סרטן עור

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

25/12/2011 | 20:51 | מאת: רנה

לפני כ-10 שנים עברתי ניתוח (כנראה בשיטת MOHS, על פי תאור השיטה כאן)להסרת גידול מסוג SCC באריזונה, ארה"ב. הניתוח להסרה בוצע ע"י מומחה להסרת גידולים סרטניים, אך השתל שנדרש אחריו בגלל גודל השומה (כ-18 מ"מ קוטר) נעשה למחרת ע"י כירורג פלסטי המומחה לשתלים. (בקיצור: שתי מרפאות שונות ושני רופאים שונים שעובדים בשיתוף). האם כאן כל ההליך מתבצע ע"י אותו כירורג? אגב: את ניתוח ההסרה עברתי עם הרדמה מקומית בלבד,כשהגוש נבדק תוך כדי המתנתי לתוצאות. רק להשתלה נכנסתי לחדר ניתוח עם הרדמה מלאה. מבקשת לברר את ההליך המדויק כאן.

27/12/2011 | 22:17 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

בארץ ברוב המקרים, מי שמבצע את הכריתה, מבצע גם את השחזור. אני במקצועי כירורג פלסטי, כך שאין כל צורך לשלוח לכירורג פלסטי אחר לצורך השחזור. לפי מה שאת מתארת (גודל הפגם של 18 ממ), ברוב המקרים הניתוח בארץ היה מסתיים באותו היום בהרדמה מקומית. ישנה הסתייגות, לעיתים הפגם שנוצר הוא גדול מאוד, או מורכב יותר, ואז אין ברירה אלא לבצע את ניתוח השחזור בהרדמה כללית ובבית חולים ציבורי, ואז מפנים את המטופל להמשך טיפול בבית חולים. אני חייב לציין כי מקרים אלו נדירים ביותר, ומנתח בעל ניסיון יודע להבחין במקרים אלו מראש ולבצעם מראש בבית חולים ציבורי. מקווה שקיבלת תשובה ! ד"ר שלום

מנהל פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים