שבועיים פלוס דיאטה קיצונית והשפעה על פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

02/04/2018 | 09:39 | מאת: אלון

שלום לך. בעבר פניתי בעניין זה וזו פנייה אחרונה כי סיימתי הדיאטה אז בשלב ההתחלתי שלה היא לא היתה קיצונית-ממוצע של רבע ק"ג ביום ובמשך חודש כ-7 ק"ג בערך הפחתתי כשאני מזכיר שגובהי 179 משקלי ההתחלתי היה 103 בשבועיים פלוס האחרונים(16 יום)כמעט הכפלתי את קצה ההורדה וירדתי בהם 6 וחצי ק"ג(כלומר ממוצע של כמעט 3 ק"ג בשבוע באותם 16 ימים) האם עדיין הינך סבור שלא נגרם נזק לפוריות שלי(ואולי היא אף השתפרה)למרות הקצב הקיצוני ב16 הימים האחרונים? תזכורת-לא חסכתי מעצמי בהמלך התקופה וגם לא בשלב הסופי והקיצוני מרכיבי מזון ואף נטלתי תערובת ויטמינים ומינרלים לגבר(ויטאמייל)לשיפור הפוריות מהתחלת הדיאטה ואמשיך עם זה גם אחרי סיומה

02/04/2018 | 09:40 | מאת: אלון

גילי להזכירך 46

הערך המוסף של משקל נמוך יותר לאורך זמן הנו ברור,היות ועודף משקל קשור גם הוא בפגיעה מהותית בזרע ביו היתר השמנת עלולה להשפיעה על הגנים של הצאצאים כתוצאה משיבוש דפוס המתילציה של גנים שונים (מתילציה - תגובה כימית המתרחשת ב-DNA וגורמת לכך שחלק הגן לא יתורגם לחלבון), במיוחד של גנים רבים הקשורים לגדילה ולהתפתחות של היילוד מחקרים נוספים הצביעו על קשר אפשרי בין אורח חיים ותזונה של גברים לבין שינויים אפשריים בגנים של תאי הזרע שאחראים על גדילה והתפתחות תקינה של העובר ,מחקר זה מאותת לאפשרות שהשמנת יתר של הגבר לפני התעברות משפיעה על פרופיל המתילציה של ה-DNA של גנים רבים המצויים בתא הזרע, שעלולים לעבור לדור הבא ולגרום למחלות כרוניות בגיל מבוגר יותר. בנוסף מדענים צרפתיים מצאו שקיים קשר בין השמנה בקרב גברים לממצאים המצביעים על הפרעות בספירת הזרע כגון אזוספרמיה (חוסר תאי זרע) ואוליגוספרמיה (מיעוט תאי זרע), כנראה על רקע של שיבושים הורמונליים כמו, למשל, פגיעה בייצור טסטוסטרון והפיכה מוגברת של טסטוסטרון לאסטרוגן ברקמת השומן. ירידה ברמות הטסטוסטרון הכללי והחופשי הפוגעת בהליך יצירת הזרע ובאיכות שלו, כפי שנמדדת על פי שיעור השברים ב-DNA של תאי הזרע בעקבות העלייה בטמפרטורה באשכים. המסקנה המתבקשת היא שבעיות פוריות יכולות להתפתח גם אצל גברים,ועולה בקנה אחד עם העובדה שהחל משנות השבעים קיימים דיווחים על ירידה מתמשכת בספירת הזרע של גברים, שבחלקה יוחסה למגפה העולמית של עליה במשקל בקרב גברים. עם זאת, עדיין לא ברור אם המצב הפיך באמצעות ירידה במשקל, במיוחד לאור הדיווחים על ירידה בספירת הזרע בעקבות ניתוחים בריאטרים לטיפול בעודף המשקל

המסקנה המתבקשת היא שלאורך זמן הירידה במשקל אמורה רק להטיב עם מדדי הזרע שלך

02/04/2018 | 13:16 | מאת: אלון

כן.זה ברור. אך בשאלתי הספציפית התייחסתי לכך האם נגרם נזק כתוצאה מלחץ לכאורה שהגוף חווה לרדת 6.5 ק"ג ב16 ימים למרות שאני לוקח תוסף מזון לפוריות הגבר וגם בשלב הסופי של הדיאטה שהיה קיצוני-לא החסרתי שום מרכיב מזון מתפריטי.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע