ריבוי מי שפיר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

היקף ראש קטן (מיקרוצפלוס) – כיצד מאבחנים ומטפלים?

הורים, מומלץ לשים לב: היקף ראש קטן אצל העובר או היילוד עשוי להיות שפיר או להעיד על בעיה. ייעוץ במרפאה רב תחומית מאפשר הערכת סיכונים וגיבוש המלצות היקף ראש קטן מעט מהממוצע נחשב ממצא שכיח יחסית, בקרב עוברים ויילודים. אם היקף הראש מצוי בתחום הנורמה, אין לכך חשיבות רפואית. בקרב כ-3% מהאוכלוסייה הבריאה, ניתן למצוא היקף ראש מתחת לתחום הנורמה (מיקרוצפלוס "אמיתי"). במאמר זה, נעסוק בהרחבה במיקרוצפלוס: גורמים, אבחון, השפעה קלינית וסוגיות נוספות.   מהו היקף ראש קטן (מיקרוצפלוס)? הגדרת מיקרוצפליה (היקף ראש מתחת לתחום הנורמה) שונה אצל עובר, בהשוואה ליילוד. יילוד: מיקרוצפליה מוגדרת כאשר היקף הראש קטן בשתי סטיות תקן, מההיקף הממוצע לגיל היילוד. עובר: מיקרוצפליה מוגדרת כאשר היקף הראש קטן בשלוש סטיות תקן מההיקף הממוצע לשבוע ההריון.   באיזה מקרים מיקרצופלוס אינו מעיד על בעיה רפואית? יש להדגיש כי לא כל מיקרצופלוס מהווה בהכרח אינדיקציה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לריבוי מי שפיר

הריון בסיכון גבוה - תמונת המחשה
הריון בסיכון גבוה התקדמות טיפולי הפוריות מאפשרת הריון ולידה בגיל מבוגר, באופן שמאפשר לדחות משמעותית את גי...
סוכרת הריון - תמונת המחשה
סוכרת הריון מתכננת הריון בקרוב? כחלק מההכנות לתקופה המרגשת, מומלץ להקפיד גם על שילוב של פעילות גופנ...
בדיקת העמסת סוכר - תמונת המחשה
בדיקת העמסת סוכר נכנסת להריון ואת נושאת בבטנך תאומים? מזל טוב! עם זאת, חשוב לדעת כי הריון עם תאומים נחשב...
תסחיף מי שפיר - תמונת המחשה
תסחיף מי שפיר שתיית תה פטל, הליכה, יוגה, חוקן, חומרים כימיים והתערבות מכנית - לפניכם שיטות רבות לזרז...
פגות - תמונת המחשה
פגות יש לך לחץ דם גבוה? את סובלת מסכרת? נכנסת לקטגוריה של הריון בסיכון גבוה. את בהריון עם תא...
סקירת מערכות - תמונת המחשה
סקירת מערכות סקירת מערכות היא בדיקה חשובה שנערכת בשלבי ההריון השונים - ומאפשרת לאתר מומים שונים אצל...
ללמוד עוד על ריבוי מי שפיר
היקף ראש קטן (מיקרוצפלוס) – כיצד מאבחנים ומטפלים?-תמונה

הורים, מומלץ לשים לב: היקף ראש קטן אצל העובר או היילוד עשוי...

מאת: פרופ' רוני...
25/06/2018
אקו לב עוברי: מתי - וכיצד?-תמונה

התינוק יקר לליבך? בדיקת אקו לב עוברי מומלצת על רקע התוויות...

מאת: ד"ר רמי...
26/06/2017
אולטרה סאונד מוח עוברי: מדריך-תמונה

מתי מבצעים את הבדיקה? כיצד אפשר לזהות בעיות בהתפתחות העובר,...

מאת: ד"ר קטורזה...
10/07/2016
הריון בסיכון: דרוש מעקב צמוד-תמונה

ריבוי עוברים, יתר לחץ דם, סוכרת - אלו הם רק חלק מהמצבים,...

מאת: ענת זיו
26/06/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לריבוי מי שפיר?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ריבוי מי שפיר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב אישתי בשבוע 32+6 להריון , נמצאת במעקב במרפאת הריון בסיכון כתוצאה מלידה ראשונה מוקדמת בשבוע 34+5 לאחר ירידת מים ספונטנית. (לא ברור אם היה זיהום). באולטראסאונד לפני שבועיים נצפה עובר עם היקף בטן תואם לשבוע יותר ממה שצריך. היום בבוקר לאחר בדיקה נוספת היקף הבטן גדל וכעת עומד על שבועיים מעל המצופה , משקל העובר מוערך בכ - 2 ק"ג. העמסת סוכר תקינה (מחר תבוצע אחת נוספת לבקשת הרופא). מהן הסיבות להיקף בטן גדול בעוסר בשבוע כזה? יש לציין שאין עודף מי שפיר. אודה לתשובתך סילבן

היקף בטן גדול יכול לרמז על סוכרת הריונית או פשוט עובר גדול

1.האם העמסת סוכר 50 בהריון עדיף לעשות בצום או לא כדי שהתוצאות יהיו אמינות והבדיקה לא תפגע בעובר 2.אם עדיף לא בצום, מה כדאי לאכול לפני?

1. התוצאות פחות אמינות כאשר עושים העמסת סוכר 50 בהריון. 2. לאכול רגיל.

1.אם אעשה העמסת סוכר 75 בהריון התוצאה תהיה אמינה יותר מ 50? 2.. בבוקר אני רק שותה קקאו עם חלב ללא סוכר- האם אוכל לעשות אחריה את בדיקת העמסת סוכר או שעדיף לאכול גם סנדוויץ וכו' כדי שהבדיקה תהיה אמינה ותאבחן טרום סוכרת אם יש? 3. במידה ועשיתי את הבדיקה בשבוע 26 והיא היתה תקינה, האם יש לחזור עליה בשלב מאוחר יותר בהריון? כלומר האם תוכל להתפתח סכרת הריונית גם אחרי הבדיקה ? תודה

1. לא. 2. לא קריטי 3. לעתים תתבקשי לחזור על הבדיקה. למשל במקרה שיהיה ריבוי מי שפיר או רושם לעובר גדול.

1.אם הבדיקה פחות אמינה בהריון האם אמינותה כמו בדיקת דם רגילה בצום וחבל/ מיותר בעצם לעשות אותה? 2. עשיתי העמסת סוכר 75 לפני ההריון ויצאה תקינה- האם זה עוזר בניבוי הסיכוי לפתח סכרת בהריון? המון תודה

מקפיצה

1. מיותר לעשות את ה75 אם עשית בהיריון את ה 50. 2. רק במעט.

לגילוי סכרת הריונית? (או טרום סכרת) לאור העובדה שהיא אינה אמינה תודה רבה

הבדיקה די אמינה אם היא נעשית כמו שצריך. אם לא תעשי, יתייחסו אליך בחדר לידה כמי שיש לה סוכרת לא מאובחנת.

שלום רב 1. האם במקרה של ריבוי מי שפיר (AFI סביב 27) מומלץ לבצע זירוז לידה בשבוע 38\39? 2. האם יש קשר מבוסס מחקרי בין אוטיזם לפיטוצין? 3. האם יש אפשרות לעבור זירוז לידה ללא פיטוצין ? (נניח רק הבשלת צוואר, פקיעת קרומים וכו) ואם לא, האם יש תחליף הולם לפיטוצין? תודה רבה

הי 1.לא 2.לא שידוע לי 3. בוודאי. אם פוקעים קרומים והלידה מתפתחת כסדרה אזי לא חייבים לתת פיטצין.

שלום, בת 32 בהריון בשבוע 36+5. לפני ההריון הנוכחי התחלתי בירור מבנה רחם עקב 2 הפלות בשבוע 7. באולטרסאונד תלת מימד נמצא "הקונטור החיצוני במראה תקין, הפונדוס בעל מראה קשתי, מראה גבולי בין מחיצה לבין arcuate, עומק המחיצה 14 מ"מ והרוחב בין החלק הגבוהה של הפונדוס משני הצדדים 40 מ"מ." צויין שהשחלות תקינות. משם נשלחתי לבדיקת היסטרוסקופיה אולם נכנסתי להריון הנוכחי וביטלתי את התור. באולטרסאונד שביצעתי אתמול נראה שהעובר במצב עכוז (זה כבר חודש ככה בא והולך) ושיש ריבוי מי שפיר. לריבוי מי השפיר נשלחתי לעשות סדרת בדיקות לבירור, כי עד כה ההריון תקין ולא נמצאה סכרת. מאוד חשוב לי ללדת לידה רגילה ולכן ביקשתי לבצע היפוך. אולם הרופאת מעקב התייעצה עם רופא שמבצע זאת בתל השומר ולאור החשש מהמחיצה הם ממליצים לא לעשות היפוך וקבעו ניתוח קיסרי. אני אשמח לחוות דעת נוספת לאור הנתונים של המחיצה ברחם, שממה שאני מבינה היא לא גדולה וגם גודל העובר הוא 2.600 כרגע האם ניתן לבצע היפוך חיצוני על מנת ללדת לידה טבעית או שנשאר רק לקוות שיתהפך לבד ואם לא אז רק קיסרי? תודה מראש

שלום, אני חושב שבמחיצה של 14 מ"מ או רחם קשתי ניתן לשקול היפוך. את מוזמנת לפנות לבית חולים ליס ליולדות להתחעצות עם הרופאים המבצעים היפוך. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב