דליפת שתן וקשיי להשתין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

28/01/2020 | 21:07 | מאת: יגאל

דוקטור שלום רב, לפני ביופסיה עברתי בדיקת MRI. הבנתי מפענוח שאין משהו חריג. למרות זאת אני סובל גם מקשיי להשתין (במיוחד אחרי שכיבה על הגב). ומה יותר מפריע לי - דליפת שתן בטיפות תוך כל היום. גיליתי גם ש-CIPRODEX שנטלתי תוך שבועיים עקב הצטננות/שפעת/וירוס אחרר, מאוד עזר לי ולא היו קשיי להשתין (לא נטלתי בימים אלה TAMSULIN). יש לי שלוש שאלות לדוקטור הנכבד: 1. אבחנה רשמית היא הגדלת ערמונית. עקב כך שעוזרת לי גם TAMSULIN וגם CIPRODEX - אולי מדובר על זיהום ולא בעיות בערמונית? 2. האם עדיין יש צורך לביופסיה? 3. יש סיכוי לסרטן (תוך שנתיים PSA גדל מ-2.3 ל-4.3) תודה רבה

שלום יגאל. לא הבנתי אם עברת ביופסיה או רק MRI? בנוגע לשאלותיך: 1. הדרך לראות אם יש זיהום היא לעשות תרבית שתן. אם יש חיידק, באמת צריך לטפל באנטיביוטיקה מתאימה. 2. הצורך לביופסיה נקבע על פי הערכת הסיכון לסרטן משמעותי קלינית ובהתאם להעדפותיך בהתאם לרחת הסיכון הצפויה. אני לא יודע מספיק כדי להעריך את הסיכון שלך לפי הנתונים שצירפת, ואני מציע שלא תסתפק במידע שמועבר בפורום, אלא תתייעץ עם רופא מומחה לפני החלטה. 3. ראה את תשובתי על 2.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית