יש משחה שיכולה לעזור ?

לקריאה נוספת והעמקה

דורי שלום רב, אין אפשרות להגיע לאבחנה ללא בדיקה. אני ממליצה בחום לפנות לרופא עור באזור מגוריך לצורך אבחנה, ובהתאם לאבחנה יוחלט על הטיפול.

תודה קבעתי תור לרופא אך אשמח לדעת עד אז 1. במידה וזה ציסטה או דלקת זקיק השיער - מה הטיפול לכך ? 2. במידה וזה נגע bcc או טרום סרטני באיזור החזה האם זה מסוכן הסרה כירוגית ? ויש העדפה לטיפול הסרה בחנקן או לייזר או משחה ? תודה מראש

ד'ר שלום אני רוצה לתאר סיטואציה שקרתה לי הערב הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אתלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, ולא היה לי איפה לשטוף ידיים, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האמת שיש לי חשש שמא היבלות וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים כתוצאה נגיעה ובליעה של הכדור אחרי שהאיש נגע בידיי שהרי לחץ לי יד? איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, שמא נדבקתי , בנגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום רב, ככלל סרטן עור אינו מידבק במגע או בכלל. מכיוון שאין אבחנה של המחלה ממנה סובל המכר, אינני יכולה לומר האם מדובר במחלת עור מידבקת או לא. במידה ומדובר ביבלות או במחלת עור אחרת יש לפנות לרופא עור לבירור העניין.

12/12/2015 | 23:20 | מאת: גיא

שלום רב. אימי בת 67 ולפני חודשיים לערך החלה הציפורן שלה באמה יד ימין להשחיר בחצי מהציפורן מבסיס הציפורן עד לקצה הציפורן. אימי פנתה פעמים לרופא עור ולאחר בדיקה שלו שלל פטריה ואמר לה לגשת לכירוג פלסטי לצין שאימי בריאה בדרך כלל ולא קבלה כלל מכה כלשהי במקום.כמו כן עבר עליה שני משברים בחים האחד זה מות אחי לפני 11 שנה והשני מות אמה לפני חודשים לערך. אני קורא באינטרנט שדבר זה יכול להיות מסוכן מאוד.ברצוני לשאול מה עלינו לעשות והאם יש ממה לחשוש לא עלינו ממחלה כלשהי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רצוי מאד להיבדק עי רופא פלסטיקאי ורופא עור המבצע בדיקה דרמוסקופית. בהקדם. בברכה, דר אבינועם

03/11/2015 | 07:10 | מאת: דינה

עברתי ניתוח מוז באף לפני כ - 3 חודשים ואומנם הפצע סגור אך האיזור אדום וממש לא נראה טוב. אני עושה שימוש בקלוקוט ובלילה יריעות סיליקון אך זה עדיין אדום. כמה זמן לוקח לזה להיסתדר - האם הטיפול הנל אכן יכול לסדר את העור או שחייבים טיפול לייזר או משהו כזה? בנוסף האם מומלץ אחרי מריחת קלוקוט לשים פלסטר על האיזור גם כדי להגן עליו וגם שיהווה מעט לחץ כדי למנוע צלקת בולטת (כמו מה שעושה יריעת הסיליקון שלא ממש אפשרי לשים אותה במשך היום) או שזו טעות וזה רק מאט את ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום, אושם 3 חודשים אחרי ניתוח הינו ארוך מהרגיל. איינני יודעת אם האודם נובע מהיווצרות צלקת היפרטרופית או מסיבה אחרת. ולכן אין ודאות כי הטיפול בו את נוקטת מתאים. אני ממליצה לך להיוועץ ברופא המנתח לגבי המשך הטיפול. בברכה, ד"ר אבינועם

02/09/2015 | 15:41 | מאת: דן

מדוע האופציה הראשונה ששומעים עליה היא ניתוח מוז כאשר לפי מה שהנתי ניתן לבצע גם טיפול פוטודינמי למיגור הסרטן ללא ניתוח - כלומר ללא צלקות או השלכות קוסמטיות אחרות (אחוזי ההצלחה לפי מה שהבנתי היא די דומים - אולי פער של כ - 5% לטובת הניתוח)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קו ראשון בטיפול בסרטן עור לסוגיו הינו ניתוח. כאשר קיים מצב בו ישנם מספר רב של נגעים מפושטים, או נגעים שאינם ניתנים לניתוח, מקובל לשקול קו טיפול אחר, כדוגמת פוטוטרפיה. פוטוטרפיה הינה טיפול לסרטן מסוג BCC שטחי בלבד! יעילותו הרבה! פחות טובה מניתוח, אחוזי חזרת המחלה גבוהים, הטיפול ארוך טווח, יקר וכואב.

19/08/2015 | 08:13 | מאת: רן

ום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רן שלום רב. אשמח לענות לשאלתך אשר הביעה באופן המנוסח היטב את השאלה העיקרית בבחירת מנתח מוהס. ניתוח מוהס (או מוז) מוגדר רק כאשר המנתח הוא גם מי שבודק את שולי הניתוח (הפתולוגיה) במיקרוסקופ! ישנה חשיבות רבה לכך. החיתוך והכנת החומר לבדיקה במיקרוסקופ שונה בניתוח מוהס לניתוח כאילו מוהס בו השוליים נבדקים עי פתולוג. צורת ההסתכלות והיכולת לבדוק 100% מהשוליים והעומק קיימת רק בניתוח מוהס אמיתי. בנוסף, ישנה חשיבות אדירה בניתוח מוהס אמיתי בו מצויירת מפה מדויקת של הגידול ושמירה על אוריינטציה מדויקת על מנת לדעת בדיוק היכן ישנם גבולות נגועים והיכן הגבולות נקיים, על מנת ליטול בשלבים הנוספים מהאזור הנגוע בלבד. העברת ידיים ואינפורמציה בין המנתח לפתולוג וחזרה פוגעת ברציפות אוריינטציה זו וביעילות הניתוח לכריתת 100% מהגידול. אמנם נכון הוא שפתולוג הינו מומחה בפתולוגיה לעומת מנתח מוהס, אבל מנתח מוהס שהשתלם בניתוחים אלו בהשתלמות עמיתים של לפחות שנה בחול, עבר השתלמות מיוחדת לקריאת החומר הפתולוגי של גידולי עור ויש לו היכולת לזהות את הגידול בשוליים בצורה מצוינת, באוריינטציה הספציפית לניתוח מוהס אינו נופל ממנו. קיימים מנתחי מוהס (לא רבים בארץ) שעברו השתלמות בניתוחי מוהס רצינית (שנה לפחות) כולל לימוד הפתולוגיה. לעומתם קיימים מספר לא מבוטל של מנתחים אשר עברו השתלמות בת שבועיים ועובדים בצמוד לפתולוג. מקווה שעזרתי ומאחלת לך הצלחה בכל אשר תבחר. דר גלית אבינועם-דר מנהלת היחידה לניתוחי מוהס בבית החולים שיבא תל השומר

27/08/2015 | 01:18 | מאת: אתי

על שמו של מנתח אמריקני (ולא גרמני) בשם פרדריק מוז: Mohs \ˈmōz\ Frederic Edward (1910–2002), American surgeon. http://www.merriam-webster.com/medical/mohs'%20technique

21/07/2015 | 08:41 | מאת: שאלה

יש לי שאלה הלכתי ל2 רופאים שיסתכלו על הנגע שלי אחד אומר חשוד השני אומר לא חשוד אני לא מבין הרי כשהם מסתכלים על הנגע בדרמוסקופ יש כנראה איזשהו חוקי הבדלה בין נגע סרטני לנגע לא סרטני שלימדו אותם באוניברסיטה אז למה התשובות שלהם שונות או שהם סתם זורקים זה חשוד זה לא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ברורה לי שאלתך. בדיקת רופא הינה סובייקטיבית ותלויה בנסיונו ובידע של הרופא. אין לי היכולת לחוות דעה על מקצועיותם וידיעותיהם של רופאים אחרים. בהצלחה ד"ר אבינועם-דר גלית

12/07/2015 | 15:50 | מאת: Sveta

dermatofibrosarcoma לחתוך את הקצוות אינם ברורים,צריך לעשות שוב את הניתוח או לצפות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. שאלתך אינה ברורה לחלוטין. dfsp או בשמו המלא דרמטופיברוסרקומה פרוטוברנס, הינו גידול ממאיר של העור ותת העור. זהו גידול אשר קשה מאד להוציאו בשלמות ולכן אחוזי החזרה שלו גבוהים. קיימות 2 אפשרויות: או לבצע כריתה רחבה מאד ועמוקה מאד על מנת לנסות ולהבטיח כריתה שלמה, או לבצע ניתוח בשיטת מוהס אצל מנתח מוהס המכיר את ההיסטולוגיה של גידול זה ומנוסה בניתוחי מוהס לגידולים מסוג זה. בודאי שאין מקום להמתנה במידה והשוליים של הכריתה הראשונית נגועים בגידול. דר גלית אבינועם-דר

12/07/2015 | 18:52 | מאת: Sveta

Drmtofibrosrkomh Frotobrns הוא גידול ממאיר של העור .המבצע בוצע עם לא ברור הקצוות,אתה צריך לבצע שוב את הניתוח?(מצטער שאני כותב דרך תרגום)

01/04/2015 | 00:55 | מאת: משה

שלום! בתשובה לבדיקה פתלוגית מהקרקפת מתאריך 25-1-15 .bowens disease very close to margin 1 האים זה scc? 2 ואים לא מה זה, ומה צריך לעשות בהמשך לפי דעתך מאחר והפצע התחיל לצאת שוב? רב תודות לך!

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום רב, Bowen's Disease הינו גידול מסוג SCC שטחי, או בשמו האחר Superficial SCC. במידה ובוצעה כריתה פשוטה של הגידול, ובתשובה הפתולוגית שולי הגידול קרובים ביותר לשוליים הכירורגים, קיים בהחלט חשש שעדין באזורים מסויימים של השוליים קיימת שארית גידול. בשלב זה ניתן לבצע אחת מהשתיים: א. לחזור על הפעולה הכירורגית, כאשר הפעם בהחלט ניתוח מוהס הינו הניתוח המועדף על מנת להשיג שוליים נקיים בזמן הניתוח. ב. טיפול במשחות המסוגלות לטפל בגידולים שטחיים. כמובן שאם הגידול שב והופיע בשוליי הצלקת הניתוחית, הטיפול המועדף הינו ניתוח מוהס. מומלץ לפנות למנתח מוהס לשקילת האפשרויות הטיפוליות. ד"ר גלית אבינועם-דר

19/03/2015 | 13:44 | מאת: ניסים

שלום, לאבי יש פצע בראש כבר למעלה משנה והשבוע אמרו לו שזה גידול BCC ועליו לעבור ניתוח MOHS להסרתו. קראתי שבמקרים נדירים גידול זה שולח גרורות לחלקי גוף אחרים. שאלתי היא : האם צריך או יש אפשרות לעשות לאחר הניתוח בדיקה שאין גרורות בגוף כתוצאה מכך? אנו רוצים להיות רגועים שזה לא גרם לגרורות , אם כן כיצד ניתן לבדוק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נסים שלום רב, BCC הינו גידול הגדל מקומית בלבד. הגידול אינו מסכן את חיי החולה ואינו שולח גרורות. הבעיה העיקרית של הגידול הינה שהוא גדל מקומית ומתפשט גם לצדדים וגם לעומק ובדרך הורס רקמות תקינות. גרורות בגידול מסוג זה הן כה נדירות עד כי זו אינה פרקטיקה מקובלת לבצע בירור לקיומן, לפני או אחרי הניתוח. תמיד קיימת האפשרות של ביצוע בדיקות הדמייה, אך אין לכך הצדקה כלל בגידול מסוג זה.

04/12/2012 | 22:22 | מאת: עמי

הכותר של bcc הוא 2

02/12/2012 | 19:21 | מאת: עמי

אחרי ביופיה ביוליsuperficial bcc באיזור presternal נותחתי ,ביופסיה אחרי ניתוח באחד מהשוליים בחלק שנכרת חיובי.המנתח לא סימן אותו,הפצע נפתח בגלל המתח.(ה bcc היה בכותר של 2 סמ מרובע).אחרי חודש וחצי הפצע נסגר ואני לא יודע מה צריך לעשות.המנתח אמר אין שום בעיה תעשה רדיותרפיה אחרי שיסגר הפצע מלבדו.איך אפשר למצוא את האיזור עם ה bcc ?ומה הוא הפתרון הנכון להיום 45 יום אחרי ניתוח ? האם אפשר לעשות ביופסיה או בדיקות אחרות לוודות אם יש צורך בעוד ניתוח ?

21/03/2015 | 14:12 | מאת: ד"ר גלעד

בעיקרון גידול מסוג Superficial BCC הוא גידול חמקני וקשה לזהות את כל גבולותיו כי הוא כמעט ולא נראה בפני השטח, במיוחד כשאר שי צלקת במקום. יחד עם זאת לא מדובר בגידול מסוכן, הוא אינו שולח גרורות וקצב ההתפשטות שלו מאוד איטי. גם אם נשארו שוליים מעורבים - רק לאחר זמן רב יופיעו סימנים של הגידול. מאחר ולפי דבריך אין סימון של המנתח שמאפשר לוודא היכן מצויים השוליים המעורבים - לאור מה שכבר כתבתי ברור שאין סיבה לבצע ביופסיות מכל ההיקף כדי לאתר את המקום בו נותר גידול, מה גם שלעיתים די קרובות די בדלקת של תהליך ההחלמה כדי לפתור את המצב ולחסל את שאריות הגידול. בכל מקרה - אפשר למרוח על הצלקת וסביבה משחת אפודיקס (כמותרפיה מקומית) פעמיים ביום למשך חודש - ובמקרים של גידול שטחי - זה לרוב טיפול מספיק לחיסול מוחלט של שאריות הגידול. בהצלחה.

25/05/2012 | 10:28 | מאת: עמי

הוצאה לי שומה בלחי שמאל. נשלחה לביופסיה. התשובה לאחר חודש ונמצא BCC. המלצה לטיפול כירוגי בשוליים. חיצונית לא נראה, פנימית יש כאב. האם המשך הטיפול הכירוגי במוס או טיפול אחר דחוף? האם יש מרפאה דחופה לטיפול פרטי?

לקריאה נוספת והעמקה

חד משמעית רצוי לבצע כריתה שלמה של הגידול רצוי מאוד על ידי ניתוח מוז פנה לצורך כך למומחה אין דחיפות אבל בהחלט רצוי לטפל בהקדם ד"ר אבשלום שלום

16/03/2012 | 20:07 | מאת: אנה

שלום , בשבוע שעבר קיבלתי תשובה חיובית לביופסיה , סרטן BCC על הקרקפת . הכירורג הפלסטי שביצע את הכריתה החלקית אמר שיש להשלים את הניתוח . מציינת שהכתם הופיע , בערך , לפני שלוש שנים בגודל של כ-8 ממ .אחרי שלושה חודשים שמתי לב שלא עבר הלכתי לרופא עור . הרופא מקופת חולים השתמש בחנקן אך לא הזהיר אותי שיתכן שמדובר בסרטן . חשבתי שנדבקתי במספרה בחיידק כל שהוא או גורם אחר .אבל הפצע לא נרפה ובקיץ האחרון התחיל לדמם . הלכתי לרופא עור והוא המליץ על ביופסיה . ברצוני לפנות לבית חולים אסף הרופא לבקש ניתוח בשיטת מוז .אבקש לדעת , אם אפשרי , כמה זמן יש להמתין כדי להגיע לתור ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה ניתן לצלצל לקבוע תור בטלפון 08-9779610-1 נשמח לראות ולעזור סוף שבוע נעים ד"ר שלום

09/03/2012 | 09:07 | מאת: א

הוצאה לי ביופסיה מהאף על מנת לבדוק נגע חשוד ל-BCC. התוצאה חזרה חיובית אך ללא התייחסות לשוליים. האם התוצאה תקינה? האם אין חובה להתייחס לשולי הדגימה בעת מתן התשובה? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

מכיוון שנלקחה רק ביופסיה קטנה (חלק מהנגע), אין בעצם מקום להתייחס לשוליים. המשמעות היא שרצוי להשלים את הכריתה הניתוחית. במידה והנגע בפנים (כמו אצלך) מומלץ כמובן לבצע ניתוח בשיטת מוז ! בהצלחה ד"ר שלום

30/01/2012 | 20:38 | מאת: אתי

באיזה בתי חולים יש מחלקות שמנתחים בשיטת מוז בתודה אתי

לקריאה נוספת והעמקה

סליחה על האיחור בתשובה בתי החולים עד כמה שאני יודע הם סורוקה ב"ש אסף הרופא הדסה ירושליים תל השומר איכילוב רמב"ם חיפה בהצלחה ד"ר שלום

25/12/2011 | 20:51 | מאת: רנה

לפני כ-10 שנים עברתי ניתוח (כנראה בשיטת MOHS, על פי תאור השיטה כאן)להסרת גידול מסוג SCC באריזונה, ארה"ב. הניתוח להסרה בוצע ע"י מומחה להסרת גידולים סרטניים, אך השתל שנדרש אחריו בגלל גודל השומה (כ-18 מ"מ קוטר) נעשה למחרת ע"י כירורג פלסטי המומחה לשתלים. (בקיצור: שתי מרפאות שונות ושני רופאים שונים שעובדים בשיתוף). האם כאן כל ההליך מתבצע ע"י אותו כירורג? אגב: את ניתוח ההסרה עברתי עם הרדמה מקומית בלבד,כשהגוש נבדק תוך כדי המתנתי לתוצאות. רק להשתלה נכנסתי לחדר ניתוח עם הרדמה מלאה. מבקשת לברר את ההליך המדויק כאן.

לקריאה נוספת והעמקה

בארץ ברוב המקרים, מי שמבצע את הכריתה, מבצע גם את השחזור. אני במקצועי כירורג פלסטי, כך שאין כל צורך לשלוח לכירורג פלסטי אחר לצורך השחזור. לפי מה שאת מתארת (גודל הפגם של 18 ממ), ברוב המקרים הניתוח בארץ היה מסתיים באותו היום בהרדמה מקומית. ישנה הסתייגות, לעיתים הפגם שנוצר הוא גדול מאוד, או מורכב יותר, ואז אין ברירה אלא לבצע את ניתוח השחזור בהרדמה כללית ובבית חולים ציבורי, ואז מפנים את המטופל להמשך טיפול בבית חולים. אני חייב לציין כי מקרים אלו נדירים ביותר, ומנתח בעל ניסיון יודע להבחין במקרים אלו מראש ולבצעם מראש בבית חולים ציבורי. מקווה שקיבלת תשובה ! ד"ר שלום

16/12/2011 | 06:44 | מאת: לאה

עברתי השתךה בקצה האף בשיטת מוז. האם זה יכול לחזור על אותו מקום? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

עקרונית כן, אך הסיכוי לכך קטן ביותר (להזיכרך, סיכוי ההחלמה לאחר ניתוח מוז הינו בין 96-99%) סוף שבוע נעים ובכל מקרה תמיד רצוי המשך מעקב אצל הרופא המנתח ד"ר אבשלום שלום

15/12/2011 | 10:12 | מאת: יוסי

אני בן 31 ויש לי פצע גדול של BCC על הלחי, הרופא שלי בקופ"ח כללית העמיד בפני 2 אפשרויות, או לבצע ניתוח רגיל עם 3 מ"מ סביב הפצע, או לעשות בשיטת מוס ואז יכול להיות שיוכלו לחסוך מ"מ אחד. אבל בשביל לעשות שיטת מוס אני יצטרך לחכות הרבה זמן לתור במרפאה אחרת (לא של כללית -אם בכלל יאשרו לי את הניתוח). כמו כן, הרופא אמר לי שאחרי הניתוח ישאר לי כתם שיפגע באסתטיות של הפנים. הרופא העמיד בפני 2 אפשרויות, אפשרות של מתיחת העור אבל אז יישאר 2 חתכים מהצדדים, או להשתיל חתיכת עור ממקום אחר בגוף. אני מתלבט מה לבחור? ניתוח רגיל ומיידי או מוס? מתיחת העור או שתל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיוק למצבים כמו שלך נועד ניתוח בשיטת מוז. על מנת להסיר גידולים ממאירים מאזור הפנים. כל זאת על מנת לוודא כי הנגע נכרת בשלמותו, ללא הסרת עור בריא ללא סיבה. להזיכרך לשיטה זו אחוזי החלמה טובים יותר ! לגבי השחזור: על השחזור ניתן לדון ברמת התאוריה בלבד כאשר רק לאחר הסרת כל הגידול בשלמות, יוכל המנתח להחליט באם ניתן לבצע אחד מהדברים הבאים: לסגור ראשונית את האזור (צלקת קווית) לבצע שתל עור או לבצע מתלה עור מקומי. מומלץ להתייעץ עם כירורג פלסטי מומחה, או אם מנתח מוז. כמובן שניתן לפנות לבתי חולים בהם ניתן שירות זה ! תלוי באזור המגורים שלך שאל המנתח שלך בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

תמורת כמה מאות שקלים ניתן לעשות ניתוח בבית חולים פרטי בשיטת המוז

ניתוחי מוז הינם ניתוחים מורכבים ויקרים, אך דרך הביטוחים המושלימים של הקופות, ניתן לבצע אותם בעלות של מאות שקלים בלבד. או כמובן דרך בית החולים, ללא עלות בעזרת טופס 17 בהצלחה ד"ר שלום

15/12/2011 | 09:00 | מאת: עדה

שלום רב, יש לי נקודת חן על הפנים שאינה סרטנית אך בעייתית מאוד - כל מס' שבועות היא מתנפחת כי ישנה דלקת תחתיה. רופא העור המליץ לי להתייעץ על מנת לבדוק האם ניתן להסירה בשיטת MOHS. האם השיטה מתאימה לנקודות לא סרטניות?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית ברצוני לברך אותך, על היותך הגולשת הראשונה אשר שואלת שאלה בפורום זה. ולגבי שאלתך: באופן עקרוני ניתוחי המוז שמורים לגידולים ממאירים של הפנים, על מנת לוודא כי כל שלוחות הסרטן המקומי מוסרות בשלמות. הסרת נקודות חן מתאפשרת בצורה מדוייקת גם בהסרה כירורגית רגילה ! ולכן אני ממליץ לך לפנות לכירורג פלסטי ליעוץ ראשית, על מנת לבדוק כי הנקודה שפירה, ואז לדון האם יש צורך רפואי בהסרת הנגע ! בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

גולשים יקרים אנו שמחים ליידע אתכם על פתיחתו של פורום חדש - פורום ניתוחי סרטן העור בשיטת מוז (MOHS). גלישה פוריה צוות האתר