נקודת חן

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

15/12/2011 | 09:00 | מאת: עדה

שלום רב, יש לי נקודת חן על הפנים שאינה סרטנית אך בעייתית מאוד - כל מס' שבועות היא מתנפחת כי ישנה דלקת תחתיה. רופא העור המליץ לי להתייעץ על מנת לבדוק האם ניתן להסירה בשיטת MOHS. האם השיטה מתאימה לנקודות לא סרטניות?

15/12/2011 | 10:11 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

ראשית ברצוני לברך אותך, על היותך הגולשת הראשונה אשר שואלת שאלה בפורום זה. ולגבי שאלתך: באופן עקרוני ניתוחי המוז שמורים לגידולים ממאירים של הפנים, על מנת לוודא כי כל שלוחות הסרטן המקומי מוסרות בשלמות. הסרת נקודות חן מתאפשרת בצורה מדוייקת גם בהסרה כירורגית רגילה ! ולכן אני ממליץ לך לפנות לכירורג פלסטי ליעוץ ראשית, על מנת לבדוק כי הנקודה שפירה, ואז לדון האם יש צורך רפואי בהסרת הנגע ! בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים