אירוע מוחי בעובר בשבוע 31

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/09/2018 | 11:36 | מאת: Walid

שלום, אשתי בהיריון בשבוע 31, מעקה ההיריון תקין כולל ציפ גניטי ו 4 סקירות ראשונה שניה שלישית ומכוונת, דיקור מי שפיר, הכל יצא תקין. לפני 3 ימים הגיעה לרופאת נשים לביקור שגרתי, הרופאה גלתה שהיא בצירים ויש ריבוי מי שפיר 33, והאטה בקצב הלב של העובר. הפנתה אותנו למיון נשים, במיון ראו אותם סימנים שרופאת הנשים ראתה, ובאופן בהול הכניסו אותה לחדר הניתוח, הילד יצא קשה, לא נושם, בוצע החייאה והצליחו לייצב אותו, באותו לילה שוב הפסיק לנשום ושוב עשו החייאה וייצבו אותו, ביום השני והשלישי ללידה החלו הרופאים בדיקות וברורים, וב ct ראו שיש לו דימום מסיבי, חדר 3 לא נראה כלל ו שלושת החדרים האחרים נראים שזזו עקב הלחץ מהדימום בגולגולת. מנהל מחלקת הפגיה קרא לנו לישיבה, הסביר את חומרת במצב והנזק העצום שנגרם לראש, אמר שאין הרבה מה להעשות, יש אפשרות לנתח ברמב"ם עם סיכון גבוה וסיכוי מועט להצלחה. רציתי לשאול, האם למרות כל הסיכון שווה לנתיח או עדיף לא לגעת, ואם מחליטים לא לנתיח, בדרך כלל אחרי כמה זמן הם נפרדים מאיתנו??

וליד שלום, תיארת מצב קשה. העובר התחיל לסבול עוד לפני הלידה, אינני יכולה יכולה לקבוע אם מדובר בבעיה שאירעה מספר ימים או אפילו יותר לפני הביקורת השגרתית שבצעתם. בהמשך עברתם ניתוח חירום, שלאחריו התינוק המשיך לסבול ממה שאירע לו: החייאה חוזרת לאחר הלידה, דימום מוחי נרחב, ולחץ על רקמת המוח. אמנם יתכן שניתוח יכול להקל ולהאריך חיים, וכן למוח צעיר ובלתי בשל יש יכולת שיקום והתחדשות מסוימת, אך במצב שתיארת סביר שנגרם נזק משמעותי לרקמת מוח, ויש סיכוי גבוה לפגיעה התפתחותית מוטורית וקוגניטיבית. אתם עומדים בפני החלטה קשה ביותר, ואינני יכולה לתת עצה חד משמעית בלי להכיר אתכם ואת פרטי המצב. דברו שוב עם צוות הפגייה לגבי המצב של בנכם היום, ולגבי משמעות הדברים בימים הקרובים וגם בעתיד. אני מאחלת לכם מקרב לב שתזכו לשנה של בריאות ואושר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים