כאב חזה

דיון מתוך פורום  לב האישה

19/12/2015 | 17:11 | מאת: גלית

שבת שלום! בת 47 , הטרוזיגןטית לפקטור 5 ליידן,mthfr, pt20210. לאחר cva,מספר אירועי tia, שעירבו פלג גוף שמאל ואירועי איבוד ראיה. בשנת 2011 עברתי אבלציה בשל af. גם כיום אני יכולה להגיע לדפקים של עד 155.סובלת מכאבי חזה , שלעיתים מקשים על הנשימה. מתעייפת בקלות רבה. הכאבים מסוג גלי כאב בחזה , המקרינים לגב וליד שמאל ולעיתים לחץ החזה ובגב שמקשים בנשימה. א.ק.ג תקין , מיפוי מלפני כ5שנים תקין. אקו לב בגבול התקין.נעשה צינתור וירטואלי בו הוזרקה כמחצית מחומר הניגוד כי הרופאה חשבה שיש לי בעיות קרישה ולא קרישיות יתר ויצא בגבול הנורמה. מטופלת באליקוויס 10 מ"ג ביום, , דילאטם 120 ,, אומפרדקס, ויטמין די וונופר בעירוי בממוצע קורס פעם של חצי שנה בשל אנמיה. אני כבר מיואשת מכאבי החזה ולמעשה רק כאשר הכאב בלתי נסבל ומלווה בזיעה וסחרחורת אני נגשת להבדק. האם אני עושה נכון? היות והצנתור הוירטואלי נעשה עם כמות חומר ניגוד מופחתת , האם התשובה שניתנה ודאית? סליחה על המלל הרב ותודה מראש על התגובה .

03/01/2016 | 12:58 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום גלית, סליחה על העיכוב בתשובה. לכאבים בחזה מגוון גדול של סיבות. חלקן קשורות וחלקן אינן קשורות ללב. גם כאבים בחזה שקשורים ללב יכולים להיות על רקע בעיות שונות, הפרעות קצב, בעיות בעורקי הלב, בעיה בשריר הלב ועוד. למרות שניסית לפרט מעט בשאלה את אופי הכאבים קשה לומר מהמשפטים שכתבת במדויק את הסיבה לכאבים בחזה אצלך. אני חושבת שבשלב ראשון חשוב לבצע בדיקות דם כלליות כמו ספירת דם, כימיה רחבה , תפקודי בלוטת התריס. בהנחה שהבדיקות תקינות בשלב הבא היתי ממליצה לך לנסות לקשר בין התלונות לממצאים בדופק, כלומר לשלול הפרעות קצב כסיבה לתלונות ואת זה ניתן לעשות על ידי חיבור להולטר של מספר ימים וללחוץ על הכפתור כשיש כאבים. אם לא ניתן לתפוס בהולטר אפשר ללכת עם מכשירים שונים שרושמים את קצב הלב במשך מספר חודשים שנקראים LOOP RECORDER. לגבי ה CT של העורקים הכליליים קשה לי להעריך את האיכות אבל היא צריכה להיות מוזכרת בתשובה. בנוסף ב CT אפשר להעריך מדד שנקרא עומס סידן שלא מחייב חומר ניגוד בכלל ואם הוא נמוך מאוד אז סיכון לבעיות בעורקי הלב נחשב סך הכל נמוך. כדי למנוע בעיות בעורקי הלב חשוב אורח חיים בריא ואיזון מיטבי של גורמי הסיכון כמו לחץ דם, סוכרת, שומנים בדם. לא לעשן ולשמור על משקל תקין. ושוב צריך לזכור שכאבים בחזה יכולים להיות גם קשורים במערכות אחרות כמו ראות או מערכת עיכול. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה