ניתוח פאראתירואיד לבן 39 ללא תסמינים

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/02/2020 | 10:05 | מאת: ארנון נימי

אני מתלבט לגבי צורך בניתוח PTA. בבדיקות דם נמצאה אצלי רמה גבוהה של PTH - 80.2, סידן 11.1, זרחן 1.9. ויטמין D 18.4. אין סידן בשתן (24 שעות) US מראה מראה באספקט אחורי תחתון של אונה שמאלית - הודגם ממצא שיכול להתאים ל-PTA. מיפוי MIBI - הודגם ממצא חשוד לPTA בחלק אחורי מדיאלי של אונה שמאלית של בלוטת התריס. US כליות תקין. צפיפות עצם נמוכה במידה קלה בעמוד שדרה ובירך, תקינה באמה. אנדוקרינולוגית המליצה לי לנתח, ואני מבין שיש מספיק אינדיקציות לניתוח. יחד עם זאת תהיתי אם באמת יש צורך בכך - אני אדם בריא וצעיר, אין לי בעיות (כך לפחות אני מרגיש כלפי חוץ). אני מודע לזה שהנזקים יכולים להיות לטווח ארוך, אבל אני שואל את עצמי אם לא מדובר במשהו שאפשר לחיות איתו ממילא חיים שלמים בלי להרגיש (כשאפשר להמשיך במעקב, או לדחות את ההחלטה להמשך). אם אני מחליט להימנע מניתוח או לדחות אותו (תוך המשך מעקב) - מהם הסיכונים בעצם? אציין שלאחרונה התחלתי ליטול ויטמין D באופן אינטנסיבי (2000 ביום) - האם התמונה יכולה להשתנות?

06/02/2020 | 16:04 | מאת: גלית

מנסיון שלי עם צפיפות עצם נמוכה אני משתמשת בסידן אמורפי , אני לא יכולה לתת ייעוץ מקצועי אך יכולה לתת עצה

שלום רב, גיל הינו ללא ספק פקטור משמעותי במחלה זו וגיל צעיר הינו בהחלט אינדיקציה חד משמעית לניתוח. הניתוח הינו פשוט ביותר וכמעט נטול סיכונים ומונע בעיות עתידיות רבות כגון שברים פתולוגיים בעצמות, אבני כליות, כיב קיבה, שינויים מנטליים ועוד. כיום ניתן לבצע את הניתוח גם ללא חתך חיצוני בצוואר במקרים בהם יש מיקום מדוייק של הבלוטה הפתולוגית. ממליץ להגיע למרפאה לבדיקה (037645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)