DFSP

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

12/07/2015 | 15:50 | מאת: Sveta

dermatofibrosarcoma לחתוך את הקצוות אינם ברורים,צריך לעשות שוב את הניתוח או לצפות?

שלום רב. שאלתך אינה ברורה לחלוטין. dfsp או בשמו המלא דרמטופיברוסרקומה פרוטוברנס, הינו גידול ממאיר של העור ותת העור. זהו גידול אשר קשה מאד להוציאו בשלמות ולכן אחוזי החזרה שלו גבוהים. קיימות 2 אפשרויות: או לבצע כריתה רחבה מאד ועמוקה מאד על מנת לנסות ולהבטיח כריתה שלמה, או לבצע ניתוח בשיטת מוהס אצל מנתח מוהס המכיר את ההיסטולוגיה של גידול זה ומנוסה בניתוחי מוהס לגידולים מסוג זה. בודאי שאין מקום להמתנה במידה והשוליים של הכריתה הראשונית נגועים בגידול. דר גלית אבינועם-דר

12/07/2015 | 18:52 | מאת: Sveta

Drmtofibrosrkomh Frotobrns הוא גידול ממאיר של העור .המבצע בוצע עם לא ברור הקצוות,אתה צריך לבצע שוב את הניתוח?(מצטער שאני כותב דרך תרגום)

מנהל פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים