אוסטאופניה, אנורקסיה ותת פעילות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/09/2020 | 09:33 | מאת: אלה

שלום, אני סובלת מירידה תלולה בצפיפות העצם, תוך פחות משנתיים ירד ממינוס 1.4 למינוס 1.8. אני בסוף שנות ה30 לחיי. נוטלת שנים סידן פלוס די 600. פעמיים, ואלפיים די בנוסף. יש לי 2 בעיות שאין להן פתרון: אני בתת משקל מעל 25 שנה ושום טיפול לא עזר לאנורקסיה. אני מקבלת יוטירוקס וטי3. הtsh נמוך סביב 0.1 ולא השתנה כשהורידו מינון ולא ניתן עוד להוריד כי אז נהיה לי טי3 נמוך מידי וגם הייתי כמו משותקת ולא יכולתי לתפקד כלל. לכן הוסיפו טי3. אז אני חיה עם תת משקל וtsh נמוך. ניסו הכל ואין פתרון. לכן אינני מחפשת שם תשובות, זה לא הולך. איך אפשר במצב הזה לעצור את התדרדרות אובדן צפיפות העצם? האם סידן אמורפי יכול לעזור? תרופה כלשהי? אני אוכלת מוצרי חלב וחלב שקדים מועשר בסידן, ככל יכולתי. אני מאוד דואגת ואובדת עצות. תודה

אלה שלום נשמע שאת זקוקה לייעוץ אנדוקריני מסודר. ה TSH הנמוך פוגע בעצם וגם תת משקל. חשוב לעשות ספורט, לעלות במשקל, לצרוך סידן ולדאוג לרמת ויטמין די תקינה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת