ירך שמאל.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/06/2013 | 11:38 | מאת: שי

שלום רב שמי שי בן 24 חולה דלקת מפרקים שגרונית. מטופל באקטמרה. בדיקות דם תקינות. לאחרונה ביצעתי צילומי רנטגן. ובבדיקה של הראומטולוגים בבני ציון רשום "OA של ירך שמאל עם סקלרוזיס, הצרות המרווח, אוסטאופיט." חש אני בזמן הליכה כאבים חדים וחודרניים באיזור ירך שמאל. האם יש דרכי טיפול?המלצות כלשהן? ממה להימנע? איזו פעילות גופנית מומלץ לעשות ואיזו לא? אשמח לתשובה שי

שלום רב המלצות לטיפול ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה 1. כישנה פגיעה בירך או בחלק ממרכיבי הירך יכול זה להשפיע על תפקוד הרגל והשרירים מסביב לירך, הכאבים יכולים להקרין גם לברך ולמפשעה . שחיקה של מפרק הירך יכולה להקרין לברך , הסברה העומדת מאחורי זה היא שאחד העצבים המתפצל לשניים ומעצבב את מפרק הירך והברך אחראי לתחושה זו של כאב בברך, אך עם זאת יש צורך לברר האם הכאב הוא לא כאב מוקרן מהגב, בנוסף יש לשלול שאין בעיה במפרק הברך עצמו כגון שחיקה של הברך 2. טיפולים שמרניים לא ניתוחיים למפרק הירך כוללים- פיזיותרפיה ומודיפיקציה של הרגלים o פיזיותרפיה לשיפור טווחי תנועה, חיזוק שרירים והפחתת כאבים. הפחתת עומס על המפרק על ידי ירידה במשקל ותזונה נכונה. מודיפיקציה של הרגלים – להימנע מפעילות מאומצת o עזרים - מקל להליכה מקל ליד הנגדית למפרק הפגוע o אפוסתרפיה -מבוססת על הקניה של תנועות מבוקשות תוך הפחתת העומס על המפרק ושיפור בכאב ובתפקוד המפרק טיפולים תרופתיים א. משחות לשימוש מקומי להפחתת כאבים והגירוי הדלקתי סביב המפרק, חלק מהמשחות ניתן להשיג גם ללא מרשם רופא ב. תרופות הניתנות פומית דרך הפה o נוגדי כאבים ללא מרשם רופא -אקמול, אופטלגין o NSAID's תרופות שאינן סטרואידיות הנוגדות דלקת ובכך מורידות את התגובה הדלקתית סביב מפרק הברך (ארקוקסיה,ולטרן, אטופן, ברקסין, סלקוקס) o תוספי מזון ותרופות-כונדרטין, גלוקוזאמין לחיזוק מפרק הברך ובכך שיפור בכאבים ושיפור תפקוד המפרק (מגגלופלקס, קוזאמין,סופהרב, ארטריל) להלן רקע בנוגע לזריקות למפרק הזרקות לתוך המפרק נחלקות למספר קבוצות o סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים. (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) o חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי o אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס, הטיפול הוא טיפול ביולוגי-טבעי, מחומרים המופקים מגוף החולה עצמו. הטכנולוגיה החדשה כוללת לקיחת דם פשוטה. מהדם הנלקח מופק סרום (נסיוב) המכיל חלבונים שונים אשר מטרתם לעצור ולרפא את תהליך השחיקה. החלבונים מוזרקים למפרק. 3. בהתאם לממצאים , הטיפול ניתן בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים