מה לעשות

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

02/12/2012 | 19:21 | מאת: עמי

אחרי ביופיה ביוליsuperficial bcc באיזור presternal נותחתי ,ביופסיה אחרי ניתוח באחד מהשוליים בחלק שנכרת חיובי.המנתח לא סימן אותו,הפצע נפתח בגלל המתח.(ה bcc היה בכותר של 2 סמ מרובע).אחרי חודש וחצי הפצע נסגר ואני לא יודע מה צריך לעשות.המנתח אמר אין שום בעיה תעשה רדיותרפיה אחרי שיסגר הפצע מלבדו.איך אפשר למצוא את האיזור עם ה bcc ?ומה הוא הפתרון הנכון להיום 45 יום אחרי ניתוח ? האם אפשר לעשות ביופסיה או בדיקות אחרות לוודות אם יש צורך בעוד ניתוח ?

21/03/2015 | 14:12 | מאת: ד"ר גלעד

בעיקרון גידול מסוג Superficial BCC הוא גידול חמקני וקשה לזהות את כל גבולותיו כי הוא כמעט ולא נראה בפני השטח, במיוחד כשאר שי צלקת במקום. יחד עם זאת לא מדובר בגידול מסוכן, הוא אינו שולח גרורות וקצב ההתפשטות שלו מאוד איטי. גם אם נשארו שוליים מעורבים - רק לאחר זמן רב יופיעו סימנים של הגידול. מאחר ולפי דבריך אין סימון של המנתח שמאפשר לוודא היכן מצויים השוליים המעורבים - לאור מה שכבר כתבתי ברור שאין סיבה לבצע ביופסיות מכל ההיקף כדי לאתר את המקום בו נותר גידול, מה גם שלעיתים די קרובות די בדלקת של תהליך ההחלמה כדי לפתור את המצב ולחסל את שאריות הגידול. בכל מקרה - אפשר למרוח על הצלקת וסביבה משחת אפודיקס (כמותרפיה מקומית) פעמיים ביום למשך חודש - ובמקרים של גידול שטחי - זה לרוב טיפול מספיק לחיסול מוחלט של שאריות הגידול. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים