התייעצות בן שנתיים ו11

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/04/2019 | 22:35 | מאת: נופר

שלום רב, רציתי לשאול מתי יש צורך בmri ראש בקרב ילדים? רקע: בני בן השנתיים ו11 לאחר כפתורים ושקד 3(לפני כחודש עברנו את הניתוח )ניכר שיש עיכוב שפתי משמעותי, השיג אבני דרך בזמן, מתקשה ביצירת קשרים עם בני גילו,לא נמנע מהם ,משחק לצידם ולידם ,יושב בחוגים בגן יפה מבין וממלא הוראות לדברי הגננת ,ילד סקרן,מתעניין, פתוח בבית מאוד,ביישן בחוץ,יש קושי בויסות רגשי , אין רגישות למרקמים או בררנות..מתקשר הרבה בתקשורת לא מילולית, דבר יותר בטרם הדלקות -אין התנהגות כפייתית -ר.התפתחות לא ידעה לזהות ולהגדיר במדויק מה הבעיה והמליצה על פגישה עם פסיכולוגית ילדים בכדי לדעת מהיכן נובע הקושי.טענה שמרגישה שיש יותר הבנה ממה שהוא מראה לה.אני פועלת לשים אותו בגן שפתי שיתן מענה לצרכיו שהוזכרו לעיל ושאלתי המרכזית למעשה, היא האם לאור הדברים שהצגתי, כדאי לשקול בדיקתmri ראש? מתי רצוי לבצע בדיקה כזאת? אודה לתשובתך

נופר שלום. MRI ראש מראה את מבנה המוח וכלי הדם שבו. MRI ראש מבוצע בשאלת גידול, אוטם, דימום, הפרעה בהתפתחות המוח בזמן ההריון או במהלך החיים, הפרעה בהבשלת החומר הלבן במוח, הפרעה או חסימה בעורקים או ורידים של הראש, ראש גדול מדי או קטן מדי, לחץ תוך-גולגלתי מוגבר, ועוד. לאור מה שהצגת , לא נראה לי מה הטעם לבצע MRI. אך חשוב מכך - מי קבע שיש עיכוב שפתי משמעותי? שיש קושי בוויסות רגשי? שצריך גן שפתי? אם יש רק חשד בכל הנ"ל, תתחילו עם בדיקת שמיעה ופניה למכון להתפתחות הילד. אם כבר עברתם אבחונים שהתפתחות הילד, ונקבע שאכן יש עיכוב שפתי וקושי רגשי, וצוות המכון החליט שצריך גן מיוחד ואבחון פסיכולוגי - המשיכו לפי המלצתם. המלצה על בירור נוסף, כגון MRI או בירור אחר, תינתן ע"י הרופאה ההתפתחותית. כאמור, לפי המידע שכתבת לעיל, לא נשמע שיש צורך ב-MRI. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים