חרדות ופחדים בקשר להיריון........

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/06/2020 | 20:31 | מאת: עדי

היי דר אני סובלת מחרדות ופחדים כבר מעל שנה שמישהו פגע או יפגע בי. ירדים אותי ויאנוס. פוחדת שהזרע לא יהיה מבעלי. שאגדל תינוק בבטן לא של בעלי. שיצא תינוק שהוא כהה עור או לא דומה לבעלי. כרגע בטיפולי פוריות של השריית ביוץ ויחסים. פוחדת שיפרצו לנו לבית אפילו שאנחנו גרים בקומה 7 . למרות שאני יודעת אין שום בסיס לפחד שלי לפריצה או חדירה לבית.יודעת את זה במודע, אבל החרדות מחרפנות אותי. פוחדת שאם נקלטתי כל ההיריון יהיה בפחדים וחרדות. פוחדת שהחרדות יפגעו בעובר שלי. התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית, טיפול בפסיכותרפיה. אני מאוד רוצה היריון מאוד רוצה להיות אמא אבל מפחדת שאסבול בהיריון. מה עליי לעשות כדי להפסיק את זה? האם אפשר להגיד שאני מפחדת להיכנס להיריון וללדת ולכן המוח מפתח לעצמו על מיני סרטים? תודה

היי עדי, יכול להיות שאת פוחדת להיכנס להריון וללדת, אבל המחשבות הטורדניות לאו דווקא נובעות מפחד ספציפי. יכול להיות שזה מפחיד אותך כמו כל דבר אחר בחיים, ושאת פשוט תופסת את העולם כמסוכן. אנשים שסובלים מחרדות ומ-OCD בפרט נוטים לתפוס את העולם כמסוכן, והמחשבות המפחידות הן דרך להזהיר אותם מכל סכנה אפשרית. כאשר לא קיימת סכנה ממשית בשטח, המוח ממציא סכנות שלא קיימות, או מעצים סכנות קטנות. אני שמחה לשמוע שאת הולכת לטיפול פסיכולוגי. חשוב שתדעי שהטיפול היעיל בבעיה הזו, שנותן כלים להתמודדות ולהתגברות על מחשבות טורדניות, הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). זה טוב לקבל תמיכה רגשית, אבל כשמדובר בהפרעה הזו, צריך גם מעבר לכך. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית