ניתוח מוז

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

19/08/2015 | 08:13 | מאת: רן

ום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?) תודה

רן שלום רב. אשמח לענות לשאלתך אשר הביעה באופן המנוסח היטב את השאלה העיקרית בבחירת מנתח מוהס. ניתוח מוהס (או מוז) מוגדר רק כאשר המנתח הוא גם מי שבודק את שולי הניתוח (הפתולוגיה) במיקרוסקופ! ישנה חשיבות רבה לכך. החיתוך והכנת החומר לבדיקה במיקרוסקופ שונה בניתוח מוהס לניתוח כאילו מוהס בו השוליים נבדקים עי פתולוג. צורת ההסתכלות והיכולת לבדוק 100% מהשוליים והעומק קיימת רק בניתוח מוהס אמיתי. בנוסף, ישנה חשיבות אדירה בניתוח מוהס אמיתי בו מצויירת מפה מדויקת של הגידול ושמירה על אוריינטציה מדויקת על מנת לדעת בדיוק היכן ישנם גבולות נגועים והיכן הגבולות נקיים, על מנת ליטול בשלבים הנוספים מהאזור הנגוע בלבד. העברת ידיים ואינפורמציה בין המנתח לפתולוג וחזרה פוגעת ברציפות אוריינטציה זו וביעילות הניתוח לכריתת 100% מהגידול. אמנם נכון הוא שפתולוג הינו מומחה בפתולוגיה לעומת מנתח מוהס, אבל מנתח מוהס שהשתלם בניתוחים אלו בהשתלמות עמיתים של לפחות שנה בחול, עבר השתלמות מיוחדת לקריאת החומר הפתולוגי של גידולי עור ויש לו היכולת לזהות את הגידול בשוליים בצורה מצוינת, באוריינטציה הספציפית לניתוח מוהס אינו נופל ממנו. קיימים מנתחי מוהס (לא רבים בארץ) שעברו השתלמות בניתוחי מוהס רצינית (שנה לפחות) כולל לימוד הפתולוגיה. לעומתם קיימים מספר לא מבוטל של מנתחים אשר עברו השתלמות בת שבועיים ועובדים בצמוד לפתולוג. מקווה שעזרתי ומאחלת לך הצלחה בכל אשר תבחר. דר גלית אבינועם-דר מנהלת היחידה לניתוחי מוהס בבית החולים שיבא תל השומר

27/08/2015 | 01:18 | מאת: אתי

על שמו של מנתח אמריקני (ולא גרמני) בשם פרדריק מוז: Mohs \ˈmōz\ Frederic Edward (1910–2002), American surgeon. http://www.merriam-webster.com/medical/mohs'%20technique

מנהל פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים