פורום פוריות הגבר - בנק הזרע

אי פוריות הגבר מהווה גורם מרכזי לקשיים של זוגות רבים להביא ילד לעולם. הפורום יעסוק בהיבטים השונים של פוריות הגבר ובכך ישמש את כל הזוגות או הגברים המעוניינים להעשיר את הידע בנדון. מטרת הפורום לתת מענה על האמצעים הדיאגנוסטיים והטיפוליים הקשורים לפוריות הגבר, הבדיקות הנדרשות, כולל בדיקות הזרע ובדיקות אחרות בעלות חשיבות לטיפול המיועד, בדיקות זרע מיוחדות, כמו שברים ב-DNA של הזרע, מבחנים לבדיקת פוטנציאל הפוריות של הזרע כמו בדיקת הזרע במיקרוסקופ אלקטרוני, ביצוע תבחינים הורמונאליים לאיתור מאפייני הבעיה, תבחינים סונוגרפיים להערכת איברי המין הזכריים, תבחינים גנטיים ותבחינים דיאגנוסטיים וטיפוליים הגלומים בביופסיה של האשכים. הפורום יעסוק בטיפולים תרופתיים וניתוחיים כמו תיקון או צינטור ורידי אשך רחבים-וריקוצלה, תיקוני חסימה של צינוריות הזרע, ביופסיה של האשך, שאיבת זרע מהאשך או מהאפידידימיס לצורך הפריה חוץ גופית - במקרים של חסימת צינוריות הזרע. נדון בהפקת זרע על ידי אלקטרו סטימולציה במקרים של קשיים במתן הזרע באוננות. הפורום יעסוק גם במקומה של ההפריה החוץ גופית וביצוע הזרקה ישירה של זרעונים בודדים לתא הביצית - ICSI כחלק הכרחי בטיפולים בגורם הזכרי. הפורום יהיה מורה נבוכים בכל השאלות הנוגעות לבנקי זרע, שימוש בזרע תורם על ידי בני זוג או אמהות חד הוריות ומקרים של זוגות לסביות. פרופ' ג'קי אשכנזי, הוא מהוותיקים והמנוסים ביותר בתחומי פוריות האישה ופוריות הגבר ומחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ ובעולם.
8134 הודעות
6895 תשובות מומחה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע

18/11/2018 | 17:54 | מאת: מיכל

שלום, האם גבר עקר שנולד עם תסמונת זכאי לקבל אחוזי נכות?

לקריאה נוספת והעמקה

לעניות דעתי הדבר אינו מהווה עלה לקביעת הכות

עד אתמול לקחתי 3 אסטרופם+ 1 קרינון + 300 מ"ג אוטרוגוסטן פעמיים ביום. מרגישה לא טוב. 1.האם ניתן להוריד את המינון ל- 1 פרוגינובה ושלוש פעמים ביום אוטרוגוסטן 100? שבוע 6 + יומיים 2. קשה לי מאוד כרגע לבלוע כדור משום שזה גורם לי לתחושת הקאה, האם ניתן לעשות משהו להקל בבליעה? 3. האם אפשר להפסיק אסטרוגן (פרוגינובה) ורק לקחת פרוגסטרון?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט ניתן להוריד את המינון עם זיהוי הדופק העוברי

16/11/2018 | 13:36 | מאת: טל

שלום, נתונים: תוצאות בדיקות הזרע תקינות בכל המדדים, למעט מורפולוגיה נמוכה 2% אנדוקרינולוגיה כל ההורמונים בטווח התקין. יש וריקולציה. האם יש טעם לנתח במצב זה? הבנתי שאם הבעיה היא רק במורפולוגיה ושאר המדדים תקינים הניתוח לא יעזור ממש... שאלה נוספת, אני רץ פעמיים בשבוע, לאחר הריצה האשכים כואבים למשך שעה שעתיים מניח שבגלל הוריקוציל, האם יש להימנע מריצה? או שזה דווקא טוב הזרמת דם לאזור הזה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

להערכתי ניתוח כן עשוי לשפר את איכות הזרע וימנע הדרדרות בעתיד ועוד יותר יקטין את התסמינים שאתה מתאר אחרי ריצה

13/11/2018 | 07:59 | מאת: בתיה לוי

היי אודה לעזרתך בפענוח בדיקת הזרע המצורפת שנעשתה שבוע שעבר

לקריאה נוספת והעמקה

לדאבוני איני מוצא את הקובץ המצורף עם בדיקת הזרע

להמשך בירור אנא התקשרי לטלפון 0548009999

11/11/2018 | 12:43 | מאת: Idd

שלום רב.האם וריקוצלה משמעותית פוגעת ביצור טסטוסטרון והאם יש לכך השפעות שניתן לראות.תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט תיתכן לאורך זמן השפעה מצטברת וניתן לזהות ירידה בערכי הפרוגסטרון העלולה גם היא להשפיע על מדדי הזרע

11/11/2018 | 11:56 | מאת: Abs

שלום האם ספורט(ריצה מתח משקולות) יחמירו את הוריקוצל? כמו כן האם כשאני עולה מתח ומרגיש כאב בבטן התחתונה בצד ימין יכול להיות קשור לזה?(למרות שהוריקוצל באשך שמאל...)תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט הרמת משקלות וכל פעולה לחץ הקרוי וולסבה עלולים להשפיע לרעה על הוריקוצל,לגבי הכאב בצד ימין המצב לא ברור

שלום דוקטור.נבדקתי בדופלר אשכים.והתוצאה הייתה הכול תקין אבל הודגם וריקוצלה משמעותית באשך שמאל רוחב ורידים עד 0.8 ס"מ.רציתי לשאול עברתי במלא פורומים באינטרנט ולא מצאתי וריקוצלה עם כזה רוחב וורידים..באיזה דרגה זה נחשב? האם צריך ניתוח בדרך כלל(אני חש בכאבים סתם ככה) האם ספורט יחמיר את הוריקוצלה? האם זה נחשב דרגה חריגה? וריקוצלה יכולה להביא לעקרות? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

נראה כי הגבול התחתון למישוש וריקוצלה על ידי אנדרולוג מיומן הוא אכן 3-3.5 מ"מ, וממצאים קטנים ממנו שאינם נמושים, ומאובחנים רק על ידי הדמיה, מוגדרים כתת-קליניים. מכיוון שלא קיימות עבודות מבוקרות שהוכיחו כי תיקון וריקוצלה תת-קלינית משפר בצורה משמעותית פרמטרים שונים בבדיקת הזרע, ואת שיעור ההריונות אצל גברים שלקו בוריקוצלה, הגישה המקובלת היא שאין לנתח אותן, ובשל כך אין מקום לשימוש רוטיני בהדמיה לאבחנת וריקוצלה. באשר לגודל הוריקוצל שלך בהחלט הנו משמעותי ולטעמי מחייב ניתוח מכל הסיבות הטובות כלל בעיית פריון העלולה להיגרם

לוקחת חומצה פולית פעילה- לפני ההריון לקחתי מינון של 600, עכשיו אני בשבוע 5 , מה המינון המומלץ של חומצה פולית? 2. האם כדאי להוסיף אומגה 3, כי הבנתי שבשלב זה מתפתח המוח? 3. האם יש תוספי תזונה נוספים שעליי לקחת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מינון של 400 עשוי להספיק,מחבד חומצה פולית ראוי ליטול ברזל,אומגה3,וויטמין D

09/11/2018 | 12:06 | מאת: אביב

1.ואומגה 3- חשבתי לקחת של חברת גליל, שמעת על זה (זה משמן דגים ללא מתכות כבדות)- האם ממליץ? איזה מינון? תודה

שלום מה אורך חיי הזרע בגוף האישה? מדובר בזרע שעבר השבחה.

לקריאה נוספת והעמקה

טווח ההשרדות של הזרע המושבח באברי הרביה צפוי חהיות מעל 24 שעות

היו רופאים שאמרו שבוע בכל מקרה לא ייתכן שזרע המתין עד למחזור הביוץ הבא (מדובר בפעולת הזרעה). תודה.

לא סביר

היי בעלי ביצע מספר בדיקות זרע כשהתוצאה הינה 0 זרעים moderate Ph :7.8 Volume : 3.9ml מהבדיקה ההורמינלית נמצא Fsh: 5.25 Lh:3.35 Prolactin: 119 Testoresto 20 תוצאות בדיקה כרומוזום y וקריוטיפ יצאו תקינות בנוסף הוא ביצע בדיקת trus ונמצא שבלוטות הזרע מורחבות מאוד - דו צצדי, וvas מורחב דו צדדי, האם הממצאים ממביעים על חסימה? תודה רבה רבה..

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים הנם בעד בעיה חסימתית

רציתי לדעת אם היום ה 15 מיום המחזור יכול להיות השתרשות?כי הי לי כתם אדמדם חום שנעלם

לקריאה נוספת והעמקה

באופן תאורטי הדבר אפשרי אם הביוץ התרחש ביום 8-9 למחזור

04/11/2018 | 17:37 | מאת: השתרשות

איך אני יכולה לדעתת מתי לבצע בדיקת הריון ביתית תאריך ווסת אחרון 13 לאוקטובר ביום ה 15 מיום הווסת היה כתם אדום חום ונעלם

החזירו לי עובר , עד יום 7 של העובר הרגשתי את מה שמתאירים ואילו החל מיום 8 עד היום יום 11 לעובר לא מרגישה כלום...., (לעיתים רחוקות מפהקת) 1.האם קרו מקרים כמו שלי והתוצאה היתה חיובית? 2. האם העובדה שאינני מרגישה עייפה אומרת שרמת הבטא והפרוגסטרון נמוכות מאוד (במידה וקיימות)

אינני מציע לסמוך על סימנים סובייקטיבים כאלו כמדד להצלחה או לא

האם רצוי לעשות בדיקה דם לפרוגסטרון בתחילת שבוע 4 כדי לוודא שהרמה מספיקה בדם כדי שלא יהיו דימומים ואפשרות חלילה להפלה במידה ונקלט?

כדאי בכל מקרה לתת תמיכה עד להמצאות דופק

שלום פרופ' שמעתי שהחלק הפנימי של האננס שמכיל ברומליין יכול לעזור בהשרשה. 1.מה דעתך?? 2.האם אפשר להתחיל גם יום לאחר ההחזרה? 3.האם אפשר לאכול גם את החלק באננס שלא מכיל את הברומוליין? האם זה יכול להזיק?

לקריאה נוספת והעמקה

בבדיקות פרמקולוגיות הראה הברומליין פעילות מעכבת על תהליך צימות טסיות דם, עובדה שמסבירה, לפחות באופן חלקי, את הפעילות האנטי-דלקתית שלו.4 ברומליין יכול להשפיע על פירוק פיברין, גידולים סרטניים, ספיגת תרופות, קרישת דם והגלדת כוויות מדרגה שלישית.4 מחקר נוסף מראה השפעה אנטי-בקטריאלית בטיפול בשלשול. בכל מקרה לא ידוע לי על תפקידו בהליך ההשרשה,אולי שווה חנסות בבחינת אם לא יעזור לא יזיק

23/10/2018 | 16:09 | מאת: שיר

שלום, החזרתי עובר מורלה, 1.מתי אמורה להיות ההשתרשות? 24 שעות אחרי? 2.אני מרגישה את אזור הרחם, האם זה בגלל הנוזל שבו היה העובר?

ההשתרשות תוך 25-30 שעות ממועד זה

21/10/2018 | 16:26 | מאת: D

שלום, אובחנתי באזוספרמיה לא חסימתית, עם טסטוסטרון נמוך וFSH,LH גבוהים. מטופל מעל 3 חודשים בפרגניל. היום ביצעתי בדיקת חיפוש זרע נדיר בCytobit, ולצערי גם שם - 0 עגול. אפילו לא תא אחד שאינו תקין, פשוט 0. רציתי לקבל הערכת סיכויים להצלחה בניתוח מיקרו טסה במקרה שכזה, האם בכלל יש טעם? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

במצבים אלו מדובר בד״כ בכשל ראשוני של האשך. להלן האבחנות הנבדלות האפשריות שבראשו תסמונת קלינפלטר Primary testicular failure can result from a variety of congenital or acquired disorders, including chromosomal (Klinefelter syndrome, Y chromosome microdeletions, etc), single gene mutations, cryptorchidism, varicocele, etc. Klinefelter Syndrome is the most common known cause of primary testicular failure [4,5]. It affects approximately 1 in 1000 males [6] and is characterized by extra sex chromosome (X). Although an extra X chromosome (47,XXY) is the most common form, some men with Klinefelter syndrome have a greater number of X chromosomes or mosaicism (48,XXXY, 46,XY/ 47,XXY) [7]. Infrequently, a 46,XX males, resulting from translocation of the testis-determining gene (SRY) to an X chromosome, also have klinefelter syndrome phenotype [8]. The phenotype varies with the number of extra X chromosomes, and possibly also with the number of trinucleotide CAG repeats on the androgen receptor gene (a polymorphism); as the length of the repeat sequence increases, androgen receptor activity decreases. A longer CAG repeat sequence has been associated with taller stature, lower bone mineral density, gynecomastia, and decreased penile length [9]. Men with klinefelter syndrome generally have small, firm testes (depending upon whether prepubertal or post pubertal atrophy), resulting from damage to both seminiferous tubules and leydig cells. Serum concentrations of FSH and LH are elevated and testosterone levels are decreased to varying extent. Affected men have severely reduced sperm counts and are under-virilized [7,10]. Cryptorchidism is more common in men with klinefelter syndrome and causes more severe testicular damage [11]. Later in life, they have an increased risk for breast cancer, germ cell tumors, varicose veins and diabetes mellitus [12]. Other chromosomal abnormalities associated with primary gonadal failure include the 45,X/46,XY karyotype (mosaicism), causing a syndrome characterized by short stature and other features of Turner syndrome [13]. Because the testes may be streaks, dysgenetic, or normal, the phenotype varies from female to male. In those with a streak and a dysgenetic testis (mixed gonadal dysgenesis), the risk of gonadoblastoma is increased (approximately 20%), and gonadectomy is therefore indicated.

יש לבצע בדיקת קריוטיפ ובדיקה לחסרים בכרומוזום y,ולקבוע את הפרוגנוזה על סמך סה״כ הממצאים.

21/10/2018 | 23:05 | מאת: D

תודה על התגובה דוקטור. באמת שכחתי לציין כי עברתי את כל הבדיקות הנ"ל, אשר נמצאו תקינות. החריג היחיד שנמצא הוא וריקוצל קל באחד הצדדים.

האפשרות שמדובר על אזוספרמיה לא חסימתית על רקע בלתי מוסבר

18/10/2018 | 21:30 | מאת: שמשון

וריקוצלה מחייבת ניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

יש הצדקה בביצוע הניתוח אם יש הרעה במדדי הזרע,סיבות אחרות כאבים באשך,או אפילו שמדובר בבעיה אסטטית בעקבות התרחבות הורידים

מחזירה טרי בן 3 ימים....כדי להביא את הרחם למצב מתאים ואופטימלי לעובר בגיל זה..? תודה רבה

רצוי שהחשיפה תהיה למשך 4 ימים לפני ההחזרה של העובר

18/10/2018 | 14:29 | מאת: דנה

עתידה להחזיר עובר קפוא... מכינה את הרחם עם אסטרופם ואח"כ קרינון+אוטרוגוסטן 3 ימים כמספר ימי העובר לפני הקפאה. השאלה שלי, האם אין צורך להזריק אוביטרול לפני הפרוגסטרון ורק אחרי 36 שעות מהאוביטרל להתחיל פרוגסטרון ל-3 ימים כדי שהרחם יהיה במצב מתאים ביותר , כמו בטבעי להחזרה?

לקריאה נוספת והעמקה

בהליך כזה אין צורך בהזרקת אוביטרל,לטעמי יש לחשוף את הרחם 4 ימים לפרוגסטרון עד להחזרת העובר הקפוא ביום 3 להתפתחותו

שלום פרופ' - אני לקראת החזרת טריים בתרומת ביצית, לוקחת אסטרופם מיום 3 למחזור- עשיתי א.ס + דם ביום ד' , רירית 9 , פרוגסטרון קטן מ-2. ההחזרה אמורה להיות ביום רביעי הבא (עובר בן 3 ימים). השאלות שלי: 1. ממתי להתחיל לקחת את פרוגסטרון (אוטרוגוסטן+קרינון) 2.האם כדאי לבצע שוב בדיקת דם + א.ס לפני שמתחילה פרוגסטרון כדי לוודא שהערכים עדיין תקינים (דם+רירית) אולי יש לך עצה נוספת שתעזור להיקלטות? תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה

1.הייתי מתחיל את החשיפה החל מיום א 2.בהחלט יש מקום לבצע בדיקה חוזרת לפרוגסטרון ביום א לפני נטילת הפרוגסטרון

מספר ימים בודדים לפני כניסת אשתי להריון עברתי ct באיזור האגן והבטן ללא הגנה על האשכים. האם תיתכן פגיעה בעובר ?

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להניח שההפריה בתנאים טבעיים התרחשה עם זרע תקין,בכל מקרה ישנם מספיק אמצעים אבחנתיים לקביעה טרום לידתית של תקינותו של העובר

11/10/2018 | 22:03 | מאת: גיורא

היי אודה לך מאוד באם תתן חוות דעת על הבדיקה...

לקריאה נוספת והעמקה

לדאבוני לא הצלחתי לפתוח את הקובץ המצורף

08/10/2018 | 13:49 | מאת: בן 25

שלום, לאחר שאני פולט זרע הוא יוצא בצבע לבן, אך לאחר כ 3 דקות השפיכה הופכת לצבע שקוף, כמו נוזל טרום שפיכה. precum מה זה אומר? אני עקר? אין לי עניין להביא ילדים. אך האם הדבר הזה אמור להדאיג אותי? אני בן 25

לקריאה נוספת והעמקה

נורמלי

שלום, אני ובעלי בני 26 מנסים להרות במשך חצי שנה. רופא הנשים שלי הפנה אותנו לבדיקות, המעקב זקיקים שלי נראה תקין, מחזור סדיר. בדיקת הזרע של בעלי הדאיגה אותנו מאוד. תקופת התנזרות: 3 ימים צבע: צהבהב צמיגות: normal ph: 7.4 נפח: 3.4 ריכוז: 6.6 כפול 106 תנועה: 9% (פרוגרסיבית 6%, מקומית 3%, ללא תנועה 91%) ליקוציטים: אין תאים תקינים: 2% (פתולוגית ראש 92%, פתולוגיית זנב 6%) פניתי לרופא הנשים והוא הסביר לי שעם תוצאות כאלה צריכים לפנות לIVF (בעיקר בגלל התנועתיות) הוא ביקש שבעלי יחזור על הבדיקה בעוד חודש וביום שלישי יש לו תור לאולטרסאונד אשכים. מספר שאלות: 1.גם אם מגלים איזשהי בעיה באולטרסאונד, וניתן לטפל בה, עד כמה ניתן לשפר את הממצאים? 2. אם אין שום בעיה, מה הסיכוי שיהיה שינוי בבדיקה בעוד חודש אם בעלי יעשן במקום קופסת סיגריות ליום חצי קופסא ויקפיד יותר על התזונה? 3. יש מקרים שיש טעות בבדיקת זרע? 4. יש צורך בבירור גנטי בשל הממצאים הללו? 5. במקרים כאלה ישר מאשרים IVF גם אם אנחנו מנסים רק חצי שנה?

לקריאה נוספת והעמקה

1.בהחלט ניתן לטפל כמו במקרה של וריקוצל-התרחבות של וריד האשך. 2.תיתכנה תנודות באיכות הזרע בשיעור הקרוב לעד 30-40% בין בדיקה לבדיקה,אולם עדיין הבדיקה תהיה לוקה במרבית המדדים. 3.נדיר 4.בהחלט-במיוחד לגבי חסרים בכרומוזום Y 5.אכן כל,אם כי הייתי ממשיך בבירור והטיפול בבעיה לחא קשר לטיפול בהפריה חוץ גופית

שלום. בדרך כלל כמו לכולם יש לזרע שלי את הריח האופייני לו כמו שכולם מתארים..... הלילה כנראה שהיה לי קרי לילה כי התעוררתי רטוב , אבל ללא ריח של זרע. (בוודאות שזה לא שתן בגלל הצמיגיות של הנוזל ....) האם זה תקין או בעייתי.?

כנראה בכל זאת תקין

תודה פר'

לא נראה לי שיש לך בסיס לדאגה בשלב זה

01/10/2018 | 19:23 | מאת: אשך אחד יותר גדול מהשני

היי אני בן 13 יש לי אשך אחד יותר גדול מהשני לא ביותר מידי אבל אפשר לשים לב והוא גם יורד יותר למטה מהשני. האם זה בסדר ויעבור מתי שהוא

כנראה שההבדלים הנם בטווח התקין

שלום פרופ', צריכה להחזיר עובר טרי ולשם כך אני אמורה להתחיל אסטרופם 3 ביום. התכנון המקורי היה ל- 14 ימים של אסטרופם אולם עתה זה יימשך 21 יום. השאלה שלי, האם זה בסדר לקחת כ"כ הרבה זמן לפני החזרה? האם הרירית שלי לא תהיה עבה מידי?, האם המרקם שלה יתאים לקליטת עובר כמו אם הייתי לוקחת רק 14 יום אסטרופם עד להחזרה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יכול בהחלט להתאים גם כעבור 3 שבועות,בכל מקרה לפני נטילת תכשיר הפרוגסטרון במעי בדיקה הורמונאלית כדי לראות שהפרוגסטרון לא עלה בטרם עת

30/09/2018 | 19:54 | מאת: הילה

1. האם היום השלישי להתחלת אסטרופם במקרה שלי הוא 1.10.18? 2.מהו ערך פרוגסטרון תקין לפני שמוסיפים פרוגסטרון? 3. מהו ערך תקין ל- E-2 לפני הוספת פרוגסטרון?

האם היום השלישי לאסטרופם הוא 1.10.18? או 2.10.18? תודה

1.בהחלט תקין 2.לגבי הפרוגסטרון לא יותר מ-4.5 nmol לערך האסטרוגן יש חשיבות מופחתת

חשוב הוא ערך הפרוגסטרון,ועובי רירית הרחם רירית>7 מ״מ פרוגסטרון- < 4.5 ננומול

לקחתי גלולות יאז ליצור מחזור במשך 12 ימים 17-28/9/18 וקיבלתי מחזור יום אחד אחרי , כלומר ב-29/9/18, האם זה תקין?( נאמר לי שזה היה אמור להגיע בין 3-7 ימים מסיום לקיחת הגלולות...) האם זה מחזור? 2. האם להתחיל אסטרופם בעוד יומיים? (צריכה להתחיל ביום 3 למחזור) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סביר תתחילי טיפול כמתוכנן

29/09/2018 | 15:58 | מאת: אורי

שלום רב! בעת שישבתי במסעדה נשפך עלי תה רותח על כל אזור האשכים ואיבר המין. זה שרף ממש למספר שניות, ותוך מספר דקות הגעתי לשירותים להחליף בגדים. הלכתי לרופא והוא נתן לי משחה ואנטיביוטיקה בשביל שלא יחמיר, והכוויות הן דרגה 1. ברצוני לדעת אם יכול להיגרם מזה נזק בלתי הפיך, בפוריות ו/או בתיפקוד המיני. אני בן 31. תודה מראש

אין שום סיכוי כזה

שלום, בעבר הרחוק ביצעתי בדיקת זרע במכון x - בו היא יצאה לא תקינה, ובמכון y בו היא יצאה תקינה. לאחרונה ביצעתי שוב מספר בדיקות במכון x - כולן היו לא תקינות. בעקבותן נשלחנו לivf, לאחר 5 חודשים של ניסיונות להריון ספונטני. כעת ביצעתי שוב בדיקה, במכון אחר, z, ובו הבדיקה יצאה תקינה. השאלה שלי היא, איך אני אמור לדעת מי מהמכונים צודק? יש לציין שאובחנתי עם וריקוצלה קלה אך קשה לי לקבל החלטה לגבי טיפול כשיש חוסר ודאות לגבי התוצאות. אוסיף שנקלטנו מivf בטיפול ראשון, כאשר 2 הפריות רגילות נכשלו, בעוד ש2 באיקסי הצליחו. אשתי בת 34 ואני 32. מה היית מייעץ לנו לעשות? וכיצד ניתן להתייחס לתוצאות בדיקת זרע כשיש שונות גדולה בין המכונים? אציין גם שהפריבילגיה של לנסות במשך שנה להיכנס להריון לא קיימת אצלנו בגלל הגיל של אשתי. כך שכל חודש מבחינתנו הוא קריטי. מצד שני איננו מעוניינים בהזרקת הורמונים ובכל התהליך המייגע במידה שאין באמת צורך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

את השאלה יש להפנות למעבדה שבשירותיה חוזרות התקינות אל מול המעבדה האחרת,האחראי על המעבדה צריך לישב את הפער המהותי בתשובות העלול להוביל למסקנות וטיפול מיותרים

בהמשך לשאלתו של יוני, איזה מכון מומלץ וידוע בתוצאות "אמינות" לעשות בו את בדיקות הזרע הללו?

מעבדת אנדרולוגיה ברמת החייל טל׳ +972 54-450-9082

פרופסור שלום, להלן בדיקת זרע-מעשן 2 קופבאות ביום, האם הבדיקה תקינה?או שמצריכה טיפולים אני בת 40 Ph 7.6 נפח 2.5 ריכוז תאי זרע 27 ריכןז תאי זרע בזרימה 67.5 אחוז תנועה כללית 35 תנועה מהירה 10 תנועה בינונית 20 סהכ תאי זרע בתנועה 23.62 מורפולגיה 91 צורות תקינןת 9 צורות פתלוגיות 91 ראש 52 צוואר 29 זנב 10 לאקוציטים 0.1

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת הזרע לוקה במידה מסוימת במדד התנועתיות,יתכן שטיפול בהשבחת הזרע והזרעה ייעודית במועד הביוץ עשויה חהניב תוצאה הריונית במהירות רבה יותר

בדיקה בס״כ תקינה

20/09/2018 | 20:57 | מאת: אלון

שלום לך.אני בן 47 בריא בדרך כלל גובהי 1.78 ומשקלי 96-97.האם להערכתך הורדת 6-7 ק"ג בפרק זמן של 3 וחצי שבועות בלבד(ממוצע של כמעט 2 קילוגרם בשבוע)עלול לפגוע בפוריות שלי בהנחה שאני שומר על דיאטה מאוזנת?

לקריאה נוספת והעמקה

אדרבא זה רק עשוי להועיל לאורך זמן בהקטנת הטמפרטורה באזור המפשעה

16/09/2018 | 17:45 | מאת: מירב

אם יש לי זרע מוקפא של בן זוג להורות משותפת ואני רוצה להעביר אותו לאמריקה על מנת לעשות את התהליך שם איזה מקום בארץ עושה את זה

יש לפנות לאחד מבנקי הזרע לצורךההליך

14/09/2018 | 14:16 | מאת: אלון

שלום לך. בכוונתי להתחיל ליטול תרופה על בסיס צמחי נוגדת דיכאון בשם רמוטיב ורציתי לוודא שהיא לא משפיעה לרעה על פוריות הגבר. תרופה זו מופקת מתמצית צמח ההיפריקום והמרכיבים:היפריצין,היפרפורין,פלבנואידים.ההשפעה היא על כמה מסלולים עצביים המוליכים סרוטונין,נוראדרנלין,דופמין,גאבא וגלוטמט.

לקריאה נוספת והעמקה

להערכתי התכשיר אינו עם השפעה מזיקה על פוריות הגבר

11/09/2018 | 20:27 | מאת: יוסי

מצ"ב תוצאות בדיקת זרע, לפי הבנתי קיימת פגיעה בפוריות. שאלתי האם במצב הנוכחי וללא קבלת טיפול כלשהו קיים סיכוי ולו קטן להגיע להיריון טבעי מיחסי מין ? תודה צבע - אפור התנזלות - כ 20 דקות נפח - 2.7 סמ"ק צמיגות - צמיג מאד PH - 9 ריכוז/סמ"ק - 0.45 מליון סה"כ הזירעונים - 0.99 מליון % בתנועה - 34 סוג התנועה % - מקומית 52 סיבובית 29 פרוגרסיבית 26 מהירות פרוגרסיבית ממוצעת לשנייה - 18 % הנורמאליים - 6 ריכוז תאים עגולים/סמ"ק - 0.4מליון בעיקר בינוניים בגודלם אגלוטינציה - אין

לקריאה נוספת והעמקה

לפי נתוני בדיקת הזרע ההסתברות להיריון ספונטני הנה כמעט אפסית

11/09/2018 | 10:26 | מאת: יוסי

שלום , ערכתי בדיקת זרע מקיפה והבנתי שקיימת פגיעה בפוריות . שאלתי האם ע"פ תוצאות הבדיקה קיים בכל זאת סיכוי להגיע להריון באופן טבעי מיחסי מין ? מצ"ב קובץ של תוצאות הבדיקה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צר לי אולם לא מצאתי את הבדיקה ששלחת לצורך פענוח

10/09/2018 | 16:31 | מאת: אלון

שלום לך. פלטתי זרע באוננות כמות רבה ואחרי שעה וחצי פלטתי שוב כמות מעטה.גילי 47.האם רצף 2 פליטות אלה בהפרש שעה וחצי בלבד ביניהם עלול לגרום נזק למערכת הרבייה?

לא יזיק

07/09/2018 | 15:55 | מאת: צליל

האם אפשר להגיע לפרופסור יעקב אשכנזי לטיפול ivf בעקבות זרעים בודדים בתנועה?

לקריאה נוספת והעמקה

אשמח לסייע לך נא להתקשר לאחד הטלפונים: 0548009999 0548002000

שלום, לקחתי גלולות, הגיע מחזור, לקחתי אסטרופם 4 ימים- 3 גלולות ביום. הטיפול להחזרת עובר טרי מתרומה בוטל- האם להפסיק אסטרופם במיידי או באופן הדרגתי- כיצד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

להפסיק לאלתר

01/09/2018 | 03:07 | מאת: מרי

שלום רב יש לי שאלה אם בחור שהקפיאכמה מנות זרע בבנק זרע בארץ והוא אינו תושב ישראל האם לי בתור שותפה להורות משותפת ובכלל האם אני יכולה לקחת את המנות האלה לחו"ל ולהזריע אותם בבית חולים שם מדובר על אמריקה..

להמתין בסבלנות

31/08/2018 | 16:24 | מאת: ליליה ב

שלום פרופ. תודה על תשובתך. אני כהיום לוקחת ליריקה לכאבים נוירופתיים. אני יודעת שצריך להפסיק אותה לפני כניסת היריון. השאלה אם ניתן לקחת תרופה אחרת במקום בזמן היריון? זה מאד מטריד אותי מכיוון שאני רוצה עובר בריא. אם מי ניתן להתייעץ בנושא? מתנצלת אם זאת שאלה לא קשורה. תודה רבה ליליה

לקריאה נוספת והעמקה

השיקול חייב להיות של הרופא המטפל שחייב לשקול את ההיבטים של התועלת מהטיפול אל מול החסרונות

לקחתי גלולות ליצירת מחזור ל- 12 יום (יאז) , עברו מאז כמעט 5 ימים ועדיין אין סימן למחזור... האם עדיין יכול להופיע דימום או שהגלולות לא השפיעו?, מה עושים במצב כזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

להמתין בסבלנות

קיבלתי מחזור ביום חמישי בערב, צריכה להתחיל אסטרופם ביום שלישי למחזור 3 פעמים ביום. האם היום השלישי למחזור הוא יום שבת או ראשון לצורך לקיחת הגלולה? תודה

בשבת

צריכה לקחת אסטרופם 2 מ"ג 1 כדור שלוש פעמים ביום, האם צריך להקפיד על מרווח שעות קבוע בין זמני בליעת הכדור, מהו? תודה רבה

או שעדיף 1 בוקר 1 בצהריים ו-1 בערב תודה

אין לכך כל חשיבות

אפשרי

אין לכך משמעות

אין משמעות

אין לזה שום חשיבות,מה שחשוב זה ס״ה הכמות היומית הנלקחת

אין חשיבות לזמני הנטילה אלא לכמות הכוללת

26/08/2018 | 13:16 | מאת: נועה

שלום רב, לבעלי, בן 30, יש תסמונת קרטגנר ואזוספרמיה. עבר tefna שבה מצאו זרע והפרו בעזרתו כ20 עוברים, שהבשילו עד כה להריון תקין אחד. כעת נצטרך לעבור שוב את הפרוצדורה ורציתי לדעת האם העובדה שנמצאו אצלו תאי זרע בעבר משמעה שימצאו גם הפעם? או שיכול להיות ששאבו את כל הזרע שהיה והגוף אינו מייצר יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

לאור התוצאות החיוביות בעבר קיים סיכוי סביר שימצא זרע גם הפעם

היי ד"ר, מקווה ששלומך בטוב. אשמח מאוד להתייעץ עמך לאור תוצאות בדיקת זרע שביצעתי. רקע לבדיקה: אציין גם כי יש לי רקע של טריכומונס בעבר שטופל בהמשך (לפני כשנתיים-שלוש). עד לא מזמן גם היה לי עדיין אוראל פלסמה שטופל בעזרת דוקסילין (כנראה אני ואשתי הדבקנו אחד את השנייה הלוך ושוב). תוצאות כרגע חזרו שליליות (משמע - אין אוראל פלסמה ובדיקת הזרע נעשתה לאחר שלא היה אוראל פלסמה). חשוב לציין כי אני ואשתי לא שוכבים מזה תקופה ארוכה עקב העובדה שהיא סובלת מוסטיבולוטיס (כנראה בשל הטראומה שעברנו על הטריכומונס וטיפולים לא מתאימים). ביצעתי בדיקת זרע סטנדרטית מבלי שניסינו להיכנס להריון, אך חשבתי שכדאי לבדוק מאחר ואנחנו מאוד רוצים לנסות להיכנס כרגע להריון ולכן עושים בדיקות כנ"ל. להלן תוצאות הבדיקה: * הימנעות - 7 ימים. * דקות לביצוע ממתן איסוף - 35. 1. התנזלות - לא כתובה תוצאה. 2. צמיגות - תקני. 3. צבע - אפור. 4. PH - 8.2 5. נפח - 1.8 (ml) 6. ריכוז תאי זרע - 8.7 (mil/ml). 7. ריכוז תאי זרע בזירמה - 174.6 (mil) 8. אחוז תנועה כללית - 60 (%). - מהירה - 50. - בינונית - 40. - איטית - לא כתובה תוצאה. - במקום - לא כתובה תוצאה. * סה"כ תאי זרע בתנועה - 104.76 (mil). 9. אחוז הישרדות לאחר 4 שעות - אין תוצאה. 10. חיות - לא כתובה תוצאה. 11. אגלוטינציה - יש. 12. מורפולוגיה - 95 (%). 13. צורות תקינות 5 (%). 14. צורות פתולוגיות 95 (%). - ראש - 56 (%). - צוואר - 31 (%). - זנב - 8 (%). 15. תאים עגולים - לא כתובה תוצאה. 16. לאוקוציטים - 0.1> 17. אריטורציטים - לא כתובה תוצאה. 18. Normazoospermia -מסומן וי (חיובי). 19. Astenozoospermia - לא כתובה תוצאה. 20. Teratozoospermia - לא כתובה תוצאה. 21. Azoospermia - לא כתובה תוצאה. 22. Aspermia - לא כתובה תוצאה. בבדיקת אולטרסאונד (סונאר ודופלר) אשכים מצאו את הנתונים הנ"ל (ביצעתי מאחר ויש לי כאבים באזור האשכים והמפשעה): 1. אשך ימין: * גודל רגיל 3.9*2.1*3.2 ס"מ. * מרקם אחיד. * ווסקולריזציה רגילה. * תרשים זרימה עורקי בגדר נורמה. * זרימה ורידית רגילה. * בראש אפידידימוס הודגמה ציסטה בגודל 0.4 ס"מ. הודגמה ציסטה נוספת בגודל 0.7 ס"מ. * הודגם הידרוצלה קל. * ללא וריקוצלה. 2. אשך שמאל: * גודל רגיל - 3.7*2.0*2.6. * מרקם אחיד. * ווסקולריזציה רגילה. * תרשים זרימה עורקי בגדר נורמה. * מהירות 8.9 סמ"ש 0.58 R1. * זרימה ורידית רגילה. * אזור אפידידימוס תקין. * הודגם הידרוצלה קל. * הודגם וריקוצלה קל. * רוחב ורידים יד 0.35 ס"מ. * לא הודגם היפוך זרימה בוולסלבה. * צילומים מצורפים - כן. אשמח למשוב והמלצות מצידך בנושא. תודה גיא.

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת הזרע הנה בגבול התקין,ומאפשרת היריון ספונטני,ממצאי האולטרסאונד מצביעם על אפשרות קיומה של דלקת כרונית בעבר(הידרוצל,ציסטות באפידידימיס)

פרופסור אשכנזי שלום, ראשית, תודה רבה על המענה המהיר וההתייחסות. חייב לומר שעודדת אותי מעט, כי חששתי מאוד מהמצב והייתי בטוח שזה לא תקין. האם יש דרך לשפר את התוצאות? האם יש איזושהי דרך להביא לשיפור של המדדים של הזרע ולהיות תקין/איכותי יותר? אנחנו מאוד רוצים להיכנס להריון ואני רוצה לאפשר תהליכים תקינים ככל שניתן. כמו כן, לגבי אפשרות של דלקת כרונית בעבר, האם יש דרך לטפל בהידרוצל/ורקוצלה וציסטות? אומנם מהבדיקה ניתן להבין שהממצא הוא שפירי, אך חשוב לי, שוב, כמו שציינתי מעלה, לא להביא ולו סיכון הכי קטן לאשתי, לאור ההיסטוריה הרפואית שלנו. אם תוכל לסבר מעט בנושא, זה יעזור לי מאוד. ושוב, תודה רבה על המשוב! גיא.

להיות במעקב תקופתי,לצרוך ויטמין E וויטמין C,הפועלים כאנטיאוקסידנטים נגד הרדיקלים החופשיים הנוצרים במצבים דלקתיים ועשויים לשפר בכך את מדדי הזרע

שלום ד"ר לאחר כמעט 7 שנים בה ליוויתי וטיפלתי באשתי לאחר שחלתה במחלת הסרטן ונפטרה לפני 3 שנים. היום אני נמצא למעלה משנה בזוגיות חדשה. אני מרגיש חוסר חשק מיני ובעייה להחזיק זיקפה באקט מיני. ניסיתי לקחת כדור ויאגרה ולא הרגשתי כל שיפור. איזה בדיקות או טיפול פסיכולוגי או אחר היית ממליץ לי לעשות כדי לאבחן מה הבעיה. אני בגיל 69 ומרגיש טוב באופן כללי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע פרופיל הורמונלי,בעיקר חרמות טסטוסטרון,יש לשלול נטיה לסכרת,כמובן שיש להיבדק ע@י אורולוג ולשלול הפרעה עצבית לתפקוד,ולבסוף אם עש זקפת לילה מדובר בהפרעה תפקודית ומומלץ לםנות לסיוע סקסולוג/סקסולוגית

שלום, רציתי לדעת לגבי תוצאות ספירת זרע ותוצאה של השבחה. אני בן 40, בת הזוג שלי בת 30,כל הבדיקות שלה תקינות. מנסים להרות כחצי שנה. האם יש סיכוי עם התוצאות להריון טבעי? נפח: 4 מ"ל ריכוז:12X10 - 12 כפול 10 בחזקת 6 בתנועה: 3X10 3 כפול 10 בחזקת 6 (25%) סוג תנועה: בעיקר IV III התנזלות: חלקית לאחר 40 דק' צבע: לבנבן PH:8 לויקוציטים: מעטים בבדיקה מורפולוגית לא נצפו תאי זרע בעלי ראש,צואר וזנב תקינים. פתולוגיות ראש תא הזרע: 80% פתולוגיות MIDPIECE : 18% פתולוגיות זנב: 2% סיכום: ריכוז תאי הזרע: נמוך מהנורמה של WHO שיעור התנועתיות: נמוך מהנורמה של WHO ערכי המורפולוגיה של תאי הזרע התקינים: לא נמצאו תאי זרע בעלי ראש,צואר וזנב תקינים. תוצאות השבחת זרע: (עשינו הזרעה אחת שלא צלחה) דגימת הזרע אחרי הטיפול - TOTAL MOTILE SPERM - 6.46

לקריאה נוספת והעמקה

למרבה הצער נתוני הזרע מצביעים על הפרעה בכל המדדים החשובים של הזרע ולכן הסיכוי חהיריון ספונטני הינם קלושים

תודה על התשובה. שתי שאלות נוספות... 1. הבנתי שהזרע מתחדש כל 3 חודשים. האם עם שינוי באורח החיים (תזונה,ספורט) יכול להיות שינוי מהותי בתוצאות. 2. האם ב IVF עם השבחת זרע כמובן התוצאות יכולות להשתנות דרמטית?כלומר, יש סיכוי להריון תקין על אף המורפולוגיה?

בדיקת הזרע לוקה בכל המדדים מחייבת בירור וטיפול

23/08/2018 | 11:44 | מאת: לירן

עברתי בדיקת ct באיזור הבטן והאשכים. האשכים כמובן לא היו מוגנים. מספר ימים לאחר מכן אשתי נכנסה להריון. האם ישנו סיכוי שהזרע נפגע ?

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי לכך קטן ביותר,בכל מקרה קיימים בדיקות עזר בהיריון לזיהוי מצבו הגנטי וההתפתחות של העובר

23/08/2018 | 09:46 | מאת: ישראל

אני לוקח את התרופה לפונקס והיא מורידה את החשק המיני. כתוצאה מכך, איכות הזרע נפגעת. הזרע יוצא בכמות קטנה והוא שקוף. אם ארצה מתישהו להביא ילדים אפשר לעבור טיפול שישפר את איכות הזרע? או שיש תהליך אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

כחלק מתופעות הלואי המצטברות של התרופה,לא מן הנמנע שתיתכן פגיעה גם באיכות הזרע,יחד עם זאת תופעת הלואי המרכזית עלולה להיות פגיעה פוטנציאלית בתאי הדם הלבנים. לפיכך כל מי שמקבל תרופה זו צריך לעבור בדיקות דם פעם בשבוע למשך 18 שבועות ולאחר מכן כל חודש. פרט לתופעת לוואי זו - יש לה לפעמים תופעות לוואי מטבוליות בדומה למספר תכשירים מדור חדש (כגון השמנה, עליה בכולסטרול, לחץ דם, הפרעה במאזן הסוכר) הדורש מעקב. לפיכך נותנים תרופה זו רק לאחר שאין תגובה מספקת עם שני תכשירים אחרים למשך חצי שנה לפחות.

22/08/2018 | 14:39 | מאת: אנונימי

יש לי ביציות מוקפאות לאחר היריון ראשון בעזרת IVF האם יש דרך כלשהי לדעת את מין העובר לאחר הזרעת ביצית במבחנה או שרק באולטרסאונד במהלך ההריון כבר? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לבצע אבחון גנטי טרום השרשתי ולחשוף את מין העובר(אפשרות זאת מתנית באישור הוועדה לקביעת מין העובר שבמשרד הבריאות)

22/08/2018 | 14:59 | מאת: אנונימי

תודה רבה. מה הפרוצדורה אם ידוע? (איך פונים עם מי מדברים)

ניתן לבצע בדיקת PGD לעוברים שיווצרו לצורך אבחון גנטי וזיהוי מין העובר(בתנאי שנתקבל אישור ממשרד הבריאות לביצוע הפרוצדורה למטרה זו)

22/08/2018 | 11:17 | מאת: ישראל גלמור

שלום לצוות, לא ראיתי התייחסות לשימוש יומי ב DHA אומגה 3 לגברים הסובלים מבעיות פוריות.

לקריאה נוספת והעמקה

אין לזה כל ערך מוסף