RCC בכליה אחרי MRI כיוון כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/04/2018 | 18:14 | מאת: בן 60

בהדמיית mri כיוון כליות לפני חודש :בכליה שמאל נראה באזור הבין קוטבי באספקט ליטרלי מודגמת ציסטה עם מחיצות עדינות ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת( mri בטן מלפני חצי שנה ) . בצמוד לציסטה מוקד אקזופיטי לטרלי כ- 1.4 ס"מ עובר האדרה , גדל בהשוואה לבדיקה קודמת (לפני חצי שנה היה 0.8 ס"מ )חשוד כ RCC . ציסטה נוספת פשוטה קטנה בקוטב עליון משמאל .רטרופריטונאוס ללא בלוטות לימפה מוגדלות . הומלץ על ניתוח לכריתת הגידול והציסטה למרות שאחד הכירורגים אמר שתאורטית אפשר להסתפק במעקב , אבל בגלל שאני צעיר(61) . אפשרי ניתוח לכריתת הממצא החשוד כממאיר . אני חולה קרוהן יותר מעשרים שנה ובחמש שנים האחרונות אני מטופל בהומירה באופן קבוע (לאור הממצא שגדל משמעותית בחצי שנה האחרונה הפסקתי השבוע את הטיפול בתרופה) . האם לדעתך הגידול נגרם מההומירה . אציין שבMRI לפני שהתחלתי את הטיפול בהומירה -ללא סימן לגידול בכליה . החלטתי שאני מסכים לעבור ניתוח לכריתת הגידול והציסטה בסמוך אליו . מנתח אחד העדיף ניתוח פתוח מאחורה באזור המותן בשל היותי חולה קרוהן עם סבירות גבוהה להידבקויות ( לא עברתי ניתוח בבטן ) והמנתח האחר בחר לנתח ניתוח לפרוסקופי באזור האגן ( סמוך למעי הגס ) ולדבריו הוא לא צריך להתעסק עם המעיים ולכן זה לא מטריד אותו . ברצוני לשאול אותך כמומחה בתחום האונקולוגי אם יש חשש שבמהלך הניתוח הגידול יזלוג למערכת הלימפה ? האם כריתת הגידול תפגע בעתיד בתפקוד הכליה המנותחת או בכליה השניה? מה הסיכון שהממצא שחשוד כממאיר הוא אכן כך ? האם יש יותר סיכונים בהמשך מעקב או בניתוח ? אחרי הניתוח , האם יש סכנה שהגידול יחזור או יופיע במקום אחר ? קראתי רבות על אפשרות לביופסיה והבנתי שהדיעות חלוקות ויש סיכון בפעולה זאת . האם האופציה הניתוחית עדיפה ? האם הממצא שחשוד כממאיר עלול לשלוח גרורות בגודלו העכשווי ? האם אחרי הניתוח לכריתת הממצא אני אמור לעבור טיפול כימו או הקרנות ? איזה מעקב אני אמור לעבור אחרי הניתוח ? בברכת שבוע טוב והרבה בריאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הניתוח נחשב די בטוח, ואין חשש אמיתי לפיזור בזמן הניתוח. יש סיכון מסויים שבזמן הניתוח תיפגע הכליה המנותחת. אין סיבה שהכליה השניה תיפגע בזמן הניתוח. הסיכוי שהממצא הוא ממאיר בגודל כזה הוא כ-75-80%. לגבי הסיכונים של מעקב מול ניתוח, זו שאלה קשה שאפשא להתווכח עליה ולדון עליה ארוכות. בעיקרון, אם הגידול ממאיר, וקצב הגדילה שלו מחשיד אותו לכזה, ואם תעבור את הניתוח ללא סיבוכים, עדיף לעבור את הניתוח. הבעיה שאי אפשר לדעת מראש שלא יהיו סיבוכים. אנחנו יודעים שסטטיסטית הם מתרחשים באחוזים יחסית נמוכים. אחרי כריתה חלקית של הכליה, יש סיכוי שהגידול יחזור באותה כליה, אבל הסיכון הוא קטן יחסית, וניתן להקטין אותו אם מקפידים לכרות את כל הגידול עם שוליים של רקמה בריאה מסביבו. ביופסיה אפשרית במקרים שבהם לא בטוחים שמדובר בגידול ממאיר. בעיקרון, אם תשובת הביופסיה לא תשנה את התוכנית הטיפולית, הרי שהיא מיותרת. נדיר שממצא בגודל כזה מופיע עם מחלה גרורתית. אחרי הניתוח לא צריך לעבור טיפול כימותרפי או קרינתי. המעקב לאחר מכן נקבע לפי סוג הגידול. בעיקרון מדובר על US או CT כל חצי שנה בשנים הראשונות לאחר הניתוח, בדיקות דם ובדיקת רופא.

08/04/2018 | 17:58 | מאת: בן 60

האם מותר לעבור לייזר להסרת שיער לפני או אחרי הניתוח ? האם ידוע מה הגורם לגידולי כליה ממאירים מסוג RCC ? בתודה ויום טוב

אני לא רואה סיבה לא לעבור טיפולי לייזר, אם כי הייתי דוחה טיפולים כאלה שאמורים להיות באזור הניתוח. הגורמים לסרטן כליה כמו גם לסוגי סרטן אחרים הם שילוב של גורמים גנטיים וחשיפה לקרצינוגנים בסביבה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית