מוטרדת . מה זה יכול להיות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/12/2017 | 20:46 | מאת: נעמה

שלום ד"ר איילת לום ד"ר בני בן התשע, שבוע שעבר ראה חפצים גדלים וקטנים ושמע קולות ובמשך שבוע זה נעלם והיום שוב הופיע יש לציין ששבוע שעבר עשיתי לו בדיקה ויצאו שתי תוצאות Streptolysin 0 (ASLT) Ab עם ערך 268 המקסימום הוא 150 וגם יצא STREP A חיובי יש לציין שאין לו חום ואין לו כאב גרון רק חולשה וקצת כאב ראש רק לפני שבוע היה לו חום של 38 מעלות בדיקת הרופאה הראתה שאין דלקת בגרון ובאוזן ואין גם בעיה בלב כשהיא האזינה אבל בגלל שהוא שומע קולות ורואה חפצים גדולים וקטנים רוצה שיקח אנטיביוטיקה אני מעדיפה לא לתת אם זה יעבור לבד כי קראתי שכנראה יש לו תסמונת עליסה בארץ הפלאות שנובעת מוירוס או חלילה מגידול לכן לא יודעת איך אנטיביוטיקה תעזור במקרה הזה לכן אני חייבת לדעת אם שני הדברים שרשמתי לך למעלה מעידים על כך שחובה ליטול אנטיביוטיקה. אני חייבת רופא שמאוזן. ואיך אני יודעת שחלילה אין לו משהו מסוכן תודה מראש

נעמה שלום, חום וראיית דברים קטנים וגדולים אכן יכול להעיד על זיהום בוירוס. מצב זה, הנקרא "תסמונת עליסה בארץ הפלאות" אופייני לוירוס שנקרא EBV. זיהום ב-EBV לא מצריך טיפול אנטיביוטי. אבל לבנך היה חום והרגשה רעה, ויש שתי עדויות שהוא נדבק לאחרונה בחיידק שנקרא סטרפטוקוק (גם התרבית חיובית וגם טיטר הנוגדנים ASLT גבוה). זיהום כזה מחייב טיפול אנטיביוטי. לא קורה כלום לאף אחד משבוע אנטיביוטיקה, אלא אם בנך אלרגי לאנטיביוטיקה. לעומת זאת, אם הוא לא יטופל, עלולים להיות סיבוכים כגון דלקת פרקים, בלב או בכליות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים