האם אפשר להדבק מנגעי עור לא ברורים אצל מישהו על ה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

23/03/2016 | 21:41 | מאת: יעקב

ד'ר שלום אני רוצה לתאר סיטואציה שקרתה לי הערב הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אתלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, ולא היה לי איפה לשטוף ידיים, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האמת שיש לי חשש שמא היבלות וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים כתוצאה נגיעה ובליעה של הכדור אחרי שהאיש נגע בידיי שהרי לחץ לי יד? איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, שמא נדבקתי , בנגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי? תודה מראש

יעקב שלום רב, ככלל סרטן עור אינו מידבק במגע או בכלל. מכיוון שאין אבחנה של המחלה ממנה סובל המכר, אינני יכולה לומר האם מדובר במחלת עור מידבקת או לא. במידה ומדובר ביבלות או במחלת עור אחרת יש לפנות לרופא עור לבירור העניין.

מנהל פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים