בן 15 עם מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/11/2020 | 19:15 | מאת: אבי

שואלים לגבי נער בן 15 שיש לו מחשבות רבות שמטרידות לאורך כל היום: מחשבות עם תבניות כגון: חלוקת משמעות לכל מספר (3 זה מסמל רע, 4 זה בסדר, 5 זה אומר שיהיה טוב, 6 זה אומר משהו מחזק אישית). בנוסף מחשבות שאם הוא יגיד משהו או יעשה משהו אז יקרה משהו רע מאוד ואם הוא יגיד מילה עם האות ט באותו רגע אז זה יבטל את זה ועוד.. האם ניתן לטפל במקרה כזה גם ללא כדורים? אמרו לנו על cbt , מיינפולנס, se, האם המקרה הזה מוגדר ocd. או משהו פסיכוטי? תודה

היי אבי, מה שאתה מתאר בהחלט נשמע כמו מחשבות טורדניות (כלומר OCD), אם כי כדאי, כמובן, לפגוש פנים אל פנים איש מקצוע כדי לקבל הערכה מדויקת. ההבדל בין OCD לבין פסיכוזה הוא כמובן אופי המחשבות, וגם העובדה כי האדם הסובל מ-OCD יודע בעמקי ליבו שמדובר ב"חשיבה מאגית" וכי המחשבות שלו אינן נכונות. אתה יכול גם לשאול את הבן שלך אם הוא מבין שהדברים הללו לא באמת נכונים, ופשוט לא מוכן לקחת את הסיכון שמשהו יקרה בכל זאת (אני מאמינה שהדבר כך). ברוב המקרים, ניתן בהחלט לטפל בתופעה באמצעות טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי) ללא טיפול תרופתי. תרופות הן בחירה שנייה ולא ראשונה. מיינדפולנס היא טכניקה טיפולית מסוימת שמשתמשים בה בטיפול CBT. היא יכולה להיות תוספת טובה לטיפול ב-OCD, אך היא לא טכניקה עיקרית ולא תמיד יש בה צורך. לגבי SE, למיטב ידיעתי מדובר בטיפול שמיועד לטראומה ולא ל-OCD. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית