חדרי מח מורחבים לילד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/08/2018 | 23:38 | מאת: יפית

שלום שמי יפית בני נולד בסקציה כמו שאר הילדים לידה ב"ה תקינה. במעקב התפתחות הילד נמצא היקף ראש קצת גדול ונשלחתי לסי טי ראש. התוצאה הייתה חדרים קצת מורחבים אבל בגבול הנורמה. ההתפתחות הייתה תקינה עד שבגיל שנה וחצי פלוס חלה רגרסיה הילד הפסיק לדבר והתבודד וכו'. הילד אובחן על הרצף. ילדי גם נמצא בין הילדים שקבלו 2 מנות של צהבת בי בגיל יום וחודש. האם יכולה להיות אפשרות כי ההרחבה של החדרים הזיקו? האם זה בר תיקון? אשמח לתשובתך. יפית

יפית שלום, 1. הרחבה קלה של חדרי המוח אינה מזיקה, במיוחד אם היקף הראש רק מעט גדול מהממוצע ועדיין בתחום הנורמה. במקרה כזה, אין שום צורך לטפל או לתקן. 2. אם היקף הראש מעל אחוזון 98 של הנורמה, אז מומלץ לבצע MRI ולא CT (יתכן שבנך עשה אוטרהסאונד מוח, כלומר סונר מוח). 3. לילדים בספקטרום האוטיסטי יש בממוצע היקף ראש גדול יותר מאשר לילדים שאינם בספקטרום. 4. כיום רוב המאמרים הרפואיים שוללים קשר בין חיסונים לאוטיזם או בעיו נוירולוגיות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים