שלשולים, גזים ונפיחות בבטן

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

29/07/2019 | 14:41 | מאת: אוהד

שלום, כבר מעל 3 חודשים יש לי שלשולים / צואה רכה (לפעמים 5-6 פעמים ביום), המון גזים ונפיחות בבטן. ב-3 חודשים האחרונים היו גם ימים תקינים עם יציאה אחת תקינה ביום. עשיתי בדיקות דם מורחבות - הכל תקין בדיקת צואה - תקינה ללא טפילים/פרזיטים/ביצי תולעים אין לי דם בצואה. הייתי שבוע שעבר אצל רופא גסטרו והוא חושב שמדובר במעי רגיש, אך ליתר בטחון נתן לי הפניה לעשות בדיקות דם נוספות לשלול קרוהן/צליאק/קוליטיס ובדיקת צואה נוספת לבדוק קלפרוטקטין. מאתמול התחלתי לאכול מוצרים ללא גלוטן וללא מוצרי חלב , אני רוצה לנסות במשך שבועיים לראות אם המעי נרגע והאם השלשולים ממשיכים. השאלה שלי - איך את ממליצה לדעת האם מוצרים עם גלוטן / מוצרי חלב גורמים לי לבעיות ב-3 חודשים האחרונים? איזו תזונה את ממליצה לי לזמן הקרוב עד אשר אסיים את כל הבדיקות , ועד אשר אגיע לפגישה עם דיאטנית גסטרו (יש לי תור אליה בעוד חודש) האם יש מאכלים מסויימים שאת ממליצה שכדאי לאכול? איזה פירות כדאי לאכול? האם בננה ותפוז זה בסדר? האם רסק תפוחים בשימורים (חומרים טבעיים) זה בסדר? מאילו מאכלים כדאי להמנע ? חוץ מגלוטן ומוצרי חלב. האם זה בסדר לאכול מעדן סויה בטעם שוקולד ולשתות כוס נס קפה עם חלב סויה? יש לציין דברים נוספים: * אני לא מעשן ולא שותה אלכוהול בכלל (גם לא יין ולא בירה) * הכבד שלי שומני (עשיתי אולטרסאונד בטן לפני שנה והכל תקין) * אני לא עושה ספורט מיוחד (עושה הליכה של חצי שעה כל יום, ובנוסף אני עובד בחנות בעמידה והולך הרבה בחנות) * לא עליתי/ירדתי במשקל באופן חריג בשנה האחרונה * אני כבר שנה לוקח כדורים פסיכיאטריים וכדורי שינה (ציפרלקס, מירו, בונדורמין, אלפרליד) * אני בן 30, אין לי מחלות מיוחדות תודה

אוהד שלום, יש מגוון דיאטות למעי רגיש. פעמים רבות מטופלים מגיעים אלי אחרי שעשו נסיונות כאלה ואחרים של הורדת מאכלים מהתפריט. הבעיה בביצוע תהליך שכזה ללא ליווי איש/ת מקצוע הוא שלא אחת מורידים מהתפריט מאכלים שלא לצורך. מוצרי חלב וגלוטן הם שניים ממגוון דברים שיש לבחון במסגרת דיאטה למעי רגיש. מנגד, ועל מנת להתייחס לשאלתך, גם מוצרי סויה או פירות וירקות מסוגים שונים נבחנים כחלק מטיפול תזונתי מכוון מעי רגיש. מסיבה זו אין לי אפשרות לענות לך בשלט רחוק. כדי לתת מענה תזונתי נכון למעי רגיש חשוב שתהיה תמונה מלאה של כל הרגלי האכילה והתנהגות האכילה שלך. אני ממליצה לך להמתין עם הניסוי והטעיה עד לביקור אצל דיאטנית הגסטרו על מנת לבחון את הדברים באופן הטוב ביותר. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול